TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Annonsör hos Facebook loggar 80% av klick från botar

Skribent:
Publicerad: , 23:18
Respons: 6 kommentarer

Facebook-annonser, botar som klickarFöretaget Limited Run har publicerat en intressant artikel på sin Facebook-sida, som dels talar om hur Facebook-annonser fungerade för dem, och dels förklarar att man tänker stänga ner sin Facebook-sida eftersom man tröttat på dem.

Limited Run köpte Facebook-annonser men de fick inte statistiken att gå ihop mellan antalet klick de betalade för, och hur många besökare klicken genererade till deras sajt. Efter att ha testat sig fram med egna verktyg för att analysera trafiken, kom man fram till att 80 procent av klicken på annonserna genererades av botar.

I sin artikel på Facebook-sidan skriver Limited Run bland annat:

You know what we found? The 80% of clicks we were paying for were from bots. That’s correct. Bots were loading pages and driving up our advertising costs. So we tried contacting Facebook about this. Unfortunately, they wouldn’t reply. Do we know who the bots belong too? No. Are we accusing Facebook of using bots to drive up advertising revenue. No. Is it strange? Yes. But let’s move on, because who the bots belong to isn’t provable.

Det här är sådana rapporter som kan blåsas upp till enorma proportioner för Facebook. Som om de inte redan har tillräckligt med negativ publicitet efter börsnoteringen…

Jag tvivlar på att Facebook själva sysslar med att ha botar som klickar på sina annonsörers annonslänkar för att driva upp priserna. Det vore lite för sjukt. Men något är det som inte stämmer. Om Limited Run talar sanning, så klart.

Ni som köpt annonser på Facebook, har ni sett något liknande?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Bottar och fejkkonton driver Facebooks annonsintäkter? | Fröjdhpunktse2012-08-03 at 11:56Reply

  […] en tid sedan skrev det lilla e-handelsföretaget Limited Run (tidigare Limited Pressing) ett uppmärksammat inlägg på sin Facebooksida, där bolaget berättade om sina erfarenheter av att annonsera på Facebook. I […]

 2. Anders Nordberg2012-07-31 at 09:25Reply

  Vi följer revenue på våra annonser (tänker inte heller avslöja var jag jobbar, men vi annonserar mycket online och även på FB), och då kan vi ju avgöra vilka annonser som är lönsamma – av det skälet tror jag inte vi kommer sluta annonsera på Facebook, eftersom annonserna för vår del faktiskt genererar mer pengar än de kostar. Jag kan därför med säkerhet säga att Facebook-annonsering KAN löna sig, men jag tror man behöver ha både rätt erbjudande och rätt målgrupp.

  Det är enkelt för oss dock, som har en webbshop och kan mäta detta på ett så grundläggande sätt. Resultatet av andra typer av annonsering kan ju vara långt mer svår att mäta.

 3. Peter Svenonius2012-07-31 at 07:44Reply

  Vi gjorde inga tester i samband med annonsering, men reagerade på att budgeten åts upp väldigt snabbt av väldigt många klick utan att det gav resultat i form av omvandling. Så vi stängde ner annonseringen.

 4. Magnus Hedstrom2012-07-31 at 05:50Reply

  ”Det vore lite för sjukt.”

  Var inte sa saker pa det…

 5. Johan2012-07-31 at 00:01Reply

  Om det inte är botar som klickar på ens annonser så är det fler som råkar klicka på annonserna och sedan kryssar ens sida lika fort.

 6. Krister2012-07-30 at 23:38Reply

  Vi har köpt annonser på företaget vi jobbar på och sett enormt många som kommer utan javascript igång. Vi avvecklade vår annonsering efter 6 månader när vi upplevde att det inte gav något alls.

  Kan inte gå in på hur stor budget vi haft för att inte outa vilket bolag det är, men det har varit ganska mycket pengar.

  I en jämförelse med att annonsera med Google, Microsoft och Yahoo är det mycket lättare att se resultat. Från Facebook såg vi inget. Sett kommentarer om andra som upplevt samma sak men då har slutsatserna ofta varit att det varit redan kunder som klickat.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.