TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Google+

7 saker som gör Google+ bättre än Twitter

Skribent:
Publicerad: , 06:58
Uppdaterad: 2011-08-09, 02:03
Respons: 7 kommentarer

Google+ TipsJag är en rätt inbiten Twitter-användare, och har först de senaste dagarna börjat använda Google+ mer aktivt. Tidigare har jag inte riktigt satt mig in i Google+ av rent tidsmässiga skäl. Jag har haft semester och tagit det lugnt, helt enkelt.

Men ju mer jag använder Google+ desto mer gillar jag det. Det är på flera sätt bättre än Twitter, och därför denna lista: ett par punkter som jag tycker att Google+ slår Twitter på.

Den här bloggposten publicerades först som en post på Google+. Jag har inga som helst planer på att börja blogga på Google+ istället för här, men jag ville testa hur det fungerar att skriva längre poster och vad mina följare gillar om det.

1. Diskussionerna

Det uppstår ofta bra diskussioner på Twitter, men de varar inte speciellt länge (som Wille Wilhelmsson skrev i en bloggpost). Eftersom det inte finns några vettiga lösningar för att hantera diskussioner på Twitter, dör de rätt fort. På Google+ är diskussionerna mycket smartare upplagda och de kan leva kvar länge.

2. Ingen begränsning på 140 tecken

Twitter har sin begränsning på 140 tecken per tweet, vilket har sina fördelar. Men det ställer också till det, inte minst när det kommer till ovan nämnda diskussioner. Andra starka fördelar med Google+ är att du kan posta långa inlägg – som det här till exempel. Det finns flera kända användare av Google+ som använder tjänsten som en slags bloggplattform. Kevin Rose till exempel.

Posta länkar Google+

3. Bättre möjligheter att posta länkar etc

Twitter är väldigt smidigt för att posta länkar, men Google+ gör det snyggare. När du postar en länk fungerar det som på Facebook; Google+ hämtar automatiskt in rubrik, en bild och en ingress. Du kan också enkelt skriva en egen kommentar till länken, givetvis inte begränsad till 140 tecken. På Twitter blir det ofta väldigt kortfattat eftersom själva länken trots URL-förkortare tar mycket plats.

4. Twitter inte så stort i Sverige

I Sverige är Twitter en relativt liten ankdamm. De flesta som använder Twitter är journalister, mediapersoner, webbfolk och Interneträvar. Google+ verkar tilltala en bredare marknad. Tjänsten kräver som bekant fortfarande en inbjudan, men det verkar som om tillströmningen av svenskar är god. I skrivande stund har över 530 personer lagt till mig i sina cirklar. På några dagar. Det kan jämföras med Twitter, där jag har drygt 3000 followers efter flera år.

5. Lättare att rikta meddelanden

Mycket av det jag skriver på Twitter är egentligen väldigt internt mellan mig och mina kompisar. Ofta får jag tänka lite extra innan jag postar en tweet, som kan missuppfattas av utomstående. På Google+ och med hjälp av cirklar/kretsar kan jag välja vilka som ska få min post.

6. Bättre flöde

Jag följer cirka 1550 personer på Twitter, så mitt flöde uppdateras väldigt fort. Det bara dånar förbi tweets och det är naturligtvis omöjligt att läsa ens en bråkdel av dem. På Google+ är flödet bättre gjort. Jag är osäker på hur Google väger in vilka poster som ska visas på din förstasida, men det verkar vara de mest populära, istället för bara alla de senaste.

Redigera poster Google+

7. Möjlighet att redigera poster

När du har postat något på Twitter, så är det postat. Det går visserligen att radera tweets, men du kan inte redigera dem. Det kan du göra på Google+. Du klickar på den lilla pilikonen längst uppe till höger i din post och väljer Edit this post.

Vilka är dina favoriter med Google+?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Taggar: Google+, Twitter
E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Anders Stolt2011-08-11 at 00:56Reply

  Det jag gillar mest med G+ är att det är jag själv som ger rättigheterna vad olika människor ska se. Där finns ingen tvetydighet. De som du ger behörighet till ser det du skriver, men inte andra. Sen finns det en annan aspekt med som jag gillar med G+ och det är att de bilder och alster jag lägger upp är mina och inte någon annans. På FB så äger de rättigheterna på det jag lägger upp tills jag raderar mitt konto.

  Jag har varit med nästan från starten och G+ växer för varje dag i sin enkelhet. Har även några tillägg på min Chrome som gör G+ ännu bättre.

  För er som vill ha en inbjudan skicka ett mail till mig på: [email protected] så skickar jag en inbjudan. :)

 2. h.q2011-08-10 at 17:18Reply

  är det nån som vet om man kan följa någon på G+ (och få uppdateringar i flödet från) utan att lägga till samma person i cirklar (bli vän med)? Det verkar vara en av orsakerna till att några av mina kontakter inte byter från Twitter helt!

 3. Property Marbella2011-08-10 at 14:51Reply

  Hejsan Tommy,
  Jag säger detsamma; Skulle vara tacksam om någon kunde lägga till mig så jag fick testat Google+, jag har bett om detta ett tag men ingen som kan skickar inbjudan till [email protected]

  //Lennart

 4. Ben2011-08-10 at 14:07Reply

  Skulle vara tacksam om någon kunde lägga till mig så jag fick testat Google+, jag har bett om detta ett tag men ingen som skickar inbjudan till [email protected]

 5. Fredrik K2011-08-10 at 12:36Reply

  Bra listat!

  Jag skulle gärna migrera, om det inte vore så att Google fortfarande inte har levererat en lösning för oss som använder Google Apps. Avsaknaden av Google Profile är boven, vilket skulle ha åtgärdats i mars. Men nej. The life of premiumanvändare hos Google är en evig väntan.

 6. Carl G2011-08-10 at 11:07Reply

  trevlig läsning för någon som inte fått uppleva google+ ännu, ska bli väldigt intressant när det släpps för allmänheten. Dock tror jag begränsningarna med Twitter är ett av fenomenen som gör det just så populärt, att man begränsas till 140 tecken och det man skriver är skrivet.

  Twitter kommer helt klart gå ut ur tiden förr eller senare men är personligen väldigt tveksam till att det blir google+ som sänker det.

 7. Pastor Hannes2011-08-10 at 09:08Reply

  Jag gillar nästan allt med Google+. Det enda jag eg. saknar än så länge är möjligheten att likt FB kunna välja om man vill se ”toppnyheter” eller ”senaste nyheter”

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.