Google+ har fått en ny design – vad tycker du? | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Google+

Google+ har fått en ny design – vad tycker du?

Google+Google kom med massor av nyheter i och med Google I/O-konferensen. En av nyheterna var att deras sociala nätverk Google+ har fått en ny design, där man gjort allt renare och plattare, för att bättre passa in till de övriga produkterna. En hel del har skalats bort och dolts i menyer och gränssnittet har blivit väldigt stilrent.

I december hade Google+ cirka 500 miljoner registrerade användare, varav 235 miljoner på något sätt var aktiva under en månads tid. Det är alltså fortfarande en bra bit kvar till Facebook, men att Google+ skulle vara dött – vilket en del hävdar – är knappast sant. Alla de här 235 miljoner användarna är förmodligen inte aktiva i det sociala nätverket, eftersom Google+ sträcker sig över alla Googles tjänster, men det är fullt ös när man är inloggad.

Det nya gränssnittet påminner om det som Google+ använder i mobila enheter. Alla statusuppdateringar i flödet presenteras i en, två eller tre kolumner, beroende på hur bred din webbläsare är. Om du fortfarande vill ha allt i en kolumn kan välja det genom att klicka menyvalet Mer och välja en annan flödeslayout.

Google+ ny design

Personligen gillar jag det nya gränssnittet. Det känns mycket mer sammanhängande och det märks inte minst när man klickar runt bland de olika funktionerna. En finess som är värd att lyftas fram är den nya bildredigeraren.

Google+ Photos är ett ställe att spara dina foton, och tjänsten har många bra funktioner. I och med att Google slog ihop all lagring så har du idag sammanlagt 15 GB att leka med – och du kan köpa till extra utrymme till överkomliga priser. När du lagt upp bilderna kan du redigera dem direkt i webbläsaren med hjälp av den bildredigerare som finns inbakad i Google+. För att vara en webbapplikationer imponerar den i hastighet och antal funktioner. Det finns till exempel en lång rad olika filter som gör bina bilder snyggare och roligare.

Google+ Photos bildredigering

I bildredigeraren har du fyra olika flikar; Basredigering, Effekter, Dekorera och Text. Den första fliken innehåller vanliga standardfunktioner för att beskära, rotera, ändra storlek och skärpa, färger och exponering. Klickar du fram flikarna Effekter och Dekorera hittar du en massa coola sätt att förändra din bild. Och vill du lägga till text till din bild, går du till Text-fliken där du skriver in en text, väljer typnitt, klickar Lägg till och sedan justera storlek, färg, position och så vidare.

Google+ Photos text

Den tredje stora nyheten ligger i Hangout, där man gjort en hel del förbättringar. Jag har än så länge för lite erfarenheter av Hangouts för att göra någon djupare analys av nyheterna, utan hänvisar till Googles bloggpost om nya Google+ där du kan läsa mer.

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

  • Bara den funkar hela tiden så är det OK för mig. Har inga kommentarer varken positiva eller negativa yet.

  • Alex Kotten Nilsson

    Den främsta anledningen till att jag inte går över till Google+ är främst att ingen jag känner använder Google+ lika aktivt som Facebook där jag spenderar 95% av mitt sociala liv på internet.

    Men en sak jag har gillat med Google+ ända sedan starten är att det känns bra mycket smidigare och mjukare att navigera runt i tjänsten jämfört med Facebook som i sina stunder känns otroligt segt och fullt med en massa onödiga visuella saker.

    Så i nuläget så kommer jag att stanna kvar på Facebook tills det finns en bra anledning att lämna Facebook bakom mig, för jag är rätt så sugen på en nystart i det sociala livet på internet.

  • Skönare att följa bildsidor nu, men privata profilsidor är lite fula.

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick