TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

5 sätt att få fler besökare till din vardagsblogg

Skribent:
Publicerad: , 08:33
Uppdaterad: 2010-03-21, 08:50
Respons: 18 kommentarer

Vardagsbloggen, dagboken eller vad man nu väljer att kalla den för något, är den allra vanligaste typen av blogg. Det finns tiotusentals sådana här bloggar i Sverige, och det är just vardagsbloggar som är de mest besökta (även om man brukar kalla de största för modebloggar av någon anledning).

Om du driver en egen vardagsblogg och tycker att du har för lite besökare, har jag knåpat ihop fem enkla tips för hur du kan förbättra din blogg och få fler besökare. Ha i åtanke att du behöver en smula tålamod också. Mina tips kommer att förbättra din blogg, men de kommer inte att göra ditt till proffsbloggare över en natt.

Jag har surfat runt på en massa olika vardagsbloggar för att se vad som är skillnaden mellan de som har massor av besökare, och de som inte har riktigt lika många… Mina fem tips baseras på dessa små efterforskningar.

1. Uppdatera ofta

Det första tipset kanske känns självfallet, men det är det inte; du behöver uppdatera din blogg varje dag, och allra helst flera gånger om dagen. De som drar mest trafik uppdaterar alltid och hela tiden.

Samtidigt vill jag understryka vad jag alltid brukar påpeka – att det allra viktigaste med bloggandet är att du har roligt. Du får inte känna dig stressa eller pressad till att posta något. Om man skriver ett inlägg på grund av att man ”måste” blir det aldrig speciellt bra. Då är det bättre att strunta i det.

Att uppdatera ofta är något som du lär dig efter hand. När du hittat din egna stil kommer du att kunna spotta ur dg bra inlägg på några ögonblick.

2. Ha bra självförtroende

Självförtroendet är något som skiljer sig enormt mellan en framgångsrik bloggare och en som bara har en handfull besökare om dagen. En blogg som skrivs med självförtroende, där det märks att bloggaren gillar att skriva och tycker om sin blogg, uppfattas mycket mer läsvärd av besökarna.

Dåligt självförtroende genomsyrade de allra flesta av de småbloggarna jag surfade runt bland. Många bad om ursäkt i sina inlägg. De bad om ursäkt för att de inte hade något roligt att berätta, de bad om ursäkt för att de inte uppdaterat bloggen på två dagar och de bad allmänt om ursäkt för att de har en blogg… Sluta upp med det!

Ett inlägg får inte gå ut på att gnälla om att man är så tråkig, att man inte har något att skriva om och att man inte har gjort något under hela dagen. Det är klart att man har gjort något.

Skillnaden mellan en framgångsrik bloggare och en misslyckad, är att den framgångsrike får även den minsta lilla händelse att bli läsvärd. Att titta på ett reprisavsnitt av Desperate Housewifes blir utan problem ett blogginlägg. För att inte tala om klassikern att ta en snabbfika.

Din vardagsblogg handlar om vad du sysslar med i vardagen. Skriv om det. Be aldrig om ursäkt för att du tror att du har ett tråkigare liv än andra bloggare – för det har du inte.

3. Använd digitalfoton

Digitalkamera, liten och braBilder lättar upp och gör varje blogginlägg bättre och roligare att läsa. Du har säkert en digitalkamera – använd den. Försök att fixa en bild till varje bloggpost. Lär dig ett bildredigeringsprogram så att du kan fixa ramar till bilderna, lära dig beskära dem och lägga på filter och texter.

Jag kan rekommendera programmen Paint.NET samt Photoscape. Bägge är gratis. Det förstnämnda är ett traditionellt bildredigeringsprogram medan Photoscape innehåller coola verktyg för att enkelt lägga på ramar på dina foton, skapa kollage och dylikt.

4. Ställ frågor till läsarna

En bra vardagsblogg genererar massor av kommentarer. Ofta är det bland kommentarerna det riktigt roliga finns att läsa. Så missa inget tillfälle att ta hjälp av dina läsare för att skapa en bra blogg!

Engagera läsarna genom att efterfråga kommentarer. Ställ frågor. Visar du upp en ny väska, glöm inte att skriva ”Tycker du också den är snygg?”. Funderar du på att åka på solsemester, efterfråga förslag på resmål.

Var sedan själv aktiv bland kommentarerna, tacka skribenterna och svara på frågor. Du kan absolut plocka ut frågor och svara på dem i ett eget blogginlägg.

5. Bli social på nätet

TwitterEtt bra sätt att få mer trafik är att synas på nätet. Delta i sociala nätverk som Facebook och Twitter, följ andra bloggare och skriv vettiga kommentarer till deras inlägg (gör aldrig reklam för din blogg, det uppfattas som väldigt oförskämt).

