TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Instagram

Så får du fler följare på Instagram – 11 enkla tips!

Skribent:
Publicerad: , 21:26
Uppdaterad: 2015-05-07, 20:06
Respons: 3 kommentarer

Så får du fler följare på InstagramOm du som använder Instagram tycker att det går trögt att samla ihop följare, finns det gott om tips för att öka antalet. I den här artikeln hittar du 11 smarta tips för att öka antalet andra instagrammare som följer dig och tittar på dina digitalfoton.

I december kunde Instagram berätta att de hade över 300 miljoner användare. Det sociala nätverket baserat på digitalfoton har blivit extremt stort, och det lär inte bli sluta växa efter att Facebook köpte upp dem för 7 miljarder i april 2012. Därför finns det goda möjligheter för dig att få fler följare – om du gör rätt!

Har du inte skaffat Instagram än, så kan man beskriva det som ett socialt nätverk där allt cirkulerar runt digitalfoton. Det fungerar ungefär som Twitter, men istället för att du skriver en text på 140 tecken postar du ett foto som du kan ta med din mobilkamera direkt från Instagrams app.

Instagram finns för både iOS, Android och Windows Phone. Du kan även använda det på webben om du skulle vilja det. Apparna hittar du i respektive app-affär.

Det finns en hel del tjänster som erbjuder dig att köpa följare till Instagram. Sådana metoder rekommenderas inte. Köper du följare kommer dina siffror att gå upp, men det är i övrigt helt meningslösa konton som inte tillför något.

Så, direkt över till tipsen som hjälper dig att bli större på Instagram genom att synas och samla ihop fler följare på ett normalt sätt!

1. Ta snygga foton

Det första tipset är logiskt. Om du lägger upp snygga och intressanta foton lockar du användare till att följa dig. Så hoppa över bilder på moln, solnedgångar, flygplansvingar inifrån kabinen, bilder på dina fötter när du ligger på stränder och blurriga selfies (så länge du inte har en bra story bakom dem). Och ska du fotografera barn – gå ner på knä så att du inte fotar dem uppifrån, för då ser det ut som du tittar ner på dem. Lästips:

2. Skriv en bra och kul bildtexter

När du publicerar ett foto skriver du en bildtext. Utnyttja det här för att skriva något kul och annorlunda. Använd även beskrivningen för att lägga in relevanta hashtaggar och för att tagga andra instagrammare som är med i bilden eller har med den att göra. En bild blir alltid bättre med en träffande bildtext – ta en titt i valfri tidning.

3. Använd hashtaggar – på ett bra sätt

Instagram använder sig – precis som Twitter och numera Facebook – av hashtaggar. Det är en slags beskrivning som börjar med ett #-tecken. Det finns gott om populära hashtaggar. När du klickar på en tagg så kommer du till en sida som listar alla de senaste bilderna med just denna tagg.

Taggar används för att ytterligare beskriva bilden eller för att koppla den till andra bilder med samma taggar. Du kan hitta populära hashtaggar för Instagram på sajten #TagsForLikes. Men det bör läggas in en brasklapp – använd inte för många och inte sådana som är orelevanta. En bra regel är att om du inte får plats med alla hashtaggar efter din beskrivning, så har du för många…

4. Kontinuitet!

Få rutin i ditt instagrammande genom att posta minst en gång om dagen. Skapa kontinuitet. Lär dina följare att du är aktiv och postar ofta. Med det inte sagt att du ska posta hur många bilder som helst. Och posta inte en massa bilder på en gång, utan sprid ut det under dagen. Morgon och kväll, efter arbetstid, sägs vara de bästa tiderna.

Använd Instagram smart för att få fler följare
image-22892

Vänster: Camilla Läckberg är en av de större och populära användarna av Instagram, som postar ett ständigt flöde av bilder från sitt liv. Höger: Kamerafunktionen i Instagram är inte superbra, så ta en titt på alternativa kamera-appar till din smartphone.

5. Gör något kul och annorlunda

Att ta snygga fotografier är som sagt väsentligt, men motivet du fotograferar är viktigare. Det är inte fusk att skapa ditt motiv genom att placera ut personer och objekt på ett kul och annorlunda sätt. Något en hel del gör är att försöka hitta sin egen nisch av motiv.

6. Instagram är socialt – delta!

Tyvärr är det många som använder Instagram bara för att posta bilder. Men precis som alla andra sociala nätverk, behöver du delta. Svara på kommentarer, skriv egna på andras foton och klicka Gilla på dem du tycker om. Instagram är trots allt menat att vara socialt.

7. Anslut till andra nätverk

När du publicerar en bild kan du välja om du även vill posta den till andra nätverk; Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr och Foursquare. Du behöver inte posta alla dina bilder till alla andra nätverk du är ansluten till, men om du tycker att det passar, utnyttja den här funktionen.

Formulera en bra bio som lockar fler följare8. Formulera din bio bättre

Tryck på knappen längst ut till höger nere på skärmen i Instagram-appen för att komma till din profilsida. Tänk till lite extra när du skriver din bio. Beskriv vem du är, vad du postar för foton, inkludera en hashtagg, en länk eller en uppmaning till att följa dig. Var kreativ – och intressant!

9. Geotagga dina foton på ”kända” ställen

När du ska publicera dina foton på Instagram har du möjlighet att geotagga bilden. Det innebär att det läggs till en liten text om var du befinner dig. På sidan för att posta bilder trycker du Namnge platsen, så visas en lista med närliggande platser. Det här kan andra användare söka på, så det är en bra idé att lägga in.

10. Använd andra kamera-appar

Du behöver inte använda Instagrams inbyggda kamera. När du startar kameran i Instagram-appen kan du trycka på bilden till vänster om avtryckaren. Då kommer du till ditt fotoalbum, där du kan plocka valfri bild. Det här betyder att du kan använda vilken kamera-applikation du vill. KitKam är ett bra alternativ till iOS.

11. Skapa snygga kollage av flera bilder

Kollage är bilder som består av flera foton, ofta med ramar och kanske en text. Det ser rätt proffsigt ut men det är inte svårt att göra. Det finns faktiskt en uppsjö av appar som hjälper dig att göra kollage. Sök bara på det i respektive appstore, beroende på vilken mobil du har.

Kan du ha länkar i beskrivningen?

Jag har fått en del frågor om huruvida man kan ha en länk i beskrivningen när du postar en bild på Instagram. Svaret är kort och gott nej. Det går inte. Den enda länk du kan ha, är på din profilsida. Och det bör du utnyttja om du har en hemsida.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Så får du fler följare på Instagram - Börja med din nästa bild2017-11-19 at 14:46Reply

  […] också Så får du fler följare på Instagram – 11 enkla tips! av Tommy K […]

 2. Vill du också få fler aktiva följare på Instagram? - Ludwig Sörmlind2016-10-10 at 16:30Reply

  […] också Så får du fler följare på Instagram – 11 enkla tips! av Tommy K […]

 3. Anne-Marie Mulder2015-04-26 at 13:11Reply

  Hej på denna webbplats varje dag finns det 100 följare gratis bara
  besöka och Instagram namn genom att ge 10 minuter är de följare med dig http://www.buycheapestfollowers.com

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.