TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

Gott nytt år alla läsare! Hejdå 2012…

Skribent:
Publicerad: , 10:16
Respons: 28 kommentarer

TkJ avrundar år 20122012 är nu slut. Det har varit bitvis ett väldigt bra år, och bitvis ett riktigt uselt år. Vår andra son Henry föddes, vilket naturligtvis var fantastiskt, men sedan har året kantats av svajande hälsa och med det extremt begränsad arbetstid. Det sistnämnda har i allra högsta grad återspeglats på bloggen, något jag beklagar.

Jag har aldrig tvingats avsluta ett år med så många lösa trådar, ofärdiga projekt och saker som runnit ut i sanden. Nu vill jag inte gärna utnämna 2012 till ett kasst år eftersom jag blev pappa igen, men arbetsmässigt har det varit ren katastrof. Det har inte blivit mycket jobbande, och det har ni som följer min blogg säkert märkt. I den här sista bloggposten för 2012 vill jag förklara mig!

Årets ljuspunkt var som sagt att Henry föddes i februari. Därefter hade jag problem med Crohns sjukdom, och framåt sommaren hamnade jag på sjukhus i några veckor. Efter det var det väldigt struligt med sjukdomen. För att behandla sjukdomen får jag mediciner som sänker mitt immunförsvar, och det resulterade i att jag fått den ena infektionen efter den andra.

henry-gladOch det var inte bara jag som blev sjuk. Hela familjen har bollat baciller mellan varandra. Stackars Henry har varit förkyld i snart tre månader. Det har varit lunginflammationer (som alla utom Henry fick), influensa, kräksjuk, olika virus och gud vet vad… Och för några veckor sedan fick frugan operera högerhanden, så jag har fått ta hand om ungarna själv.

Efter sommaren kom frun in på en utbildning till distriktsjuksköterska i Linköping. Så hon har pendlat en hel del och sovit över, och då har jag varit hemma med ungarna. Med en 3-åring och en bebis är det inte så lätt att jobba. :-)

Ett ord förklarar 2012 års situation: kaos. Tack och lov finns det mycket kärlek och humor i vår familj.

Crohns är en riktig skitsjukdom

Men det som har ställt till det mest för mig, är Crohns. Min sjukdom har varit riktigt elak under 2012. När man har en kronisk sjukdom påverkar det så klart den psykiska hälsan också, framför allt när det strular. Man blir rätt trött och irriterad över sjukdomen som man vet aldrig kommer försvinna. Och när man som jag har ett grymt roligt jobb som jag älskar, är det ännu drygare att inte kunna arbeta, jämfört med om jag haft ett tråkigt jobb.

Så jag tänker inte avrunda bloggen i år med en årskrönika eller topplista. Istället vill jag be alla som jag har samarbeten med om ursäkt för att jag varit hopplös att få tag på. Jag har varit en fullständig katastrof att samarbeta med under 2012. Jag vet, och jag hoppas att vi kan ta nya tag 2013.

Jag vill även be alla läsare om ursäkt och förståelse för det här skräpåret. Inte för att jag inte tror att någon förstår problemet, men jag tycker att det har varit väldigt trist att inte kunna vara lika produktiv som vanligt. En av de mest roliga sakerna med mitt jobb, är när jag kan hjälpa andra personer med sina datorproblem. Det är något jag inte kunnat göra i alls samma utsträckning.

Samtidigt vill jag påpeka att jag, som jag skrivit tidigare när jag pratat om min sjukdom, inte är bitter. Det är jag inte. Förbannad och frustrerad, ja ibland, men inte bitter. Det är den värsta fallgropen som finns för kroniskt sjuka. Jag har träffat många sjuka som blivit bittra, och det är ett säkert sätt att förstöra sitt liv.

Ser fram emot 2013!

hjalmar-henryJag är trots allt väldigt glad över att ha ett så här kul jobb. Och jag är alltid säker på att saker och ting kommer att lösa sig och bli bättre. Därför ser jag fram emot 2013. En ny start. I februari fyller lillfisen ett år och då börjar det bli dags för dagis. När bägge ungarna får vara på dagis, kan vår familj återgå till rutiner. Rutiner är väldigt viktigt när man är sjuk. Då kan jag återvända till kontoret och få fart på bloggandet igen.

