TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Internet-TV

17 jättebra tjänster som strömmar film och TV-serier

Skribent:

Respons: 1 kommentar

Så tittar du på film och TV onlineFilm och TV flyttar i stadig takt ut på Internet, av många skäl. Dels blir allt fler konsumenter uppkopplade via fiber eller annan form av bredband, vilket gör det möjligt att strömma högupplöst video utan problem. Och dels är det enklare för företag att sända via Internet. Marknätet är som kanske bekant överfullt, och TV-abonnemang via kabel och satellit dras med problemen att du sällan betalar bara för det du är intresserad av.

I och med att flytta till Internet får du som tittare betydligt större möjligheter att själv bestämma vad du vill betala för. Dessutom är det smidigt. Du slipper de gamla TV-tablåerna utan kan titta på programmen och filmerna när du själv vill se dem. I den här artikeln går jag igenom många olika tjänster för TV och film via nätet.

Personligen tror jag att marknätets dagar är räknade. Bandbredden i marknätet är så pass begränsat att det inte ger mycket utrymme för att erbjuda högupplöst TV. Det får inte plats med så många fler kanaler, och de enkelriktade sändningarna gör att du har noll kontroll över vad du vill se på mer än TV-tablån.

I och med digitalboxar, mediadatorer och smart-TV har det blivit betydligt enklare att kolla på film och TV via Internet. Du kan via fjärrkontrollen själv bestämma precis vilken film eller vilket TV-program du vill se, och när du vill titta. Utbudet är stort och det finns många alternativa lösningar – allt från att strömma TV-sändningar i realtid precis som vanligt eller hyra filmer mot en lite kostnad.

Skaffa en Google Chromecast! Anslut den till en HDMI-port på din TV, så får du tillgång till en massa appar som låter dig enkelt strömma film direkt till TV:n utan att behöva byta till en smart-TV. Chromecast är väldigt smart och smidig och jag kan varmt rekommendera produkten. Den kostar under 400 kronorklicka här för att läsa mer.
Appar för att strömma film till din smart-TV
image-23187

Har du en smart-TV finns det säkert många olika appar för att strömma film och TV-serier från Internet och direkt till din TV.

Här nedan hittar du en uppsjö av olika tjänster du kan använda, indelade i olika kategorier.

Hyr film på nätet

Headweb

Headweb har länge varit den ledande sajten för att hyra film online. Det fungerar i princip likadant som en traditionell videobutik (om du är tillräckligt gammal vet du vad jag menar). Du hittar ett stort utbud av filmer som du kan hyra för upp till 49 kronor styck. Att betala är enkelt då du har flera olika alternativ.

Plejmo, hyr film på nätet
image-23188

Plejmo

Plejmo är en relativt ny tjänst som utvecklats från Film2home. Man satsar hårt på att bli den bästa filmtjänsten i Sverige, där du inte bara hittar betalfilmer utan även gratis film. Tjänsten arbetar på att utveckla appar för många plattformar samt stöd för till exempel Apple TV och Chromecast.

SF Anytime

Tjänsten SF Anytime har funnits ett bra tag och man erbjuder möjlighet att hyra filmer från såväl datorer som surfplattor med Android, Smart TV och smarta Bluray-spelare. Det går också att komma åt SF Anytime via olika TV-leverantörer – till exempel Boxer On Demand, Canal Digital GO, Com Hem On Demand och fler andra.

Tipsa gärna dina vänner om den här artiklen! Klicka bara på knappen Rekommendera för att posta länken till Facebook. Tack!

 

Se hur mycket film du vill för fast avgift

Om du tittar på mycket film, eller om det finns TV-serier du gärna följer, kan det vara en god idé att skaffa en prenumeration på någon av de filmsajter som erbjuder fritt utbud mot en månadskostnad. Netflix är de största och de har gott om material som du får tillgång till för en fast månadskostnad.

Netflix bästa tjänsten för film och TV

Netflix

Idag är Netflix den bästa kommersiella tjänsten du kan använda för att se filmer och TV-serier via nätet. Tjänsten finns på många olika plattformar och utbudet är väldigt bra. Netflix producerar även egna TV-serier av hög kvalitet – House of Cards är ett exempel. Det kostar från 79 kronor i månaden, och det är det värt.

