TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

NEXSTORY: Ljudböckerna för dig! Sveriges trognaste och ledande tjänst för att lyssna på tusentals ljudböcker till fast månadsavgift!
Prova gratis 14 dagar >>

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

E-post

Gmail översätter dina e-post från 41 språk

Skribent:
Publicerad: , 06:26
Uppdaterad: 2010-10-15, 10:51
Respons: 4 kommentarer

Gmail kan numera översätta e-post från 41 olika språk. Detta med hjälp av ett tillägg från Google Labs. När du har aktiverat tillägget så kommer en ny länk att visas i e-post med utländskt språk; Översätt till svenska. Klickar du på den används Google Translate för att översätta språket. Som alltid när det gäller programvara för att översätta mellan språk så blir det inte perfekt, men ofta räcker det för att förstå. Jag har testat flera olika sådana här program och tjänster och Google Translate är ett av de bästa.

För att aktivera tjänsten går du, i Gmail, till Inställningar > Labs. Skrolla neråt tills du hittar Översättning av meddelande. Markera Aktivera för att slå på funktionen.

Översätt e-post i Gmail

När detta är klart klickar du Spara längst ner på sidan och går tillbaka till din inkorg. Prova att leta upp ett brev som är skrivet på annat språk än svenska. Saknar du något kan du alltid gå till Skräppost för där lär det finnas alla möjliga utländska spambrev att testa på. Jag lyckades översätta kinesiska skräppost. De handlade om personliga kreditlån…

Översätt till svenska

Men det jag först testade var ett pressmeddlenade från LSI. Här är ett exempel på en mening i originalspråket engelska, följt av den översatta meningen på svenska:

Incorporating advanced techniques to efficiently process many video formats, the new transcoding software provides multi-channel, state-of-the-art multimedia processing that will enable OEMs to meet the real-time, high-definition quality requirements for video collaboration services.

Innehåller avancerad teknik för att effektivt behandla många video format, den nya omkodning mjukvara ger flera kanaler, state-of-the-art multimedia bearbetning som gör det möjligt för OEM uppfylla realtid, HD-kvalitet för video samarbetstjänster.

Särskrivningar är väldigt vanliga problem i översättningsprogram, som du säkert märker. En del ord går inte heller att översätta. Nu var det i och för sig en väldigt komplicerad mening med mycket facktermer.

Det är långt ifrån perfekt men det är på rätt väg. Språket är onekligen en barriär på Internet och om man med hjälp av programvara kan lösa detta, så kommer det att underlätta för många. Då kan vi kommunicera med vem som helst, och ändå bara behöva skriva på svenska.

Mer om översättningar:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 

4 kommentarer

 1. Rose-Marie Eklund2011-12-01 at 00:50Reply

  Har nyligen skaffat dator! När jag får ett mejl vill jag kunna få det översatt t engelska, hur gör jag det? Snälla, hjälp!
  Rose-Marie Eklund som vill försöka!

 2. Susanne Ljung2010-11-25 at 23:43Reply

  Tidsfilosofi
  Du människa,tänk på att du lever just nu,att du har rötter o minnen det vet du ju. Man tänker ofta på det som hänt, men lika ofta på det som inte har hänt. Men här och nu är det du lever, andas och finns till. Gör det bästa av dagen, gör det ditt hjärta vill. I går var igår, i morgon är i morgon, men du lever i denna sekund. Försök att göra den till en någorlunda dräglig stund. Säg något vackert till någon, gör någon annan glad. Le mot någon okänd när du går på promenad. Det är svårt att leva i nuet, men det är det enda vi har. Vi vet så kite, om kommande framtids dar.

 3. Rolf2009-05-21 at 08:59Reply

  Tack för tipset. Underlättar betydligt för mig som annars har kopierat in texter från mejl på gooogle translate för att läsa och förstå vid behov.

 4. Dgtlx.com2009-05-21 at 08:33Reply

  ”Jag lyckades översätta kinesiska skräppost. De handlade om personliga kreditlån…”

  Du hoppade inte på erbjudandet? ;)

  Jag tycker Google Translate gör ett helt ok jobb, men tjänsten (och liknande tjänster) har en bit kvar innan jag är helt nöjd. Det är helt otroligt egentligen om/när utvecklingen har gått så långt att vi läsa och skriva till vem vi vill utan språkbarriärer.

  Andra saker som jag önskar är bättre program för uppläsning av texter. Det låter bra, men inte tillräckligt bra. Lite för mycket robotröst och så stakar sig programmen för mycket på vissa ord. Tänk er en mashup mellan Google Translate och ett bra uppläsningsprogram, då går det kanske att prata på sitt eget språk med en människa som i sin tur pratar ett helt annat språk och båda hör vad den andra säger på sitt hemspråk. Det ni!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.