Om det är någon som undrar hur det går med företaget rent praktiskt när jag varit så här sjuk, kan jag säga som jag skrev på Facebook för ett tag sedan: något jag är väldigt stolt över att ha lyckats med, är att bygga mina sajter till att fungera rätt bra även om jag blir sjuk. Det har varit nödvändigt. Bloggen och företaget måste snurra på även om jag hamnar på sjukhus i en månad. Och det gör det. Visst har jag inte kunnat plocka ut en guldlön i år, men tillräckligt för att leva bra. Så lätt bli ni inte av med mig! ;-)

Avslutningsvis vill jag tacka alla läsare som hänger kvar trots att jag inte presterat speciellt bra i år. Under 2013 ska jag få snurr på allt igen och jag ska försöka få rätsida på alla projekt som hamnat på is. Jag har högvis med anteckningsböcker med idéer, så det finns alltid massor att göra.

Jag önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Tommy k Johansson

Kommentarer

28 kommentarer

 1. RoseMarie Persson2013-01-12 at 01:03Reply

  De bästa lyckönskningarna inför år 2013. Jag har haft anhöriga som drabbats av Chrons. så jag vilken påfrestande sjukdom det är.
  Glad att du orkar fortsätta med dina bloggar och nyhetsbrev.
  Jag är inte så kunnig på datorer, men intresserad och försöker lära mig mer. Då är din sida en stor kunskapsspridare och på sånt sätt att även jag förstår, Jag håller en datakurs för PRO jut nu. Är själv oxå ”ung” pensionär, med mer tid för data. Tack Tommy och hälsningar.

 2. Marie Thorstensson2013-01-09 at 02:20Reply

  Jag kommer (som vanligt) in sist:-)
  Jag vill önska dig ett gott nytt friskt år!!

 3. Ole2013-01-08 at 12:03Reply

  Du gör ett fantastiskt bra jobb, trots allt trassel på den privata fronten. Jag har alltid haft mycket stor nytta av din sida, och hoppas att du ska få ett bra 2013!

 4. Lotta2013-01-08 at 11:58Reply

  Trillar in så här lite efter och önskar dig ett gott och friskt nytt år. Vet hur det känns att vara förbannad på att kroppen inte vill det jag vill då jag har en nackskada som ställer till det för mig. Hoppas att baciller och sjukor lugnar ner sig för er. Tack för en bra blogg!

 5. Bitte2013-01-03 at 10:42Reply

  God fortsättning på det nya året.
  Jag ser fram emot nya intressanta inlägg i bloggen.
  Klart att ditt mående och familj måste gå först – det är självklart.

 6. Stig-Olof Lundell2013-01-03 at 09:17Reply

  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Dig.

 7. Berndt Häggbom2013-01-03 at 02:41Reply

  Har några vänner med Chrohn, vilka har börjat med LCHF-kost och blivit MYCKET bättre. Rekommenderas alltså.
  God fortsättning på 2013!

  //Berndt H

  • Tommy k Johansson2013-01-03 at 21:31Reply

   Berndt: Jag har provat kost. Jag mådde bra, men efter några år visade det sig att stora delar av tunntarmen blivit så förstörd utan riktig medicinering att jag var tvungen att operera bort två bitar. Så min erfarenhet av kost är att man kortsiktigt mår bättre, men långsiktigt blir det mycket skador. Men det är så klart väldigt individuellt. :)

 8. Lars Olsson2013-01-02 at 20:07Reply

  Krya på dig Tommy, och tack för alla tips som har varit värdefulla för mig som inte är expert.

 9. Martin Sjögren2013-01-02 at 10:01Reply

  Gott bättre år Tommy! Är imponerad över dina prestationer, trots utmaningar.

 10. Tommy k Johansson2013-01-01 at 20:46Reply

  Tack alla för de värmande orden! :) Det är härligt att ha så engagerade läsare!

 11. agakhan2013-01-01 at 19:13Reply

  Gott Nytt år på dej Tommy! Fattar bara inte att du ignorerat mina mejl där jag velat donera pengar till din verksamhet,men inte hittat var jag ska sätta in dem!!!!

  • Tommy k Johansson2013-01-01 at 20:31Reply

   agakhan: Hela min mejl är i fullständig kaos, så jag har inte sett dina mejl. :( Ber om ursäkt. Jag pushar inte så hårt för det, men det går fint att donera en liten slant till Paypal [email protected]. Sådana gester är naturligtvis väldigt uppskattade! :)

 12. Agneta2013-01-01 at 14:10Reply

  Hej! Gott Nytt År önskar jag dig.Du skriver om att du har Crohns sjukdom, Jag har en bekant som hade Crons sjukdom.Han slutade att dricka mjölk och mjölkprodukter,sen blev han frisk från Crohns sjukdom.Han var sjuk i många är.Kanske ett bra tips till dig hoppas jag,du kanske kan se över dina matvanor också.Jag önskar dig allt gott och att du ska bli bra.Jag läser ofta dina tips som är kanonbra tack .Jag är 65 plussare så tipsen är värdefulla för mig.Tack än en gång.

 13. Nisse2013-01-01 at 11:14Reply

  Gott nytt och ett friskt År !
  Nisse

 14. Stefan Wallin2012-12-31 at 19:07Reply

  Hejsan Tommy!
  Har varit gift med ett Crohnsoffer så jag vet exakt vad Du menar.Hoppas Du får ett friskare 2013 trots att en del tips på program ställer till det om man provar.HaHa :-)

 15. rolf hjelm2012-12-31 at 17:25Reply

  krya på dig och ha ett gott nytt friskare år!

 16. Andreas Bylund2012-12-31 at 14:49Reply

  Gott nytt år på dig med Tommy!

 17. Lars Thun2012-12-31 at 14:01Reply

  Detsamma! Väntar på nya sköna tips och idéer samt artiklar om allt mellan himmel och jord.

 18. Michel Henningsson2012-12-31 at 12:35Reply

  Detsamma

 19. Stephan2012-12-31 at 12:31Reply

  Gott Nytt År Tommy och alla andra som tittar in här

 20. Nisse2012-12-31 at 12:03Reply

  Tommy

  Tack för ett fantastiskt år med din blogg
  Läser den dagligen
  Om du bara visste vad mycket du har lärt en +65:a om TI och datorer

  Ser fram mot 2013 !!!!

  //Nisse

 21. Samuel Gustafsson2012-12-31 at 11:11Reply

  Gott nytt år. Nu hoppas vi på att 2013 blir bättre =)

 22. Ronny Henricsson2012-12-31 at 11:06Reply

  Önskar dig ett Riktigt Gott & Friskt Nytt år !
  Och Tack för alla goa tips och recentioner under året!

 23. Pelle2012-12-31 at 10:51Reply

  Du gör det otroligt bra, trots ständig uppförsbacke! Vi är flera som ser fram emot att få mer av dig under 2013.

  På ett sätt så kan man ju säga att du har hållit igen, för att öka efterfrågan… lite som en kliffhanger inför 2013 ;-)

  Gott Nytt År!

 24. Anitha Östlund Meijer2012-12-31 at 10:48Reply

  Önskar dig ett underbart 2013 och att dina barn inte är sjuka så ofta. Dagis är bra, men det snurrar alla möjliga baciller där, och min minsting är ständigt sjuk.
  Jag har haft ett underbart 2012, gift mig, startat eget inom både trädgård, bokbranschen och jobbat som plåtslagarassistent på tak.
  Skriver på mitt manus så mycket jag hinner, men tre barn tar tid som du påpekar. Det blir nattjobb. Sena nätter. Ibland till två tre på natten.
  Har saknat dina inlägg men sett på nätet att du varit inlagd. Ibland är livet pest. Det är bra att du inte är bitter för jag tror att det är att ge sjukdomen för mycket plats i hjärtat.
  Gott Nytt år/ hälsningar från Anitha

 25. Carl Stridsberg2012-12-31 at 10:48Reply

  Är man sjuk så har man ju bara en önskan egentligen. Att bli frisk eller i alla fall bättre!

  Själv har jag haft ett diskbråck i nacken med ständig värk sedan juli 2012. Men det ska gå över lovar läkaren. Mina tjänster inom skog & trädgård får ligga på hyllan men har som du ett par sajter som drar in lite cash, (Inte som dina på långa vägar) så man är ju inte helt sysslolös! :)

  Värre med dig då. Hoppas i alla fall att du blir mycket bättre 2013!

  Gott Nytt År!

  //Carl

 26. Kent Vilhelmsson2012-12-31 at 10:43Reply

  Gott nytt år på dig Tommy!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.