Viaplay

Har du Viasat, bör du ha tillgång till Viaplay. Tjänsten fungerar som Netflix, där du får titta på så mycket film och TV du vill för en fast månadsavgift. Priset börjar på 89 kronor i månaden. En styrka med Viaplay är att de har tillgång till rätt mycket sportsändningar. Du kan strömma video till dator, smart-TV, surfplatta, smartphone och spelkonsoler.

HBO Nordic

TV-kanalen HBO ligger bakom en mängd olika lika briljanta som populära TV-serier. Game of Thrones, The Wire, Sopranos, Sex and the City, Vikings och så vidare. Man erbjuder även en hel del filmer. För att få tillgång till HBO betalar du 79 kronor i månaden – men du kan i skrivande stund prova gratis i en månad. Du kan strömma till de flesta enheter.

TV-kanalernas Play-tjänster har massor

De allra flesta hyfsat stora vanliga TV-kanaler som sänder i marknätet och via kabel och satellit erbjuder så kallade Play-tjänster, där du kan titta på program du missat eller i vissa fall även strömma TV-sändningarna i realtid. Utbuden varierar mycket beroende på vilka rättigheter kanalerna har att sända programmen.

Play-tjänsterna finns dels på webben, men oftast har man även appar för iOS och Android, så att du kan kolla på din smartphone eller surfplatta.

Titta på SVT gratis på nätet

SVT Play

Sveriges Television lägger ut många program på sin Play-tjänst. Härifrån kan du även titta på live-sändningarna av kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen samt Kunskapskanalen. Eftersom allt det här ingår i public service har man inga avbrott för reklam.

SVT Öppet Arkiv

Öppet Arkiv är en tjänst som lanserades för ett tag sedan och syftet är att ge tillgång till hela det arkiv av program som SVT samlat på sig genom alla åren. Skulle du sakna Fem myror är fler än fyra elefanter, Macken, Hylands Hörna, Från A till Ö eller någon annan klassiker, finns det gott om video här.

De stora reklamkanalerna har som sagt också Play-tjänster, men jag tänker inte gå igenom dem här utan nöjer mig med att lista dem:

Gratis film på piratsajter

Det finns naturligtvis ett antal sajter och tjänster som låter dig kolla på film och TV-serier gratis och i legala gråzoner. Swefilmer och Dreamfilm är de två stora svenska sajterna. Nackdelen med dessa tjänster är att bild- och ljudkvalitet ofta lämnar en hel del att önska.

Swefilmer och gratis film på nätet

Swefilmer

Den förmodligen mest populära sajten för att strömma film och TV-serier gratis är Swefilmer. Tjänsten fungerar genom att länka till filmer som lagts upp på olika sajter, och låter dig strömma film precis som när du tittar på exempelvis YouTube. I och med att filmerna strömmas normalt – till skillnad mot nedan Popcorn Time där filmerna laddas ner på ett annat sätt – är det inte olagligt att använda sig av Swefilmer (i alla fall inte när det här skrivs). Däremot är det helt klart olagligt att driva en sådan här sajt.

Dreamfilm HD

Dreamfilm fungerar som Swefilmer, och är ett alternativ till den populära filmsajten. För ett litet tag sedan lades originalsajten ner efter att fått påtryckningar av filmbranschen. Men det tog inte speciellt lång tid innan en ny version var uppe, under namnet Dreamfilm HD.

Popcorn Time

Slutligen finns det en rätt ny tjänst vid namn Popcorn Time, som jag vet att många använder sig av. Jag vill däremot inte tipsa om tjänsten som ett alternativ, utan snarare varna om den. Popcorn Time använder sig av Bittorrent-teknik för att ladda ner, och samtidigt dela ut, filmer. Det gör att den är olagligt, och filmbolagen har nyligen börjat spåra och skicka ut betalningskrav till svenska användare. Så tänk dig för innan du börjar strömma film via Popcorn Time…

Om du har fler exempel på sajter och tjänster, får du gärna skriva en kommentar med länktips här nedan.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

En kommentar

  1. Victory jeasy2017-04-10 at 19:18Reply

    Besök >>> FULL.STAR-MOVIE32.COM

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.