På nätet har vi alla samma förutsättningar, så tveka inte att kontakta vem som helst om du har frågor och kommentarer, om du vill göra en intervju eller vad som helst. Var inte nervös för att skicka e-post till en “nätkändis”.

Tveka inte heller att ta kontakt med media, om du har något att berätta. Det värsta som kan hända är att du får ett nej från någon, eller att de inte svarar. Och det är faktiskt inte speciellt farligt…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

18 kommentarer

 1. Anna Mountain2018-05-12 at 23:18Reply

  Tack för tipset

 2. Olof2012-08-11 at 16:16Reply

  Tack för tipsen, mycket givande. Det är ju på detta sätt som bloggen blir lyckad trots allt. Är innehållet bra och bildrikt och självförtroendet på topp så kan jag hålla med om att läsningen blir till en mycket mer spännande upplevelse. Om nån vill ha fler besökare och en länk/länkar så lägg gärna till er blogg i länkkatalogen som jag länkar till i namnet.

 3. Kattis Waern2012-02-13 at 19:21Reply

  Tack så mycket för tipsen! Hur pass viktigt tror du det är med metataggar osv?

  Hälsningar Kattis

 4. Lisa2012-01-11 at 21:01Reply

  Tack så mycke för tipsen, det här ska jag lägga på minnet :)

 5. [email protected] i underlivet2011-10-04 at 18:19Reply

  Har funderat ett bra tag på hur jag skall göra för att få fler besökare till min blogg. Så detta kom som ett brev på posten

 6. Diana2011-09-03 at 00:51Reply

  Mycket läsvärt… tackar för tipsen. Skriv gärna fler liknande inlägg, alltid bra å få ny input.

 7. Anitha Östlund2010-06-20 at 09:07Reply

  Hejsan!
  Som vanligt har du idel bra tips, och jag ler lite när jag läser det där om att vara personlig på sin blogg.
  Jag har en blogg där jag varje dag skriver en novell som jag sedan spelar in och läser upp för mina följare. På det sättet styr jag hur texten skall uppfattas. Ha det

 8. Iréne S Räisänen2010-06-13 at 17:29Reply

  Tack för tipsen! Bra om självförtroende, det är nog mitt största hinder för att blogga oftare än jag. Det och att jag har svårt, trots digitalkamera att hitta bilder till mina blogginlägg. Jag skriver ofta om annat än mig själv och då är det svårt . Några tips?

 9. Momo2010-04-08 at 00:37Reply

  Självförtroendepunkten kändes så klockren! Vem vill läsa om någon som sitter och ursäktar sin existens, oavsett vilken typ av blogg det är?

 10. Hannukha2010-04-03 at 18:44Reply

  Håller på lite med en blogg och ska testa dina tips.

  PS
  Tack för en bra bra blogg.
  DS

 11. Nu blir det väldigt mycket på en gång | PCGuiden2010-04-01 at 12:01Reply

  […] nya inlägg bland magproblem och sjukhusvistelser och det hade det, bland annat ett om hur man får fler besökare till sin vardagsblogg. Skall se om jag inte kan ta till mig lite av dom tipsen eftersom jag inte har speciellt många […]

 12. Björn2010-03-31 at 15:29Reply

  Jag tycker det roligaste med bloggar och även videosites som youtube är när folk vågar vara personliga. Det kommer kanske naturligt med självsäkerheten.

 13. Ralph2010-03-31 at 12:29Reply

  Bra tips, skulle vilja lägga till att det är bra att skriva sin åsikt eller kommentera dagsaktuella händelser och gärna sticka ut hakan lite.

 14. Carl Stridsberg2010-03-31 at 09:59Reply

  Bra tips som vanligt! :)

  Det där med att kontakta media låter lockande….

  Då kanske fler ”hittar” till min blogg!

 15. 100 tips på hur du lyckas med din blogg | Webmastern.se2010-03-28 at 15:20Reply

  […] Uppdatering 100328: En annan bra artikel är 5 sätt att få fler besökare till din vardagsblogg […]

 16. Josefine2010-03-27 at 11:56Reply

  Precis ett sådan inlägg jag eftersökt här innan! Tack för tipsen, som alltid är superbra! =)

 17. Ekonomikoll2010-03-27 at 11:26Reply

  Intressanta synpunkter. Jag tror att samtliga punkter kan appliceras på de flesta bloggar (kanske inte uppdateringsfrekvensen) men precis som Lani påpekar så är punkten angående självförtroende väldigt viktig.

 18. Lani2010-03-27 at 09:37Reply

  Mycket bra inlägg! Inte för att jag driver en vardagsblogg. Men tycker mycket av det du tog upp är intressant ändå. Framförallt delen om självförtroendet. Det tror jag man kan applicera på mycket fler saker också. T.ex. när man skriver dokumentation, mail mm. Något jag själv kan bli bättre på. Men man får ju inte gå överstyr heller, och bli arrogant.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.