TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Konsument

Förbud mot de onödiga elektronik-försäkringarna?

Skribent:
Publicerad: , 15:06
Respons: 9 kommentarer

När man handlar något på elkedjorna – OnOff, Siba, El-Giganten etc – får man alltid erbjudande om att köpa en tilläggsförsäkring för dyra pengar. Det är här säljarna tjänar pengar och det är därför de alltid är så påstridiga om att man ska köpa en sådan. Tilläggsförsäkringen är dock i de allra flesta fall komplett onödig, eftersom produkten har garanti och ens hemförsäkring duger gott

Nu vill Konsument Göteborg förbjuda dessa onödiga försäkringar, skriver Aftonbladet. Skälet är till mångt och mycket att butikssäljarna alltså får god provision på sålda försäkringar. Vad Konsument Göteborg vill är att försäkringsbolagen själva ska stå för försäljningen – inte dåligt insatta elektronikförsäljare.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Linda2012-03-26 at 17:22Reply

  Jag håller med. Extra försäkringar är oftast helt onödiga. Speciellt på kedjor som Elgiganten som har lagt på en självrisk. Därmot har du ingen värdeminskning. Men skulle nästan tippa på att köpa ny produkt lönar sig i längden. Speciellt för dem som inte kostar många tusenlappar.

 2. Fredrik2011-07-17 at 18:46Reply

  Satt och Googlade lite på vanliga försärkingar och hittade din sida i sidebaren på en annan. Bloggposten är ju några år men det är ändå ett rätt intressant fenomen, om det nu är ett fenomen.

  Vad jag vet så har man full garanti i två år och om man kan hävda att det är ett fel som varit med sen man köpte exempelvis teven så har man totalt tre år. Men som Toppsäljaren skriver så kan det kanske vara bra att teckna en försäkring på en portabel pryl så som t ex en iPod som man lätt kan tappa.

  /Fredrik

 3. Försäkring2010-06-29 at 18:19Reply

  Oftast får man känslan av att säljarna på ett det-kan-ju-hända-något sätt försöker övertala en till att skaffa en extra försäkring. En oftast dyr och onödig sådan. Nej, tycker personligen att garantin och hemförsäkringen räcker långt.

  Sen är det ju så också att den garanti man har på produkten enligt konsumentlagen informeras det inget om, undra varför…

 4. TkJ2008-12-16 at 23:56Reply

  LIDEL: Oj, vad du skriker! Du skriker dock inte vad Experts TV-försäkring kostar.

 5. LIDEL2008-12-16 at 18:49Reply

  EXPERTS FÖRSÄKRING TV
  X INGEN AVSKRIVNING
  X 100:- SJÄLVRISK
  X TÄCKER ALLT UTOM ATT DU GLÖMMER LÅSA DÖRREN OCH EN TJUV TAR DINA GREJJOR.

  FRÅGA HEMFÖRSÄKRINGSBOLAGEN OM DE MATCHAR DETTA.
  PRISGARANTI

 6. Annica2008-12-10 at 17:20Reply

  appropå din blogg så eftersökte jag lite och efter lite letande hittade jag flera rekommenderade siter att läsa på, http://www.inplanet.se http://www.livkompagniet.se http://www.compriser.se

  // Annica

 7. Toppsäljarn2008-02-20 at 10:24Reply

  Att köpa en ipod för 1500kr och sedan tappa den i backen
  och försöka få ut något på hemförsäkringen är jätteidiotiskt.
  oftast har du 1500kr i självrisk och avskrivning på produkten.

  en extraförsäkring kostar då ca 3-400 kr och räcker i 2-3år,
  har oftast 200kr i självrisk eller _ingen alls_ och du har heller
  ingen värdeminskning, har ett flertal exempel på hur kunder
  oftast tjänar otroligt mycket på att lägga till en sådan om det skulle hända något.

  tex hade jag en kund som hade köpt en CRT-TV(tjock tv) och den hade varit med om en olycka, när kunden då kom in i butiken så hade vi ej något likvärdigt som han hade köpt så han fick en platt-tv istället värd ca 6000kr av märket philips. kunden hade betalat 545kr för 3års försäkring på produkten som hade kostat 5500 kr vid inköpstillfälle.

  5500kr med -1500kr i självrisk + 20% värdeminskning från år 2. + en väldans massa telefonsamtal med försäkringshandläggare och allt som tillkommer i denna process och efter allt detta hade då kunden fått ut 2400 kr för sin tv.

  och om det inte hade hänt något med tv;n under denna 3årsperiod den var försäkrad så hade han betalat 15 kr i månaden under 3års tid i onödan.

  Förstår verkligen inte vad som är fel på att lägga till en försäkring
  för att slippa dessa strider med hemförsäkringsbolag och värderingar av produkten. gå in i butiken och visa din trasiga mp3-spelare, visa stolt upp din extra försäkring och få en likadan för 0kr. tacka veta jag extraförsäkringar. och tacka dessa duktiga säljare som informerar oss om detta.

  tycker väl isånnafall att hemförsäkringsbolagen borde skärpa sig och sänka sin självrisk och ta bort värdeminskningen för att verkligen konkurera ut dessa extraförsäkringar.

  Självklart får man provision för att sälja extraförsäkringen men man får ju också provision på mp3-spelaren och allt annat man säljer, det är inte så att ”våran” lön endast grundas på att sälja försäkringar som det påstås i media.

  Om man inte vill att ”vi” ska tjäna något ska man inte handla något alls. För det är väl vad detta går ut på?

  Ett bra ”sälj” är när både kunden och säljaren tjänar på affären.

  /Toppsäljarn

 8. TkJ2007-12-01 at 23:20Reply

  Bloggupproret: Hur ofta skriver jag om vad jag gjorde förra torsdagen? Men visst, de flesta bloggar handlar om att ventilera sina åsikter – vilket gör din kommentar sjukt komisk. Du ventilerar dina åsikter negativt om att folk ventilerar sina åsikter. Haha!

 9. [email protected]2007-12-01 at 20:11Reply

  Hej!

  Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av ”ditt liv” tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i ”Falling down” ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

  Hoppas att du ej tar illa upp!

  Hälsningar/

  Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

  (jag har ju nu även kommit på att vi förmodligen är ganska många som känner så här, så jag ska vara snäll. kopiera därför detta inlägg och posta på varenda fucking jävla blogg du stöter på tills dess att vi klubbat ihjäl fenomenet likt en sjuk gråsäl)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.