TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Marknadsföring

Länkar som gör dig glad, delar du på sociala nätverk

Skribent:
Publicerad: , 15:03
Respons: 4 kommentarer

Känslor på sociala medierIdag verkar de flesta länkar som postas på Facebook och Twitter ha att göra med tråkiga saker, framför allt nyheter rörande höger- och vänsterextremister. Men tittar vi generellt sett så är det positiva nyheter som delas mest. Saker som gör oss glada vill vi dela med oss av.

Bloggen Bufferapp har publicerat en lång artikel med rubriken Science of emotion in marketing. Där går man igenom hur och vilka känslor som spelar mest in när det handlar om till exempel länkar vi väljer att dela via på sociala medier.

Glädje är den känsla som får oss att dela artiklar och andra länkar allra mest. I en undersökning av tusentals artiklar hos New York Times kom man för cirka ett år sedan fram till att positiva nyheter delas betydligt mer än negativa. Visst är ilska en stark känsla – men den slås av glädje.

Artikeln hos Bufferapp går in på djupet när det gäller våra känslor och de olika nivåerna av dem. Man tittar på hur känslor påverkar vår hjärna, och hur de får oss att agera – exempelvis då genom att dela artiklar på sociala nätverk (kanske i sammanhanget är rätt betydelselös detalj, men inte för dig som sysslar med Internetmarknadsföring).

För att återgå till alla tråkiga nyheter om våldsamma nazister och liknande, finns det ett skäl till att de sprids så mycket. Känslan ilska är nämligen också en stark motivation att dela artiklar. Saker som gör oss ledsna väljer vi dock inte att dela vidare lika ofta.

Läs mer hos Bufferapp.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Länka, länka och återigen länka | Anna Hellqvist2015-07-29 at 22:07Reply

  […] Länkar som gör dig glad […]

 2. Viralgranskaren – based on a true story | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.2014-03-16 at 11:41Reply

  […] Igår skrev teknikbloggaren Tommy K Johansson om hur vi, bland annat enligt en artikel hos Bufferapp, har en större benägenhet att vilja dela länkar som gör oss glada. Glad fakta i tid då jag tror att många kanske upplever att det är mycket “neggande” i sociala medier (ungefär som att det är lätt att uppleva att medier som dagstidningar och andra nyhetsredaktioner bara lyfter allt det tråkiga och negativa som sker i världen). […]

 3. @maylouisesweden2014-03-15 at 15:28Reply

  Själv blir JAG glad över att se ett inlägg från dig! Tycker att du ska blogga kontinuerligt – har följt dig under några år (från och till) och uppskattar informationen som delats.

  Något du funderar på?

  Hälsningar
  @maylouisesweden

  • Tommy k Johansson2014-03-16 at 18:17Reply

   Hej! Ja, givetvis ska jag blogga kontinuerligt – jag vill uppdatera flera gånger om dagen. Men tyvärr har jag varit sjuk mycket och länge… De senaste två åren har varit struliga för min hälsa. :(

   Bara nu senast, så för fem veckor sedan sjukskrev min läkare mig i en månad och sa åt mig att vila – och lagom till sjukskrivningen gick ut och jag skulle börja jobba, fick jag problem med min Crohns och hamnade på sjukhus. Idag är 8:e dagen jag ligger inlagd – skriver det här sittande i sjuksängen…

   På måndag ska jag få prova en ny Crohns-behandling, och i och med det hoppas jag verkligen att jag får tillbaka min hälsa, så jag kan börja jobba igen!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.