Evernote Touch: Ny version för Windows 8 mycket bättre | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Windows 8-appar

Evernote Touch: Ny version för Windows 8 mycket bättre

Evernote Touch för Windows 8Evernote Touch, som är utgåvan för Windows 8 på surfplattor och datorer med pekskärmar, har kommit en en ordentligt och efterlängtad uppdatering. Den förra versionen lämnade rätt mycket att önska, men nu börjar det lika någonting och programmet är fullt användbart.

Som jag skrivit flera gånger tidigare är jag en hängiven användare av Evernote. Det är programmet jag använder för att skriva alla mina bloggposter och andra texter, och jag har det för att skriva ner artikelidéer och spara texter och webbsidor jag hittar online. Men i det nya gränssnittet i Windows 8 har jag inte använt Evernote, eftersom utgåvan varit så sunkig. Nu har det däremot hänt en del.

Evernote finns för de allra flesta plattformar, och tillverkaren försöker alltid anpassa gränssnittet i programmet efter operativsystemet och vilka enheter det körs på. Man var snabbt ute med en version för Windws 8 och det som tidigare kallades Metro. Den här appen var meningen att du skulle köra på surfplattor och datorer med pekskärmar. Tyvärr var den som sagt i det närmaste oanvändbar.

Ett program kan må bra av att bli nedskalat, inte minst när man ska få det att bli bra på en surfplatta där du använder touch istället för mus och tangentbord. Evernote var dock så nedskalat att det inte fanns någonting kvar, utöver att skriva anteckningar. Det räcker inte långt när man som jag har tonvis med anteckningar indelade i olika kategorier.

Mer genomtänkt, mindre tomt

Den nya versionen av Evernote Touch tar ett rejält steg i rätt riktning. På programmets huvudkskäm kan du lätt skapa nya dokument med texter och bilder, och du hittar alla olika antekningsböcker. Överlag har det blivit betydligt enklare att hitta dina anteckningar. Du kommer helt enkelt åt saker som i den tidigare utgåvan knappt gick att nå.

Evernote Touch, Windows 8

Än så länge har Evernote Touch fortfarande en bit att gå innan den är i samma klass som versionen för Windows skrivbordsläge (Desktop), OS X eller iPad. Men nu har man tagit sig i kragen och fortsätter man på samma väg kommer nästa större uppgradering bli riktigt spännande.

Har du Windows 8 kan du köra Evernote i antingen det nya gränssnittet eller i skrivbordsläget. Versionen för skrivbordsläget är fortfarande bättre för oss med många dokument, men jag kan rekommendera att testa den andra versionen. Inte minst om du har en dator med pekskärm, eller en laptop som även går att använda som surfplatta.

Du hittar applikationen Evernote Touch i Windows Store.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

Erbjudande april 2017

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick