TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Läsarfrågor

Fråga: Vilken surfplatta ska man köpa?

Skribent:
Publicerad: , 18:44
Respons: 8 kommentarer

Billig surfplatta

Apples iPad dominerar marknaden för surfplattor, men det finns en uppsjö av alternativ – speciellt med Android som operativsystem. Det råder alltså ingen brist på utbud. Men frågan är så klart vilken modell man ska köpa?

Det kom en fråga från en ”77-årig surfgubbe från Götet” som undrar just detta. Vilken surfplatta är det bäst att lägga pengarna på? Helst vill han ha möjlighet till radio, och storleken runt 9 tum lockar.

Undrar om du har någon ny information om surfplattor eller tablets som de ochså kallas. Det är ju ett aktuellt ämne nu när nya sådana är på väg.

Idag finns det ju inte bara Apples Ipad2 utan ochså HTCs Flyer och nu kommer en vassare konkurrent nämligen Samsungs Galaxy Tab 10.1 och 8.9.

Någonstans har jag sett att Telia skulle få första ting på Samsungs 10.1 och att den skulle kunna
köpas fom idag men tydligen har den blivit försenad.Vad vet du? I Telias reklam och spec för denna platta så säger man att funktionen RADIO finns med.I de spec jag studerat i bla prisjakt ingår radio ej. Ett bra format verkar 8.9 vara .Inte för stor inte för liten.

Jag använder som säkert bekant en iPad av första generationen. Den är jag väldigt nöjd med, men samtidigt tycker jag att det finns ett par riktigt intressanta Android-modeller.

Problemet på Android-marknaden är att det finns många billiga modeller som är riktigt, riktigt usla. Du kan idag få en surfplatta för dryga tusenlappen, men då får du också vad du betalar för. Skärmen är dålig, det är en gammal version av Android, prestandan är låg och byggkvaliteten kass. Och på andra sidan finns det riktigt imponerande Android-plattor som dock kostar för mycket.

Så vad tycker ni andra? Har du någon rekommendation?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

8 kommentarer

 1. BJ2011-07-14 at 13:56Reply

  Jag har en Ipad2 och tycker att den har en stor nackdel – att den inte klarar flash. Även om HTML5 är bättre än Flash så är det många sidor som använder flash och det är ett stort minus att ganska många sidor man surfar in på inte kan visas.

 2. Mats F.2011-07-02 at 00:41Reply

  Dropad A8X verkar vara intressant, i alla fall till det pris man får betala ”i Kina”. Återkom gärna med dina intryck, när du har fått plattan!

 3. robertb2011-07-01 at 23:36Reply

  Asus Eee Pad Transformer verkar i mina ögon mycket intressant. Med får man ett tangentbord med inbyggt extra batteri och helt plötsligt mångdubblades användningsområdena.

 4. Matte2011-07-01 at 22:30Reply

  Jag säger gogo för Samsung Galaxy Tab 10.1 som kommer ut snart / strax! Kommer bli en klockren platta. Annars, kör på en Ipad. Enkla och bra :D

 5. ScandinAsian Taste2011-07-01 at 21:16Reply

  Jag har köpt en av de billiga nämligen en dropad A8X och den har fått bra recensioner och hommer med bla, en Samsung S5PC110 Cortex A8 1GHz Processor ( samma som i samsung galaxy tab om jag inte mins helt fel) jag får återkomma om vad jag tycker, den är nämligen på väg från kina :) men jag hittade en video review och den verkar lovande http://www.youtube.com/watch?v=gwY6NzT_NYk :)

 6. TkJ2011-07-01 at 19:18Reply

  Törnebohm: Ja, den gillar jag! Bra surfplatta, och klart prisvärd nu när den inte kostar skjortan, som den gjorde vid lansering. Jag gillade också 7-tumsformatet. I vissa fall var det bättre än iPaden 10 tum – det var ungefär 50/50 där tycker jag.

 7. Jezper2011-07-01 at 19:14Reply

  Om man bara vill ha en bra surfplatta idag så vill jag påstå att alternativen är extremt få, ipad är inte den mest använda tableten för surf utan anledning. Med dagens utbud är den det bästa köpet utan riktig konkurrens.

 8. Törnebohms Hotspot2011-07-01 at 19:10Reply

  Själv har jag skaffat mig en Samsung Galaxy Tab, den har visserligen bara 7-tumsskärm men det funkar bra för mig som även ser lite sämre. Just nu kan man få den lite billigare, under 4000kr och det är den verkligen värd då den är en fröjd att använda. Fick även ett tangentbord med dockningsstation på köpet så jag är väldigt nöjd. En surfplatta med kvalite vill jag påstå.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.