TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbläsare

Smart tillägg för Google Chrome tar bort dubbletter bland bokmärken

Skribent:
Publicerad: , 09:00
Uppdaterad: 2016-05-07, 10:29
Respons: 4 kommentarer

Ta bort dubbla bokmärken i ChromeHur aktivt använder du bokmärken i Google Chrome? Om du likt undertecknad sparar länkar till sidor du tror du återkommer till, blir det till slut rätt många bokmärken. Och det blir en del dubbletter. Jag har hittat ett tillägg för Chrome som städar bort dina dubbletter!

Själv är jag väldigt flitig på att bokmärka sidor – framför allt sådana jag återkommer till med jämna mellanrum, men även en del bra men nischade webbtjänster som jag kanske bara behöver en gång om året. I skrivande stund har jag närmare 600 bokmärken i Chrome, och tack vare Sync-funktionen uppdateras de automatiskt över alla mina datorer. Efter att ha kört Fast Bookmark Scanner hittade jag ett antal bokmärken som fanns på fler än ett ställe.

I slutet av 90-talet började användandet av bokmärken att sjunka, bland annat på grund av att det lanserades en massa så kallade portaler och startsidor med alla länkar du behövde. Numera tror jag nog de flesta av oss använder bokmärken på ett eller annat sätt.

Tillägget Fast Bookmark Scanner låter dig skanna igenom alla dina bokmärken för att hitta dubbletter av såväl länkar som mappar. Applikationen hittar även tomma mappar, som du också kan ta bort.

Användandet är rätt självförklarande. Du klickar igång FBS från den ikon installationen lägger i ditt verktygsfält i Chrome. Därefter väljer du var någonstans du vill skanna (i mitt fall Bokmärkesfältet) och sedan klickar du på Scan duplicated urls (dubbletter av bokmärken), Scan duplicated folders (dubbletter av mappar) eller Scan empty folders (hitta tomma mappar).

Ta bort dubbletter av bokmärken i Chrome
image-24519

I Fast Bookmark Scanner tar du bort dubbletter av bokmärken på ett enkelt sätt – även om det tar lite arbetstid om du har många kopior…

Tyvärr är det lite monotont arbete om du har många dubbletter. Varje träff visar länken, samt en lista över i vilka mappar de finns. Kryssa bort den länk som du vill ha kvar – de som ska tas bort förblir kryssade. Sedan klickar du på ikonen som ser ut som en soptunna i rutan (den dyker upp när du kryssat bort en av länkarna) för att ta bort dubbletten.

Problemet är att du inte kan ta bort allt på en gång, utan får göra proceduren för varje dubblett (i gränssnittet innebär det varje enskild ruta).

Organisera dina bokmärken

Det viktigaste för att få bokmärken att fungera, är att kontinuerligt organisera dem. Jag har till exempel allting placerat i Bokmärkesfältet – det vill säga det fält som finns under adressfältet i Chrome. Här har jag en rad olika mappar för olika verktyg och tjänster, och i dem har jag undermappar.

En del av länkarna, som jag använder dagligen, har jag placerat direkt i Bokmärkesfältet. För att de inte ska ta någon plats, högerklicka på länken, välj Redigera och radera hela namnet. Nu kommer bokmärket bara presenteras av webbsajtens ikon, vilket räcker gott och väl för Gmail, Outlook, Feedly, Google och kalendern.

Bokmärken utan namn
image-24520

Om du tar bort hela namnet för bokmärken i Bokmärkesfältet, så kommer länkarna representeras av sajtens specifika ikon.

För att organisera dina bokmärken väljer du i Chromes verktygsmeny Bokmärken -> Bokmärkshanteraren. Det här gränssnittet lämnar en del att önska, men det är i alla fall inte svårt att förstå.

Slutligen, om du vill veta hur många bokmärken du har, kan du ta en titt på Google Sync-sida. Det här fungerar bara om du använder Google Sync. Har du flera datorer rekommenderar jag det, eftersom bokmärken, historik, installerade appar och annat synkas mellan dina datorer, så att du alltid har samma Chrome överallt.

Fler artiklar med smarta tips

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

4 kommentarer

  1. Emil Grizell2016-05-09 at 07:15Reply

    Själv använder jag Googles andra officiella bokmärkeshanterare https://chrome.google.com/webstore/detail/bookmark-manager/gmlllbghnfkpflemihljekbapjopfjik?hl=en som under en uppdatering var standard i webbläsaren innan de återgick till den vanliga (efter användarkritik). Den har dock en hel del problem vad gäller mapphantering, men jag tycker det känns enklare och smidigare med ett snyggt och tydligt gränssnitt.

  2. MN2016-05-08 at 19:03Reply

    Jag är inte speciellt nöjd med den inbyggda hanteraren av bokmärken i Chrome. Har du försökt hitta ngt alternativ? Själv har jag inte lyckats.

  3. Bengt Samuelsson2016-05-08 at 11:29Reply

    Tackar för tipset

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.