TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg

Skribent:
Publicerad: , 18:02
Uppdaterad: 2010-06-10, 01:03
Respons: 8 kommentarer

Arkiverade inlägg i bloggenHur många inlägg har du skrivit i din blogg? När det här skrivs ligger jag på runt 800. Många bloggare har betydligt fler postningar liggande i arkivet, och flera av dessa inlägg är bra grejor som faller i glömska. Ett nytt inlägg skrivs, och puttar därmed ner ett tidigare i arkivet, dit bara riktigt hängivna läsare hittar.

Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg! De är precis lika viktiga som dina nya. Dels är de fortfarande läsvärda, i alla fall om de handlar om annat än vad du gjorde under dagen eller vilka kläder du hade på dig. Men dels drar de trafik till din sajt. Om du talar om att de finns, det vill säga.

Det första du ska göra är att se till att du har ett arkiv som är nåbart. Kan sökmotorer hitta till alla dina gamla inlägg? Går det att stega tillbaka i arkivet, klicka sig fram till alla inlägg utan att göra sökningar? Det är ett måste för att sökmotorer ska indexera allt du skriver på din sajt. Varje enskilt litet inlägg kan generera trafik. Jag har äldre inlägg som dagligen drar hundratals unika besökare till sajten, och många av dessa besökare stannar kvar för att läsa mer.

Ett sökmotorrelaterat tips är att inte ha med datum i länkarna, utan bara själva rubriken. Surfare är väldigt känsliga för hur aktuell informationen de läser är, varför en datumstämpel i själva adressen kan avgöra om de klickar sig vidare till just min sida eller väljer en annan bland sökträffarna.

Det finns flera sätt att arbeta med dina äldre inlägg. Det enklaste och mest naturliga är att länka till dem. Skriver du om något som du tidigare har skrivit om, se till att länka till din tidigare postning. Det får besökaren att stanna kvar på din sajt. Det ger ett mervärde och låter besökaren fördjupa sig i ämnet. Du kan också göra postningar där du samlar ihop länkar till äldre inlägg inom ett visst område. Jag har exempelvis gjort det i inlägget Nyttig läsning för dig som driver en blogg.

Ett annat sätt är att hålla koll på statistiken och se vad det är dina besökare använt för sökord när de kommer från Google och de andra sökmotorerna, och på vilka sidor de landar. Ta en titt på dessa sidor. Kan du göra dem mer sökmotorvänliga? (Läs: Sökmotoroptimera WordPress.) Kan du ändra rubriken, skapa underrubriker och så vidare? Gör själv en sökning för att kolla på vilken plats i resultatlistan du hamnat och se hur de övriga träffarna ser ut – kanske kan du lära dig något av dem. Följ upp efter några veckor för att se om ditt arbete har givit resultat och skickat upp dig i träfflistan.

Äldre inlägg som får många besökare från sökmotorer är inte bara inlägg – de är även ingångssidor för nya besökare. Försök anpassa inläggen så att besökaren stannar kvar på din sajt, skaffar en RSS-prenumeration eller lägger upp ett bokmärke. När de har läst ditt inlägg och är nöjda, ska de komma ihåg din blogg och återkomma till den. Se till att förnya dessa inlägg med jämna mellanrum och länka till nyare relevanta inlägg.

Ditt bloggarkiv är en guldgruva, om du bara ägnar det lite tid. Jag lovar.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

8 kommentarer

 1. Fler besökare från Google: Glöm inte bort dina gamla blogginlägg!2011-06-05 at 14:22Reply

  […] Det här är din viktigaste statistik för din blogg!Jag rekomenderar också dessa inlägg:Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg! 5 smarta tips för en mer besökt blogg!Gamla inlägg är något som jag själv absolut kommer att […]

 2. Tjäna pengar på nätet2011-02-11 at 21:58Reply

  Det ska vara ”har aldrig tänkt att dessa kan vara värdefulla”

 3. Tjäna pengar på nätet2011-02-11 at 21:57Reply

  Jag har alltid haft lätt för att glömma bort mina gamla inlägg. Har alltid tänkt att dessa kan vara värdefulla precis men efter att ha läst den här artikeln så har jag helt klart tänkt om! Tack för det :)

 4. Dennis2010-02-01 at 00:20Reply

  Delen om att man inte bör visa datum i URL:n är riktigt smart faktiskt. Nu när jag tänker efter vet jag själv hur många gånger jag stängt ner sidan direkt bara för att inlägget var några månader gammalt. Sådär, ändrat på min sida iaf :)

 5. Jeny2009-02-27 at 10:27Reply

  Snygg hemsida

 6. Björn2008-10-09 at 23:16Reply

  Ett sätt som du inte nämner om vad man kan göra med sina gamla inlägg, är att byta kategori på dem. Kanske inte det bästa sättet att lyfta dem, men med hjälp av tillägget Redirection (WordPress) märker besökaren ingenting om denne inte är uppmärksam på att URL:en ändras en aning.

  Detta i kombination med ett tillägg för relaterade inlägg kan verkligen höja antalet besökare som klickar sig vidare, utan att själva inlägget behöver uppdateras särskilt mycket.

 7. Kalles klätterträd2008-04-14 at 14:51Reply

  Intressant info, precis vad vi diskuterar om under lektionstid! Kolla gärna in min blogg på http://tusendopp.blogspot.com eller bloggar av andra läs- och skrivkunniga marknadsförare på http://farfarsfar.se
  /Maria

 8. Jack H2008-01-25 at 22:59Reply

  Helt sant. Ju fler inlägg desto fler besökare. Tänk er när man har 10 000 gamla inlägg … som alla indexerats av sökmotorerna. :)

  / Jack H
  http://www.copywriter.se

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.