TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbapplikationer

Ja, jag vet att Evernote inte är nytt, men..!

Skribent:
Publicerad: , 20:31
Uppdaterad: 2017-05-09, 11:05
Respons: 5 kommentarer

EvernoteJag har använt mig av tjänsten Evernote rätt länge, fast bara väldigt sporadiskt. Tills för ungefär en vecka sedan. Då flyttade jag allt mitt skrivande för bloggen från en lokalt textredigeringsprogram till Evernote och hittills har det fungerat utmärkt. Alla extrafunktioner i programmet är knappast en nackdel.

Evernote är ett verktyg som kan köras i din webbläsare, på din surfplatta eller smartphone. Syftet är att samla ihop alla dina anteckningar på ett och samma ställe. För bloggare, eller andra som skriver mycket (riktiga journalister till exempel) är det här väldigt smidigt. Har du inte provat, gör det!

Skälet till varför jag flyttade över till Eveernote från min textredigerare var att jag började sno frugans MacBook Air när hon inte var hemma. Det är en fantastisk dator – mycket mer än så kan jag inte säga om den. Problemet var dock att jag inte fick någon ordning på mitt bloggklotter. Då slog det mig att jag borde testköra Evernote och se hur det fungerar.

Jag skriver aldrig bloggposter i WordPress, av den enkla anledningen att jag inte klarar av den frustration som uppstår när webbläsaren kraschar eller webbservern strular. Det händer så klart ytterst sällan, men när det händer är hela dagen förstörd och jag går in i blood rage.

Evernote i webbläsaren och mobilen

Men, tänker du nu, Evernote körs ju också i webbläsaren? Ja, det stämmer bra. Men Evernote är betydligt mer effektivt på att autospara det jag skriver. Skulle något mot förmodan hända, förlorar jag bara några ord (eller meningar, beroende på hur snabbt jag skriver).

Så ser Evernote ut

Texteditorer har varit min främsta arbetsmiljö, eftersom de är snabba och fokus ligger enbart på text. Använder jag Word, eller någon annan ordbehandlare, blir jag bara sittande och fipplar med typsnitt och rubriker. Fördelen med att använda en riktig ordbehandlare är dock att det finns rättstavning, vilket ni som följer min blogg vet är något jag borde använda mer ofta.

Förutom att använda Evernote för att skriva mina bloggposter, och anteckningar, fungerar det som en uppsamlare av bra grejor jag hittar på webben. Jag har en Evernote-knapp i Chrome, som om jag klickar den sparar ner aktuell webbsida till mitt konto. Det är smidigt när man letar nyheter. Samma funktion finns om jag läser nyheter på min iPhone eller iPad.

Evernote är gratis att använda men det finns ett Premium-konto, som jag nyligen uppgraderade till. Då får du bland annat ladda upp mer material till ditt konto. Främst uppgraderade jag för att jag tycker att man ska stödja bra tjänster som man använder. 5 dollar i månaden kostar det.

Ni som också använder Evernote, vad har ni det till?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Claes2011-10-17 at 18:20Reply

  Evernotes synkronisering är utmärkt, och utnyttjas t.o.m av andra appar (t.ex Awesome Note). Allt är inte perfekt, dock. Uppgraderingen till v4.1 för iPad var ett rejält nerköp. Stödet för Rich text ställde till det så pass att jag valde att backa till tidigare version. Gott om ampra synpunkter på den nya versionen i Evernotes användarforum.

 2. Johan Andersson2011-10-17 at 14:17Reply

  Evernote är fantastiskt. Jag använder det bl.a. till att spara jobbannonser från Arbetsfömedlingen. Jag lägger in en checkbox för de annonser jag inte sökt, när jag har sökt dem klickar jag i checkboxen. Då kan jag sedan skapa en sparad sökning för sökta jobb, och en för ännu inte sökta jobb.

  Jag får formatera om jobbannonserna en del för att de ska bli läsbara både på skrivbordsdatorn och i min iPhone. Ams.se har nämligen väldigt dålig läsbarhet på sina jobbannonser!

 3. Bengt O. Karlsson2011-10-17 at 11:33Reply

  Jag har använt Evernote praktiskt taget sedan det lanserades. Då var det ganska primitivt men har utvecklats enormt . (Fortfarande har jag dock vissa problem med clip-funktionen). På min blogg eller website skriver jag ofta långa långa artiklar om olika ämnen. Då har jag under en tid samlat ihop länkar, clip och egna anteckningar i en ”notebook” hos Evernote. Just nu har jag t.ex. notböcker med titlar som ”Korruption i Österrike”, ”Spanska arvet”, ”The privatisering casebook” osv. Så småningom kommer det kanske en berättelse om dessa ämnen på ”Flarnfri schalottenlök.”

  Tidigare använde jag MS OneNote för samma ändamål. Det fungerade också bra men på något sätt verkar det svåröverskådligare än Evernote.

 4. Daniel2011-10-16 at 21:46Reply

  Egentligen finns det bara ett ord och säga om hur jag använder Evernote, och det är allt. Bokmärkeshantering, anteckningar, bloggposter, viktiga dokument, visitkort och vinlista, och mycket, mycket mer.

 5. Calle2011-10-16 at 20:56Reply

  Jag använder det mest för minnesanteckningar och köptips (typ vintips). Det är ju så praktiskt att kunna skriva in en anteckning på en enhet (exvis min arbetsdator) och sen ha tillgång till den i mobilen när man är på stan. Brukar också se till att ha reseinformation (hotellet adress, bokningsnr mm) där. Himla bra program.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.