Google lägger ner Buzz, någon fäller en tår | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Google+

Google lägger ner Buzz, någon fäller en tår

Google Buzz lägger nerI februari 2010 lanserade Google en Twitter-konkurrent vid namn Buzz. Till att börja med fick tjänsten en del användare, varav några gillade den. Sedan försvann de flesta användarna och Buzz har nu levt tyst i skuggan av Google+. Inte helt förvånande meddelar Google nu att man tänker lägga ner Buzz.

I ett blogginlägg på den officiella Google-bloggen förklarar företaget att man tänker lägga ner Buzz inom ett par veckor. Man kommer också att lägga ner Code Search, Jaiku och de sociala funktionerna i iGoogle. Istället läggs all fokus på Google+, vilket är ett rimligt steg.

Jag vet många användare som skaffade Google Buzz när det lanserades, för att sedan bara syndikera in sin Twitter-feed och därefter glömma bort Buzz. Jag var en av dem. Det fanns helt enkelt inget skäl till att använda Buzz, eftersom alla användare var på Twitter, även om Buzz hade några intressanta detaljer.

Att Google nu till slut lägger ner tjänsten och fokuserar på Google+ är ett naturligt steg och det lär inte vara många som saknar Buzz. Google+ har idag över 40 miljoner användare.

Google+

Många nyhetsmedier gjorde i veckan en stor grej av att tjänsten ”tappat” 60 procent av besökarna, vilket var resultatet av en konstig analys av statistiken. I och med att Google+ öppnade för alla, var det massor av användare som provade tjänsten, varpå trafiken sköt i höjden. När nyhetens behag hade lagt sig, sjönk trafiken – dock till en nivå högre än före öppnandet – och då valde media att basunera ut att Google+ tappat 60 procent…

Faktum är dock att Google+ är ett väldigt aktivt socialt nätverk, och jag använder det dagligen. Det har många styrkor jämfört med Twitter och Facebook. Jag tycker att de tre kompletterar varandra bra idag, och jag använder dem allihop.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

  • Någon må fälla en tår men jag gör det inte. Jag gillar det mesta från Google men just Buzz har jag aldrig gillat av någon anledning. :/

  • Backeman

    Det är väl fortfarande inte öppet för Google Apps-användare? Det är jättesynd för jag vill köra Google+ men kan inte (och nej, jag tänker inte skapa ett Google-konto med min apps-adress bara för att få börja om sedan).

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.