Flattr – Skänk en slant till sajter du gillar | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Sociala tjänster

Flattr – Skänk en slant till sajter du gillar

flattrFlattr är ett intressant koncept som bygger på att vi är många som gärna hade skänkt en liten slant till sajter och bloggar vi gillar. Problemet med donationer har varit att det oftast inte blir av. Hur många gånger har du klickat på en Donate-länk för att skänka €5 till en blogg du gillar?

Som medlem hos Flattr sätter du in en valfri summa på ditt konto, antingen via kortbetalning eller PayPal. Därefter väljer du hur mycket pengar du vill dela ut varje månad, minst €2. Genom att klicka på Flattr-länkar på sajter markerar du till vem du vill skänka pengar, och i slutet av månaden fördelas din månadsdonation till sajterna som du klickat hos.

Upplägget på Flattr påminner om Pusha. Det finns topplistor på bra artiklar, sajter och bloggposter som andra har “flattrat” (okej, jag vet inte hur jag ska böja det till verb). En skillnad är dock att du bara får posta länkar till material du själv producerat – om du vill posta länkar.

Har du en blogg kan du enkelt lägga in en Flattr-knapp som andra användare kan klicka på för att donera pengar. Jag har själv lagt in en knapp under varje inlägg, så gillar du det jag skriver och om du är medlem på Flattr, får du gärna klicka på knappen!

Hanterar donationer automatiskt

Det fina med det här är att allt är automatiserat. När du väl registrerat dig på Flattr och satt in pengar, behöver du inte fundera mer på det, mer än när pengarna tar slut på kontot. Det blir väldigt enkelt att skänka en slant till dina favoritsajter (så länge de använder sig av Flattr).

Peter Sunde har skrivit en bra bloggpost om Flattr på Same Same But Diffrent. Där kan du läsa bakgrunden och tanken med tjänsten.

Flattr drivs av ett svenskt företag – Flattr AB – nere i Malmö och en av grundarna är Peter Sunde, mer känd för Pirate Bay. Sunde har emellertid nyligen hoppat av företaget. Tjänsten riktar sig dock inte bara till svenska sajter utan alla är välkomna.

flattr-donation

Över en miljon hittills

Flattr har uppmärksammats internationellt av bland andra TechCrunch. Hos deras senaste artikel om tjänsten berättar de att Flattr idag, två månader efter att den lanserades officiellt, har över 46000 registrerade medlemmar som tillsammans donerat drygt en miljon kronor.

Här är några bra bloggar som använder sig av Flattr:

Jag rekommenderar att du registrerar dig som medlem på Flattr, sätter in några Euro (ett par tior kan du avvara) och sedan besöker bloggarna ovan och klickar på deras Flattr-länk.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Mark Wallström

  Så, när får TKJ en flattr knapp som man kan trycka på :)?

  • TkJ

   Mark: Finns ute till höger och under varje artikel. :) Uppenbarligen måste jag göra den mer tydlig!

 • Kent: Fast alltså, om man tänker så… det är möjligt att du delar upp dina inkomster mellan endast det nödvändiga och att skänka bort resten till välgörande ändamål, fast likväl som jag tycker det är trevligt att stödja artisterna jag gillar med att gå på deras konserter eller gå premium för Spotify (okej, mer att stödja bolagen i det fallet, men ändå) är det trevligt att på ett enkelt sätt kunna stödja de bloggare man gillar.

 • Kent Vilhelmsson

  Kan väl tycka att det finns bättre saker att donera pengar till än bloggare och sajtmakare.. Drabbade av översvämningen i Pakistan, tex. Fast det ena utesluter ju inte det andra.

 • Som vanligt ger du bra tips och jag tackar. Jag skriver noveller och letar efter ett enkelt sätt att få betalt för det jag gör. Det här kan kanske vara en lösning.
  Har även kikat på mobilstart.se , men avvaktar lite innan jag vet att det fungerar som jag vill.
  Ha det gott!

 • Detta verkar bra! Donationer e ju helt ok:)

  Tack för en bra blogg mannen!
  jag hoppas du tjänar bra med pengar så du kan fortsätta blogga, för jag lär mig massor här:)

  Petter Hedman

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick