F-Secure Booster städar och gör dator och smartphone snabbare | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Städa systemet

F-Secure Booster städar och gör dator och smartphone snabbare

Snabbare dator med F-Secure Booster för Windows och AndroidTycker du din dator, smartphone eller surfplatta är långsam? F-Secure har nu lanserat sitt verktyg F-Secure Booster för Windows och Android. Applikationen söker igenom din enhet efter saker som kan rensas och städas, för att trimma systemet till att fungera snabbare.

F-Secure Booster tittar på flera punkter i ditt operativsystem. Dels rensar programmet bort skräpfiler via funktionen Clean, för att frigöra utrymme, men det fixar även en hel del annat. Speed Up är ett verktyg för att försöka göra din dator eller smartphone snabbare. Det här görs genom att bland annat trimma vilka program som körs automatiskt, och försöka förbättra hastigheten på Internet.

F-Secure Booster går att hämta gratis från hemsidan, men den fria versionen är begränsad till att städa bland filer och frigöra lagringsplats. Det här gör sällan din dator och smartphone snabbare, men om du brukar få felmeddelande om att du inte har tillräckligt med utrymme är det här bra.

Vill du ha tillgång till de övriga funktionerna för att optimera och uppdatera datorn, behöver du skaffa Premium-versionen. Den kostar i skrivande stund 285 kronor per år för en enhet, respektive 430 kronor för tre enheter. Efter installationen ligger verktyget i bakgrunden och kontinuerligt försöker hålla din dator och smartphone fräsch.

F-Secure Booster snabbare upp Windows och Android
image-23288

Windowsprogrammet – här i gratisversionen – har ett lättanvänt gränssnitt som hjälper dig att städa datorn, optimera systemet och uppdatera program och drivrutiner.

F-Secure Booster är indelat i tre kategorier; Clean, Speed Up samt Update. I gratisversionen har du bara tillgång till Clean, vilket i sig självt inte gör så mycket för din dators prestanda. De övriga verktygen, som kan trimma systemet, finns i Premium-versionen.

Speed Up innehåller funktioner för att öka datorns starthastighet, din Internethastighet och datorns helhetsprestanda. Dessutom optimerar Speed Up dina Windowstjänster. De här finesserna kan fixa en slö dator till att fungera bra igen.

Update är till för att uppdatera dina program och drivrutiner. Det här är något som till viss del görs av Windows Update, men bara till viss del. De allra flesta program och drivrutiner behöver du fixa själv, och om du inte använder något annat program för det här eller om du manuellt har till vana att uppdatera allt, är det smidigt att låta F-Secure Booster fixa det åt dig.

Städa din smartphone och surfplatta med Android

F-Secure Booster finns även som applikation till Android, och hjälper dig att hålla din smartphone städat och snabb.

När det gäller program som säger sig snabba upp din dator, är det svårt att säga rakt av att det verkligen fungerar. Det beror helt på hur du använder din dator. Brukar du ofta ladda ner filer och nya program, men sällan städar upp i systemet, kan bra sådana här program fungera fint och ge klart märkbara förbättringar.

Att hålla systemet städat är nyttigt. Dels blir allting snabbare, men det blir även mer stabilt. Om du inte vill lägga tid på att hålla din dator och smartphone städade på alla punkter, är F-Secure Booster ett bra och smidigt alternativ.

Det finns en rad alternativ bland sådana här program. Många av dem är gratis, men de flesta gratisprogram sysslar bara med att tömma Internetcachen och liknande, vilket inte påverkar något direkt. Två andra program som jag ofta tipsat om, eftersom jag har haft goda erfarenheter av dem, är Advanced SystemCare respektive SLOW-PCfighter. På mina testmaskiner har dessa fungerat riktigt bra.

Programinformation

F-Secure Booster

  • Hemsida: F-Secure Booster
  • Utvecklare: F-Secure
  • Pris: Gratis, Premium från 285 kr/år
  • Plattform: Windows, Android
  • Kategori: Städa systemet
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 299

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

  • Lars

    Jag använder Ashampoo winoptimizer free, den tycker jag är bra. Många funktioner för att vara ett gratisprogram.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.