Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg

Skribent:
Publicerad: , 18:02
Uppdaterad: 2010-06-10, 01:03
Respons: 8 kommentarer

Arkiverade inlägg i bloggenHur många inlägg har du skrivit i din blogg? När det här skrivs ligger jag på runt 800. Många bloggare har betydligt fler postningar liggande i arkivet, och flera av dessa inlägg är bra grejor som faller i glömska. Ett nytt inlägg skrivs, och puttar därmed ner ett tidigare i arkivet, dit bara riktigt hängivna läsare hittar.

Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg! De är precis lika viktiga som dina nya. Dels är de fortfarande läsvärda, i alla fall om de handlar om annat än vad du gjorde under dagen eller vilka kläder du hade på dig. Men dels drar de trafik till din sajt. Om du talar om att de finns, det vill säga.

Det första du ska göra är att se till att du har ett arkiv som är nåbart. Kan sökmotorer hitta till alla dina gamla inlägg? Går det att stega tillbaka i arkivet, klicka sig fram till alla inlägg utan att göra sökningar? Det är ett måste för att sökmotorer ska indexera allt du skriver på din sajt. Varje enskilt litet inlägg kan generera trafik. Jag har äldre inlägg som dagligen drar hundratals unika besökare till sajten, och många av dessa besökare stannar kvar för att läsa mer.

Ett sökmotorrelaterat tips är att inte ha med datum i länkarna, utan bara själva rubriken. Surfare är väldigt känsliga för hur aktuell informationen de läser är, varför en datumstämpel i själva adressen kan avgöra om de klickar sig vidare till just min sida eller väljer en annan bland sökträffarna.

Det finns flera sätt att arbeta med dina äldre inlägg. Det enklaste och mest naturliga är att länka till dem. Skriver du om något som du tidigare har skrivit om, se till att länka till din tidigare postning. Det får besökaren att stanna kvar på din sajt. Det ger ett mervärde och låter besökaren fördjupa sig i ämnet. Du kan också göra postningar där du samlar ihop länkar till äldre inlägg inom ett visst område. Jag har exempelvis gjort det i inlägget Nyttig läsning för dig som driver en blogg.

Ett annat sätt är att hålla koll på statistiken och se vad det är dina besökare använt för sökord när de kommer från Google och de andra sökmotorerna, och på vilka sidor de landar. Ta en titt på dessa sidor. Kan du göra dem mer sökmotorvänliga? (Läs: Sökmotoroptimera WordPress.) Kan du ändra rubriken, skapa underrubriker och så vidare? Gör själv en sökning för att kolla på vilken plats i resultatlistan du hamnat och se hur de övriga träffarna ser ut – kanske kan du lära dig något av dem. Följ upp efter några veckor för att se om ditt arbete har givit resultat och skickat upp dig i träfflistan.

Äldre inlägg som får många besökare från sökmotorer är inte bara inlägg – de är även ingångssidor för nya besökare. Försök anpassa inläggen så att besökaren stannar kvar på din sajt, skaffar en RSS-prenumeration eller lägger upp ett bokmärke. När de har läst ditt inlägg och är nöjda, ska de komma ihåg din blogg och återkomma till den. Se till att förnya dessa inlägg med jämna mellanrum och länka till nyare relevanta inlägg.

Ditt bloggarkiv är en guldgruva, om du bara ägnar det lite tid. Jag lovar.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Pingback: Fler besökare från Google: Glöm inte bort dina gamla blogginlägg!()

 • Det ska vara ”har aldrig tänkt att dessa kan vara värdefulla”

 • Jag har alltid haft lätt för att glömma bort mina gamla inlägg. Har alltid tänkt att dessa kan vara värdefulla precis men efter att ha läst den här artikeln så har jag helt klart tänkt om! Tack för det :)

 • Delen om att man inte bör visa datum i URL:n är riktigt smart faktiskt. Nu när jag tänker efter vet jag själv hur många gånger jag stängt ner sidan direkt bara för att inlägget var några månader gammalt. Sådär, ändrat på min sida iaf :)

 • Snygg hemsida

 • Ett sätt som du inte nämner om vad man kan göra med sina gamla inlägg, är att byta kategori på dem. Kanske inte det bästa sättet att lyfta dem, men med hjälp av tillägget Redirection (WordPress) märker besökaren ingenting om denne inte är uppmärksam på att URL:en ändras en aning.

  Detta i kombination med ett tillägg för relaterade inlägg kan verkligen höja antalet besökare som klickar sig vidare, utan att själva inlägget behöver uppdateras särskilt mycket.

 • Intressant info, precis vad vi diskuterar om under lektionstid! Kolla gärna in min blogg på http://tusendopp.blogspot.com eller bloggar av andra läs- och skrivkunniga marknadsförare på http://farfarsfar.se
  /Maria

 • Helt sant. Ju fler inlägg desto fler besökare. Tänk er när man har 10 000 gamla inlägg … som alla indexerats av sökmotorerna. :)

  / Jack H
  http://www.copywriter.se

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick