TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Google+

Google+ har fått en ny design – vad tycker du?

Skribent:
Publicerad: , 12:30
Respons: 3 kommentarer

Google+Google kom med massor av nyheter i och med Google I/O-konferensen. En av nyheterna var att deras sociala nätverk Google+ har fått en ny design, där man gjort allt renare och plattare, för att bättre passa in till de övriga produkterna. En hel del har skalats bort och dolts i menyer och gränssnittet har blivit väldigt stilrent.

I december hade Google+ cirka 500 miljoner registrerade användare, varav 235 miljoner på något sätt var aktiva under en månads tid. Det är alltså fortfarande en bra bit kvar till Facebook, men att Google+ skulle vara dött – vilket en del hävdar – är knappast sant. Alla de här 235 miljoner användarna är förmodligen inte aktiva i det sociala nätverket, eftersom Google+ sträcker sig över alla Googles tjänster, men det är fullt ös när man är inloggad.

Det nya gränssnittet påminner om det som Google+ använder i mobila enheter. Alla statusuppdateringar i flödet presenteras i en, två eller tre kolumner, beroende på hur bred din webbläsare är. Om du fortfarande vill ha allt i en kolumn kan välja det genom att klicka menyvalet Mer och välja en annan flödeslayout.

Google+ ny design

Personligen gillar jag det nya gränssnittet. Det känns mycket mer sammanhängande och det märks inte minst när man klickar runt bland de olika funktionerna. En finess som är värd att lyftas fram är den nya bildredigeraren.

Google+ Photos är ett ställe att spara dina foton, och tjänsten har många bra funktioner. I och med att Google slog ihop all lagring så har du idag sammanlagt 15 GB att leka med – och du kan köpa till extra utrymme till överkomliga priser. När du lagt upp bilderna kan du redigera dem direkt i webbläsaren med hjälp av den bildredigerare som finns inbakad i Google+. För att vara en webbapplikationer imponerar den i hastighet och antal funktioner. Det finns till exempel en lång rad olika filter som gör bina bilder snyggare och roligare.

Google+ Photos bildredigering

I bildredigeraren har du fyra olika flikar; Basredigering, Effekter, Dekorera och Text. Den första fliken innehåller vanliga standardfunktioner för att beskära, rotera, ändra storlek och skärpa, färger och exponering. Klickar du fram flikarna Effekter och Dekorera hittar du en massa coola sätt att förändra din bild. Och vill du lägga till text till din bild, går du till Text-fliken där du skriver in en text, väljer typnitt, klickar Lägg till och sedan justera storlek, färg, position och så vidare.

Google+ Photos text

Den tredje stora nyheten ligger i Hangout, där man gjort en hel del förbättringar. Jag har än så länge för lite erfarenheter av Hangouts för att göra någon djupare analys av nyheterna, utan hänvisar till Googles bloggpost om nya Google+ där du kan läsa mer.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Kg Gripson2013-05-17 at 16:44Reply

  Bara den funkar hela tiden så är det OK för mig. Har inga kommentarer varken positiva eller negativa yet.

 2. Alex Kotten Nilsson2013-05-17 at 01:18Reply

  Den främsta anledningen till att jag inte går över till Google+ är främst att ingen jag känner använder Google+ lika aktivt som Facebook där jag spenderar 95% av mitt sociala liv på internet.

  Men en sak jag har gillat med Google+ ända sedan starten är att det känns bra mycket smidigare och mjukare att navigera runt i tjänsten jämfört med Facebook som i sina stunder känns otroligt segt och fullt med en massa onödiga visuella saker.

  Så i nuläget så kommer jag att stanna kvar på Facebook tills det finns en bra anledning att lämna Facebook bakom mig, för jag är rätt så sugen på en nystart i det sociala livet på internet.

 3. Alexander Edbom2013-05-16 at 12:41Reply

  Skönare att följa bildsidor nu, men privata profilsidor är lite fula.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.