En vecka med Bing istället för Google! | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Sökmotorer

En vecka med Bing istället för Google!

Skribent:
Publicerad: , 13:56
Uppdaterad: 2010-08-28, 00:07
Respons: 12 kommentarer

bing-logo
image-10033
Alla pratar om hur Google har blivit alldeles för stora och att man borde stödja andra sökmotorer för att Google inte ska kontrollera hela marknaden. Men ytterst få gör något åt det, vi fortsätter använda Google.

För att testa det här gick jag för drygt en vecka sedan över till Bing istället för Google. Jag gör i stort sett alla mina sökningar via adressfältet i min webbläsare Google Chrome (ja, jag inser det ironiska) så jag bytte helt min standardsökmotor till Microsoft Bing.

Anledningen till att jag valde Bing är att jag anser den vara den mest intressanta sökmotorn jämte Google. Det finns massor av andra sökmotorer men de är som regel helt värdelösa jämfört med Google.

chrome-sokmotor
image-10034

Bing däremot, är faktiskt riktigt bra.

3 procent använder Bing

Enligt Net Marketshare, en tjänst som sammanställer statistik över Internetanvändare, hade Google i juli 2010 nästan 85 procent av marknaden, medan Yahoo – som är stora i USA – hade 6 procent och Bing drygt 3 procent.

Bing delar tredjeplatsen med Baidu, en kinesisk sökmotor. Det ger lite perspektiv till verkligheten när en sökmotor, som enbart är aktuell i ett enda land, kan ta lika stor marknadsandel som Microsoft gör internationellt…

bing-tkj

Jag ska erkänna att jag inte helt och hållet gick över till Bing. För att göra testet mer intressant provade jag även att göra sökningar i Google för att jämföra resultaten.

Bing hittar andra sajter

Så, hur har det varit? Faktum är att jag är väldigt nöjd med Bing. Den har imponerat stort på mig. Med det menar jag inte att jag fascinerats över hur bra den är, utan att jag istället inte tänkt speciellt mycket på att jag inte använt Google. Andra sökmotorer brukar ge riktigt värdelösa sökträffar, men Bing håller riktigt hög kvalitet.

När jag jämför sökträffarna mellan Bing och Google skiljer de sig, men de är för den sakens skull inte sämre i någon av sökmotorerna. När jag gjort research efter specifika ämnen har jag kunnat hitta många fler intressanta webbsidor genom att söka på både Google och Bing. De har kompletterat varandra väldigt bra.

Jag har hittat många nya sajter via Bing. Eftersom jag oftast söker på termer inom IT pekar Google mig som regel till en handfull standardsajter som rankar bra; Cnet, Ziff Davis, IDG, ComputerWeekly och några få andra. Bing öppnade därför dörren till ett helt annat utbud av källor, som på intet sätt var sämre än träffarna hos Google.

Fördelen med Google

Det finns egentligen bara en finess som Google har och som Bing saknar – rättstavningen. I Google spelar det inte så stor roll hur du stavar exempelvis ett namn eller ett engelskt ord.

google-rattstavning

Har du skrivit fel brukar det dyka upp alternativ med den korrekta stavningen länkad till en ny sökning. Det är perfekt om du som undertecknad dagdrömde lite väl mycket på engelskalektionerna.

Nu efter en vecka har jag tagit beslutet att fortsätta med Bing, men att ha en snabblänk till Google. Om du inte har testat Bing ordentligt rekommenderar jag att du gör som jag. Prova att byta standardsökmotorn i din webbläsare och kör på det i en vecka!

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 • Pingback: Should I remove it | Wdata()

 • Walle

  thx lemmih ;) kommer att ha så ett tag framöver :)

 • Pingback: Tweets that mention En vecka med Bing istället för Google! -- Topsy.com()

 • Johan

  Det räcker att läsa serverloggarna på min website för att jag skall få en hygglig uppfattning om google vs. bing.

  Trots att jag har registrerat min webplats på ett 30-tal spindlar/sökmotorer/kataloger (google, yahoo, bing, m.m) så besöks mina sidor som mest en ggr i månaden av Bing medan google traskar dagligen igenom mina sidor.

  Förutom att Bing saknar många funktioner som finns i Google så levererar Bing inte. Att byta ut Google mot Bing är som att byta ut DN mot Grönköpings Veckoblad

 • Pingback: Lästips – 27 Augusti 2010 - Olofs blogg()

 • Haha det här var ju allt lite ovanligt! Skulle också gärna testa detta men troligtvis kommer jag inte kunna klara det. Kanske blir ett sådant här test senare men då kanske bara över dagen. :)

 • Hans

  Intressant läsning! Men tycker fortfarande att Bing är amerikaniserad. MS bör lägga fokus på Europa också. Jag använder faktiskt Bing ibland för att testa och jämföra sökresultat. Ibland för att hitta andra sajter. Men fortfarande är Google bättre. Du har sökt mycket IT-relaterade sajter, många av dem är ju från USA. Prova nästa gång nåt som rör Europa eller Skandinavien.

 • Kalle B

  Har ni provat ”Copernic agent basic” ännu?
  Jag skulle tro att den kan vara något positivt att undersöka för er.
  Den vägen har jag hittat mycket jag inte skulle fått tag på annars på ett lätt sätt.

 • henrik johansson

  Yahoo drivs (för en tid tillbaka) av bing, så om du söker på yahoo söker du med bing.

  Dock verkar många funktioner vara mer USA centriska och en sak jag ogillar med BING. tex lanserade dom en app för windows mobile och stort sett allt i den var oanvändbart i sverige (tex resturanger, mackar och sånt där).

 • Magnus N

  En sak som jag gillar med Bing är deras bildsök. Säg till exempel att du letar efter bilder på bilar för att ha som skrivbordsbakgrund. Väljer man alternativet Skrivbordsunderlägg så visas bara bilder som stämmer in med din aktuella upplösning. Ganska smart, tycker jag.

 • Blev inspirerad så nu går jag ”all Bing” en vecka med!

 • lemmih

  http://www.bing-vs-google.com

  ange som standard: tadaaa!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.