Krav på Facebook-konto för att använda Spotify | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Krav på Facebook-konto för att använda Spotify

Spotify i USAFörra veckan ingick Spotify och Facebook i ett samarbete som kopplar ihop de bägge tjänsterna på lite olika sätt. Idag har det framkommit att det numera krävs ett Facebook-konto för att registrera sig för Spotify, vilket orsakat ett mer eller mindre ramaskri på nätet.

Redan registrerade Spotify-användare behöver inte tänka på det här, men den som idag vill skaffa Spotify behöver ett Facebook-konto för att komma åt musiktjänsten. Det här var förmodligen ett krav från Facebook, för att de skulle välja Spotify som sin integrerade musiktjänst.

Jag skulle tippa på att det här beslutet har varit rätt svårt för Spotify. Å ena sidan är det knappast speciellt roande att stänga ute alla potentiella kunder som inte har Facebook, men å andra sidan ger ett samarbete med Facebook, med sina 800 miljoner användare, många nya betalande kunder.

Enligt Mashable har Spotify skaffat över 400000 nya betalande kunder sedan de lanserade tjänsten i USA. Sammanlagt har de idag över två miljoner betalande användare. Det är en fördubbling sedan mars, då Spotify passerade miljongränsen.

Bra eller dåligt?

Mymlan är kritisk till kravet på Facebook-konto, och åsikterna bland kommentarerna är varierande – många håller med henne om att Facebook börjar få för mycket makt, medan andra tycker det är rätt väg att gå för Spotify och att en stark integration förbättrar de sociala funktionerna.

Själv lider min hjärna upenbarligen fortfarande av sviterna från sjukdomen, så jag har inte kunna sätta foten åt varken ena eller andra hållet. Jag tycker visserligen att det är dystert att alla som inte har Facebook stängs ute från Spotify (notera dock att det ”bara” gäller nya användare), men samtidigt kan jag förstå varför Spotify, ur ett krasst företagsperspektiv, går med på det.

IDG rapporterade förresten idag om att fyra av tio drar ner på sitt Spotify-användande.

Mer läsning hos Scary Mary, Getsatisfaction

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 • thomas

  Dum ide. Har redan spotify konto så jag berörs inte. Men hade jag inte haft det så hade jag kanske skaffat ett fejk facebook konto men jag hade inte börjat använda facebook. Gillar inte fejjan. Föredrar google+ Ännu mer nu när jag upptäckt att Sheldon Copper finns där :-)
  https://plus.google.com/?hl=sv&tab=mX#102562009341719068435/posts

 • Det var ju ett lätt problem att lösa; man struntar i att använda Spotify helt enkelt! Och när man ändå är på G så dumpar man Facebook också. Simsalabim; två problem mindre i tillvaron!

 • Pingback: Facebooksamhället | Fröjdhpunktse()

 • Känns som att Spotify kan de få ett riktigt lyft tack vare detta, eller så målar de in sig i ett hörn. Svårt att säga!

 • Per-Erik Ottosson

  Spotify=no WiMP=yes

 • Christoffer

  Tack, då lärda jag mig någonting nytt idag!

 • Christoffer

  Är det inte åldersgräns på att ha konto på facebook? Har för mig att det är 13 år!

  Om det stämmer, hur ska min 11 åriga dotter ha ett eget spotifykonto? Eller är där också åldersgräns?

  • TkJ

   Christoffer: Spotify har också åldersgräns. Minst 12 år, och då måste man ha målsmans tillstånd.

 • Precis som jag skrev på min blogg är jag kritisk till detta. Facebook måste nog betala stora pengar för detta (du måste ha Facebook-konto för Spotify, men inte tvärtom, och du behöver inte ens koppla Spotify till Facebook), men Spotify borde förstå risken att tappa kunder och cred? Eller så tänker de att ”alla” ändå har Facebook so what’s the difference… Skulle gärna se ett uttalanade.

  • TkJ

   Maria: Jag läste någonstans där nån skrev att Spotify säkert vägt hur många kunder man kan förlora på det här ur cred-perspektive jämfört med hur många nya kunder man kan få i och med samarbete. Principiellt håller jag med om att det ger dålig cred, speciellt bland sådana som oss, men jag är osäker på huruvida de verkligen kommer tappa speciellt många kunder. Tiden får utvisa. :) Personligen tycker jag Spotify fungerar alldeles för bra för att säga upp mitt abonnemang, men som sagt – jag tycker pricipiellt inte om valet…

 • Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Förändras eller dö()

 • Vore kul att veta hur många som INTE har Facebook som har eller funderar på att skaffa Spotify. Man får ta det goda med det onda, Spotify är värt det.

 • Magnus Hedstrom

  Sa enormt korkat att jag nog lagger ner mina planer pa Spotify. Det ar precis sa har man INTE vill att samhallet ska fungera. Att facebook har ruttna prylar for sig var ju klart sedan tidigare men Spotify har undvikit badwill pa ett mycket bra satt. Tills nu.

 • Pingback: Facebook ett krav för konto på Spotify | JDahl()

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.