TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

OS X-applikation

Evernote 5.0 i beta för OS X: Efterlängtad uppgradering!

Skribent:
Publicerad: , 08:24
Uppdaterad: 2012-11-10, 01:36
Respons: 1 kommentar

Evernote 5.0 Beta för OS XEvernote 5.0 lanserades nyligen till iOS, och jag skrev om det i fredags. För dig som kör Mac kan du ladda ner en betaversion av det kommande Evernote 5.0, den nya applikationen för OS X.

Evernotes OS X-klient har idag officiellt version 3.x. Tyvärr är den här klienten inte speciellt bra, när man jämför med klienten för Windows. Jag använder bägge mycket flitigt så jag vet att OS X-versionen lämnar en hel del att önska. Därför blev jag glad när jag kunde testa den kommande uppgraderingen. Höll den måttet? Läs vidare!

Precis som med Evernote 5.0 för iOS har man uppdaterat gränssnittet en hel del i Evernote 5.0 Beta för OS X. I aktuell version 3.x är designen inte speciellt rolig. Faktum är att den till och med är en smula buggig. Har du många häften fungerar det inte alltid att skrolla i listan till vänster.

Snyggare och smartare design

Skillnaden i designen är dock inte lika omfattande som i iOS-applikationen. Man har putsat en del på helheten och gjort den snyggare, och man har även gjort en lite ändringar i hur gränssnittet fungerar.

Evernote 5.0 Beta OS X

I den tidigare versionen listades alla dina häften i en spalt till vänster. Denna spalt har gjorts om och innehåller från start inga häften alls, utan bara ikoner för att komma till Anteckningar, Häften, Taggar, Atlas (det vill säga Platser) och Galleri (en slags shop med appar, e-böcker och prylar).

Den nya spalten innehåller så kallade genvägar, dit du drar och släpper häften och anteckningar som du ofta använder dig av. Spalten har också en lista över de senaste öppnade anteckningarna. Efter att ha använt lösningen ett par timmar tycker jag att den är klart bättre än att ha en lista över alla häften.

Evernote 5 OS X: Häften

Jag är som sagt en väldigt aktiv användare, och har massor av häften. Många av dem använder jag ytterst sällan. Tack vare att jag istället lägger genvägar till de häften jag oftast använder, blir det klart smidigare. Skulle du däremot hellre vilja ha hela listan av häften, aktiverar du det i menyn Innehåll -> Alternativ för sidfältet -> Visa listan Anteckningsböcker.

Evernote 5.0 Beta: Så uppgraderar du!

För att uppgradera till Evernote 5.0 Beta behöver du göra en specialare, om du har skaffat Evernote via Mac App Store. Om du har installerat Evernote från App Store, saknar du nämligen ett menyalternativ för att ladda ner uppdateringar. Öppna Evernote -> Inställningar. Här ska det finnas en flik som heter Programuppdatering. Den är inte tillgänglig i versionen som finns i App Store, eftersom uppdateringar då sker via själva App Store.

Om du saknar Programuppdatering, behöver du ladda ner och installera Evernote från något annat ställe än App Store. Börja med att avinstallera Evernote. Ladda därefter hem installationsprogrammet, från exempelvis MacUpdate, och installera programmet.

Programuppdatering i Evernote

När du är klar med detta väljer du menyn Evernote -> Inställningar -> Programuppdatering. Kryssa i rutan Uppdatera till betaversioner när detta är möjligt. Därefter klickar du Leta efter uppdateringar nu. Om allt går rätt till kommer Evernote 5.0 Beta att installeras automatiskt.

Det verkar ännu inte vara bestämt när Evernote 5.0 släpps i officiellt version, och därmed finnas för uppdatering via App Store. Det ligger troligen inte allt för långt in i framtiden.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

En kommentar

  1. Stefan Nilsson2012-11-11 at 10:51Reply

    Känner själv på samma sätt. Jag har mängder av information sparad i Evernote och en hel del använder jag ytterst sällan. Därför är favoriterna i vänsterspalten verkligen kanon eftersom man kan ”dölja” allt annat som i vanliga fall bara skapar ett brus.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.