TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Facebooks resultat: 1 miljard i förlust

Skribent:
Publicerad: , 05:28
Respons: 3 kommentarer

Facebook, 1 miljard i förlustIgår kväll kom Facebooks första kvartalsrapport sedan börsintroduktionen, och siffrorna har inte gjort börsen speciellt glad. Bolaget har nämligen gjort en förlust på 157 miljoner dollar, det vill säga motsvarande drygt en miljard kronor.

Enligt Mark Zuckerberg beror den stora förlusten på omkostnader i och med börsintroduktionen. Räknar man bort de kostnaderna hamnar resultatet istället på plus. Fast det hjälpte inte, utan aktien sjönk 11 procent.

Att introducera Facebook på börsen har inte blivit den solskenshistoria som man förmodligen hoppats. Mediabevakningen av Facebook och grundaren Mark Zuckerberg har ofta varit väldigt kritisk och cynisk sedan introduktionen, och när bolaget nu presenterar den första kvartalsrapporten med en förlust på en miljard kronor lär vinden knappast vända.

Dagens Nyheter skriver att Facebooks resultat i kvartalsrapporten visar en förlust på 8 cent per aktie. Om man däremot räknar bort de kostnader som börsintroduktionen drog med sig, hamnar resultatet på vinst på 12 cent per aktie.

Aktiemarknaden reagerade som sagt negativt, och Facebooks värde sjönk med 11 procent.

Facebooks rapport berättar även att sajten har ökat antalet användare till 955 miljoner. Hälften av dem använder Facebook via mobilen, så man kan förstå att Zuckerberg vill börja tjäna pengar på mobiltjänsten.

Härom dagen sjönk Facebook också på aktiemarknaden, när det stora spelföretaget Zynga presenterade en bedrövlig rapport. Zynga är kända för sina populära Facebook-spel, exempelvis Farmville och Cityville. Företaget skyller sina förluster på förändringar hos Facebook, som gjort det svårare för spel att synas. Vi användare har märkt detta genom att våra flöden inte är helt överfyllda av en massa spelförfrågningar.

Källa: Aftonbladet, DN, SvD

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Property marbella2012-07-28 at 14:44Reply

  Hejsan Tommy,
  Facebook är ett skvaller social media forum som har inget med sökmotorerna Google, Yahoo, Bing m.m. att göra. Du söker inget på Facebook, så ingen vill lägga sina annons pengar där. Facrbook måste hitta andra inkomstkällor.

  //Lennart

 2. gold account2012-07-28 at 10:49Reply

  Många Facebookanvändare är upprörda över att deras e-postadresser har ändrats i deras Facebookprofiler. Tidningen Forbes berättar att Facebook plötsligt har ersatt den e-postadress man själv lagt ut i sina kontaktuppgifter med en adress av typen fö[email protected]

 3. Rasmus2012-07-27 at 06:15Reply

  Jag tror att det kommer ta sig även om det går segt för fejjan just nu. Facebook är lite som ett pilotprojekt för hur man skall skapa en bra affärsmodell för denna typ av webb-tech bolag. Världens annonspengar är det många som slåss om och vi webbentusiaster försöker få styrelserna att sattas mer på kanaler som Facebook. Men de borde se och behandla företagen mer som kunder, erbjuda service istället för ett nödvändigt ont som de vill ha pengar av.
  För att skapa en stabil marknad för webbolag så måste man hitta effektiva affärsmodeller som inte bygger på annonsering.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.