TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sociala tjänster

Så flyttar du från Google Reader till The Old Reader

Skribent:
Publicerad: , 08:36
Respons: 3 kommentarer

Exportera från Google ReaderNu börjar det dra ihop sig att flytta från Google Reader. Den 1 juli stänger Google dörrarna till den utmärkta RSS-läsaren, och lämnar därmed en stor mängd hängivna fans – inklusive undertecknad – ute i kylan. Tack och lov finns det en hel del alternativa lösningar som du kan flytta till.

Själv har jag fastnat för The Old Reader, mycket på grund av att tjänsten ser ungefär ut som Google Reader. Flera andra tjänster är betydligt snyggare men efter att ha vant mig vid Googles stilrena gränssnitt de senaste åren, tycker jag flytten till The Old Reader är smärtfri. Genom att flytta alla dina RSS-prenumerationer och mappar från Google Reader till The Old Reader, blir övergången lätt. Så här gör du!

Exportera RSS från Google ReaderFör att komma igång med The Old Reader behöver du först skaffa ett konto på tjänsten. Besök sajten och logga in med antingen ditt Google- eller Facebook-konto, alternativt kan du registrera ett specifikt Old Reader-konto.

När du loggar in första gången kommer det inte att se mycket ut för världen eftersom du inte prenumererar på några RSS-flöden. Men det är något vi ska fixa rätt smidigt.

Du behöver exportera alla dina prenumerationer från Google Reader, så gå till tjänsten. Klicka på ikonen för inställningar upp till höger, och i menyn som visas väljer du Inställningar för Reader. När du kommer till sidan för inställningar väljer du fliken Importera/Exportera.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

För att exportera data från Googles tjänster använder du ett verktyg som heter Google Takeout. Det låter dig hämta alla möjliga data som du har lagrade i molnet hos Google. På Takeout öppnar du fliken Välj tjänster och klickar på Skapa arkiv.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

Nu kommer Takeout att skapa ett arkiv bestående av all data från ditt Google Reader-konto. Hur lång tid det här tar beror på hur mycket information det finns, och hur belastade Google servrar är. Om du gör det på morgonen, svensk tid, borde det inte ta speciellt länge. Du kan kryssa i en ruta för att få ett mejl när arbetet är klart, men som regel behöver du bara vänta i en minut.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

När arkivet är klart kan du ladda ner det genom att klicka på Hämtning. Filen du laddar ner är ett zip-arkiv. Packa upp det här någonstans på hårddisken. Om du använder Windows öppnar du bara filen och klickar på Extrahera alla filer. Välj var någonstans du vill lägga filerna.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

En av filerna heter subscriptions.xml och det är den som innehåller listan över alla dina RSS-prenumerationer. Det är denna du ska importera i The Old Reader. Så gå till The Old Reader, och uppe till höger klickar du på länken Importera. Därefter klickar du Välj fil, och i dialogrutan letar du upp sin subscriptions.xml, markerar den och klickar OK.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

Slutligen klickar du Importera. Om allt gått rätt, kommer The Old Reader nu att ladda upp din RSS-lista och importera alla prenumerationer.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

Gränssnittet i The Old Reader ser som sagt ut ungefär som Google Reader. I vänsterspalten hittar du alla dina prenumerationer, och överst finns snabblänkar till Alla objekt, Gillade, Delade och Trender. Ungefär som i Google Reader alltså.

Vill du ha tips på andra RSS-läsare att byta till, kolla bland kommentarerna på den här bloggposten.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. disqus_bBIIO5j2802013-05-28 at 10:08Reply

  Har precis testat TheOldReader och det mesta känns bra med den. Den funkar jättebra i Chrome på datorn och i Nexus 7:an, men i Opera Mini i min extrema budgettelefon HTC Wildfire funkar det inte bra.
  Någon annan som lyckats köra på ett bra sätt i en Android med klen kapacitet?
  Ser mycket fram emot en bra app som löser det problemet.

 2. qwerty1352013-05-20 at 15:35Reply

  Kan man göra fritext-sökningar i Old Reader?

 3. Konrad Burman2013-05-20 at 08:55Reply

  Åhhh denna ångest som uppstår när man ska bytta från Google Reader till något annat… Men Old Reader såg ju faktiskt lovande ut, ska nog ta och testa den tjänsten. Tack för tipset!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.