TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbläsare

Google Chrome 32 får nygammalt gränssnitt som Windows 8-app

Skribent:
Publicerad: , 18:29
Respons: 1 kommentar

Google Chrome version 32Webbläsaren Google Chrome finns nu att hämta i version 32, som kommer med ett par nyheter. En av dessa är att man har gjort om gränssnittet för hur Chrome fungerar som Windows 8-app – det vill säga hur webbläsaren ser ut när du kör den i det nya gränssnittet i Windows 8.

Windows 8-gränssnittet är som bekant tänkt främst för pekskärmar, och framför allt surfplattor – eller så kallade hybriddatorer som fungerar som både bärbara datorer och surfplattor. Google har dock valt att göra så att Chrome, i Windows 8-läget, ser ut ganska exakt som det gör i skrivbordsläget. Det är ganska besynnerligt. Eller?

Min favorit bland webbläsarna är Google Chrome, och har varit så i ett par år. Visst finns det punkter där Internet Explorer är bättre, men överlag så tycker jag fortfarande att Chrome är det bästa valet. Firefox har jag dumpat helt i Windows – men kör det däremot i OS X (och Linux).

Google kommer med en ny version av Chrome var sjätte vecka, vilket gör att versionsnumret skjuter i höjden väldigt fort. Det innebär också att varje utgåva inte erbjuder allt för stora nyheter. Det brukar vara en eller två hyfsat stora förändringar, men mest rör det sig om buggfixar och annat.

Ikon visar video och ljud på flikar

De stora nyheter i Chrome 32 är dels det nämnda gränssnittet, som jag återkommer till, samt att man nu visar en liten ikon i de flikar som spelar upp ljud eller video. Det här är en finess som har visats i betaversioner och det är kanske ingen stor grej, men för en flikmissbrukare som undertecknad är det smart.

Chrome med ljud-ikon i fliken

Om du också ofta har massor av flikar uppe, och det råkar snurra igång en reklamvideo i någon av flikarna som överröstar din Spotify, är det sjukt irriterande. Man får gissa sig fram till vilken flik som innehåller den autostartande videon (förmodligen en artikel på Expressen.se).

Nu när jag skriver om det inser jag hur exceptionellt löjligt det låter att kalla det här för ett problem, men uppenbarligen är det fler än jag som inte har något mer allvarligare att sitta och bli upprörda över, eftersom Google lanserat en lösning på det.

Chrome som Windows 8-applikation

Windows 8-appen får gammalt gränssnitt

Sedan oktober förra året kan användare av Windows 8 starta Chrome som en Windows 8-applikation. Det gör du genom att klicka Verktyg -> Starta Chrome i Windows 8-läge.

Starta Chrome i Windows 8-läge

Nytt är att du nu kan öppna flera fönster i app-läget, vilket gör att gränssnittet ser ut som i skrivbordsläget. Google har även lagt till en ikon för att starta de Chrome-applikationer som du har installerat. Som The Next Web skriver gör det att Chrome i Windows 8-läget i princip är Chrome OS.

Chrome-appar i Chrome för Windows 8

Å ena sidan kan jag förstå Googles val att göra så här, eftersom man så klart vill få fler att köra Chrome OS och Chrome-appar. Samtidigt känns det som ett steg i fel riktning utifrån användarperspektivet.

Tanken med Windows 8-appar är att de ska vara smidiga att använda på pekskärmar. Chrome som Windows 8-applikation är helt enkelt inget vidare om du använder en surfplatta och styr med fingrarna.

Programinformation

Google Chrome

  • Hemsida: Google Chrome
  • Utvecklare: Google
  • Pris: Gratis
  • Kategori: Webbläsare
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 350

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

En kommentar

  1. Google Chrome 32 får nygammalt gräns...2014-01-17 at 05:13Reply

    […] Webbläsaren Google Chrome finns nu att hämta i version 32, som kommer med ett par nyheter. En av dessa är att man har gjort om gränssnittet för hur Chrome fung  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.