TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Grafik & digitalfoto

FastStone: Gratis och supersnabb bildvisare för Windows

Skribent:
Publicerad: , 08:21
Respons: Skriv en kommentar!

Gratis bildvisare för WindowsI Windows ingår en bildvisare som lämnar en del att önska. Om du har Windows 8 körs standardprogrammet för att visa bilder som en applikation i det nya gränssnittet, vilket är rätt irriterande om du valt att främst arbeta i skrivbordsmiljön. Då behöver du ett annat program.

FastStone Image Viewer är ett gratisprogram för att visa bilder. Det har massor av funktioner och du kan göra en hel del i programmet, men framför allt är det väldigt snabbt och det är ett utmärkt val för dig som vill ha ett verktyg som bara öppnar och visar bilder väldigt snabbt. Så här installerar du det smart!

Om du har mycket digitalfoton på din dator, eller om du arbetar med andra typer av bilder – i mitt fall sysslar jag så klart mycket med skärmdumpar – behöver du ett effektivt, snabbt och bra program för att visa bilder och låta dig bläddra genom alla bilder i en mapp utan svårigheter.

FastStone Image Viewer är ett utmärkt alternativ. Du kan göra rätt mycket i programmet, men det går också fint att köra det enbart som en bildvisare. FastStones bildvisningsprogram är gratis och du laddar ner det från tillverkarens hemsida (se länk i faktarutan här under).

FastStone, inställningar

FastStone innehåller massor av funktioner, men dess främsta syfte är att supersnabbt visa och bläddra mellan bilder.

När du har installerat programmet, kan du ställa in Windows till att alltid öppna bildfiler i FastStones program. Det här är smart om du kör Windows 8 och fortfarande dras med Bilder-appen som körs i det nya gränssnittet.

Om du liksom undertecknad som regel använder Windows skrivbord istället för det nya gränssnittet, vill du slippa växla mellan lägena när du visar ett foto eller en annan bild. Då vill du hellre öppna bilderna snabbt i ett Windows-fönster.

Öppna bilder i ett fönster i Windows

Högerklicka på en bild i Utforskaren. I menyn väljer du Öppna med -> Välj standardprogram. Nu visas en ruta med olika program. Finns inte FastStone med i listan klickar du Fler alternativ längst ner. Skulle FastStone (FSViewer.exe) fortfarande inte synas i listan klickar du Sök efter annan app på den här datorn.

Bläddra fram till C:\Program Files (x86)\FastStone Image Viewer, som är standardkatalogen där programmet installeras. Markera FSViewer.exe och klicka Öppna.

Första gången du öppnar en bild i FastStone Image Viewer, kommer den att visas i fullskärmsläge. Om du hellre vill att bilden ska visas i ett vanligt Windows-fönster, trycker du Enter. Nu hamnar du i Utforskarläge.

För att konfigurera FastStone till att öppna bilder i ett fönster istället för fullskärm, väljer du Inställningar -> Inställningar. Under fliken Visning hittar du en rullgardinsmeny som heter Associerade filformat visas i. Välj väljer Visningsläge. Klicka på OK.

FastStone, inställningar

Du behöver ändra i Inställningar för att bilder automatiskt ska öppnas i ett fönster istället för i fullskärmsläge.

Snabb visningar, bläddra mellan bilder

Vill du bläddra igenom bilder i en och samma mapp, öppnar du en av bilderna – numera genom att bara dubbelklicka på bilden i Utforskaren för att öppna FastStone – och sedan bläddrar du genom att skrolla med mushjulet.

Använder du hellre tangentbordet, bläddrar du med pilknapparna åt höger och vänster. Har du en pekskärm kan du svepa över bilden mot höger eller vänster för att byta bild.

Visa bilder och digitalfoton i ett fönster i Windows

Om du kör Windows 8 och jobbar i skrivbordsmiljön, använder du FastStone Image Viewer för att öppna bilder i ett fönster istället för i Bilder-appen i Windows 8-gränssnittet.

FastStone Image Viewer innehåller som sagt rätt många funktioner. Du kan till exempel göra enklare ändringar i dina bilder, om du saknar ett bra bildredigeringsprogram. Men framför allt är programmet ett utmärkt alternativ till bildvisare, eftersom det är så snabbt.

Programinformation

FastStone Image Viewer

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.