TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Optimera systemet

Driver Booster håller dina drivrutiner uppdaterade

Skribent:
Publicerad: , 22:40
Uppdaterad: 2019-02-05, 15:53
Respons: 8 kommentarer

Ladda ner och uppdatera drivrutiner gratisNågot som kan ställa till problem med din dator och Windows, är gamla drivrutiner. Det släpps hela tiden nya till all den hårdvara du har i din dator – och det är förmodligen mer än vad du tror. Att manuellt ladda ner och installera drivrutiner är ett hästjobb som tar massor av tid.

Det är inte bara grafikkortet du behöver uppdatera för. Eller skrivaren. Utan all annan hårdvara i datorn som använder drivrutiner för att fungera – nätverkskort, processor, USB-hanteraren, Bluetooth, ljudkort, tangentbord och mus, skärmar, chipset och massor av annat. Då är verktyg som Driver Booster extremt smidiga.

Ladda ner Driver Booster direkt! Så kan du läsa artikeln under tiden det laddas…

Driver Booster är ett av många olika program som hanterar dina drivrutiner. Programmet söker igenom din dator efter all hårdvara, och kontrollerar sedan att du har rätt version på alla drivrutiner. På min testdator hittades över 150 enheter med tillhörande drivers. Sådant löser du sällan med manuellt arbete.

Det finns en gratisversion av Driver Booster, och det är den jag har testat. Sedan finns det en Pro-version som kostar 190 kronor. Fördelen med Pro är att den sköter allt automatiskt i bakgrunden, kontinuerligt. Pro-versionen laddar ner nya drivrutiner snabbare och programmet innehåller funktioner för att ge dig bästa prestandan för framför allt spel.

Ladda ned drivrutiner gratis med Driver Booster
image-23574

Ladda hem och installera drivrutiner automatiskt med gratisprogrammet Driver Booster.

Drivrutiner behöver uppdateras

Men som vanlig användare kommer du långt med gratisversionen. När du kört igång programmet kommer det att skanna ditt system efter all hårdvara, och därefter kontrollera om det finns några nya drivrutiner att ladda ner och installera. Om så är fallet kan du aktivera nedladdning och installation med ett musklick. Allt sköts sedan automatiskt.

Att hålla dina drivrutiner uppdaterade är viktigt. Det gör att din dator blir mer stabil och säker. I princip all hårdvara kopplad till din dator behöver drivrutiner för att kunna kommunicera med operativsystemet och med varandra.

En enda liten bugg i en av dina mer viktiga drivrutiner, till exempel för grafikkortet, så kan allt möjligt inträffa. Å andra sidan kan en välgjord uppdatering för drivrutinerna till ditt nätverkskort göra att du kan ladda ner data snabbare.

Ladda ned drivrutiner gratis med Driver Booster
image-23574

Ladda hem och installera drivrutiner automatiskt med gratisprogrammet Driver Booster.

Pro är snabbare och automatisk

Som påpekats kommer du tillräckligt långt med gratisversionen av Driver Booster. Du behöver bara tänka på att, med jämna mellanrum, manuellt aktivera en genomsökning av dina drivrutiner.

De enda två stora skillnaderna mellan gratisversionen och Pro, är först och främst att den sistnämnda hittar och uppdaterar gamla drivrutiner automatiskt i bakgrunden. Denandra skillnaden är att Pro-användare har snabbare tillgång till servrarna med drivrutiner, vilkert betyder att uppdateringar går snabbare.

Driver Booster är ett välfungerande program som är lätt att använda. Det är översatt till svenska och jag hade inga problem när jag testade det på två olika datorer. Programmet utvecklas av IOBit, ett företag som ligger bakom flera andra smarta och populära verktyg;

 • Advanced SystemCare – Städar och snabbar upp din dator effektivt.
 • Uninstaller – Utmärkt verktyg för att avinstallera program och rensa bort allt som lämnas kvar efter en vanlig avinstallation.
 • Malware Fighter – Hittar och rensar bort adware, spyware och annan farlig kod.
Programinformation

Driver Booster

 • Hemsida: Driver Booster
 • Utvecklare: IOBit
 • Pris: Gratis (Pro 190 kr)
 • Plattform: Windows
 • Betyg: (8/10)
 • Kategori: Optimera systemet
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 6422

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

8 kommentarer

 1. Leif Mo2019-05-03 at 13:25Reply

  Hej,
  Den senaste versionen av Driver Booster, 6.4 har kraschat mina 2 maskiner, en Asus och en Surface, stora problem att få igång dom igen. Startknappen slutade fungera, kunde bara starta vissa appar, totalt kaos. Fixade och prövade igen, samma problem. Har nu stängt av produkten.
  /Leif

 2. Karin2018-09-23 at 08:34Reply

  Fick också stora problem efter att jag kört Driver Booster, blåskärm, no signal, flimmer. Gjorde systemåterställningar och datorn gick att använda men blev sig aldrig lik, tog evigheter att starta upp den och då och då no signal eller blåskärm.
  Skulle gärna vilja ha ett pålitligt program som söker efter drivrutiner.

  • Leif Mo2019-05-03 at 13:46Reply

   När version av Driver Booster pro 6.4 kom så kraschade 2 olika datorer, hade stora problem att få igång dom igen, den ena fick jag installera om win10.

   Har slutat använda programmet, har skickat info till iobit, inget svar.

   /Leif

 3. P-A Lind2018-07-04 at 16:09Reply

  Körde programmet Driver Booster på min ena PC och kan nu inte använda den. Vid varje omstart kommer en text upp på skärmen: ”No signal”, och efter någon sekund slocknar skärmen.

 4. AmmyJ2017-12-07 at 22:21Reply

  Efter att jag provat IOBit Driver Booster och avinstallerat det så gick det inte att använda Windows 8.1. Det gick heller inte att installera antivirusprogram eller försöka att uppdatera min hårdvara med drivrutiner från tillverkarnas webbsidor.

  Installera inte det här skitprogrammet, det kan förstöra din dator helt.

 5. Tage Isaksson2016-12-05 at 11:05Reply

  Driver Booster är ett skitprogram som har ställt till med problem på 2 av mina datorer och jag fick ta till återställning. En gång fungerade inte tangentbordet eftersom USB-drivrutinen felaktigt uppdaterats. Som tur var fungerade USB2kontakten så jag kunde flytta tangenbordet dit och göra återställning. En annan gång startade inte datorn normalt utan jag fick göra återställning. Så använd inte Driver Booster

  • Tommy k Johansson2018-07-08 at 12:45ReplyAuthor

   Hej!

   Jag har använt Driver Booster i många år på många datorer, utan problem. Och jag vet inte hur många tiotusentals nedladdningar jag genererat åt dem – och deras konkurrenter, såsom Driver Easy – där det fungerat utmärkt.

   Med det sagt, kommer det att alltid finnas situationer när uppdateringar ställer till det. Varje gång man uppdaterar en drivrutin, en systemfil eller ett program, så finns det alltid en liten risk att någonting krockar och att problem uppstår.

   Det är ovanligt men det är i praktiken omöjligt att komma ifrån. Jag har svårt att föreställa mig att det har med Driver Booster att göra. Det är snarare så att en uppdaterad drivrutin har krockat med någonting annat.

   Eftersom PC-datorer finns i en oändlig mängd olika kombinationer av hårdvara, där varje kör olika typer av program och drivrutiner i olika versioner, så kommer det hos någon användare någonstans i världen att skita sig.

   Du hade med största säkerhet råkat ut för samma problem om du gjort uppdateringen manuellt, eller om du använt ett annat verktyg.

   Varje gång jag skriver om ett program som uppdaterar drivrutiner eller programvaror, och om det är tillräckligt många som testar, händer det ofta att någon enstaka användare får problem. Och för denna användare är det så klart enormt frustrerande.

   Jag vill dock poängtera än mer tydligt, att jag på intet sätt försvarar Driver Booster. Jag tvivlar absolut inte på att du råkat ut för problem när du kört programmet. Men jag vill ändå påpeka att det här inte är ett problem unikt för Driver Booster. Problemet är mer komplext.

   Fördelarna med att använda ett verktyg som hjälper dig att uppdatera allting, jämfört med att sköta allt det här manuellt (vilket är ett hopplöst tidskrävande jobb), väger upp nackdelarna – eftersom dessa förmodligen alltså inträffar även om man hanterar allt jobb manuellt.

   Hoppas att jag lyckats förklara lite hur det fungerar! Och det är väldigt trist att du råkade ut för det här. Datorproblem är knappast något jag vill att mina läsare ska drabbas av. Tvärtom.

   Man ska hålla sina drivrutiner och program uppdaterade till senaste versionen. Tyvärr finns det en del tekniska fallgropar i samband med detta. Å andra sidan blir problemen med tiden betydligt värre om man INTE uppdaterar…

   Vänligen,
   Tommy

 6. Sergio Bruno2015-06-15 at 13:13Reply

  Den här är mkt bättre tycker jag ;-) : http://snappy-driver-installer.sourceforge.net/en/download.php

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.