Lästips: Windows 10: Artiklarna, tipsen och guiderna!

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 594 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 899 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dar!
Pris: 645 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 400 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Digitalfoto

Gratis bildredigering: Topp 5 gratisprogram!

Skribent:
Publicerad: , 06:08
Uppdaterad: 2010-03-15, 10:52
Respons: 9 kommentarer

photoshopGratis bildredigeringsprogram finns det gott om idag. Tack och lov, eftersom bildredigering av digitalfoton är något som vi alla sysslar med mer eller mindre. De flesta har en digitalkamera och en av de stora fördelarna gentemot en gammal analog kamera är att bilderna går att fixa till efteråt. Faktum är att man kan fixa det allra mesta, med väldigt enkla medel.

Det allra bästa programmet inom genren är Photoshop. Tyvärr kostar den senaste versionen av Photoshop långt över 10000 kronor, vilket knappast gör programmet till ett aktuellt inköp för vanliga hemanvändare. Vill du däremot lägga ut pengar på en programvara kan jag varmt rekommendera Photoshop Elements. Det är en väldigt bra och billigare version av Photoshop, med alla funktioner som en hemanvändare behöver. Programmet kostar under tusenlappen.

Men vill du slippa betala kan du som sagt ladda ner gratis bildredigeringsprogram. Här nedan har jag samlat ihop en lista över den fem bästa gratisprogrammen du kan ladda hem:

1. GIMP

Det gratisprogram som är mest likt Photoshop till mängden funktioner, är GIMP. GIMP har funnits länge och finns både för Linux och Windows. Det är väldigt komplext och har en relativt hög inlärningströskel. Men när du väl kommit in i det, kommer du att inse att du kan göra det mesta. Det finns även gott om material att ladda hem: gratis penslar för GIMP, gratis plugins för GIMP.

2. Paint.NET

Jag gillar Paint.NET väldigt mycket. Det började som ett ersättningsprogram för Windows Paint, och har sedan dess växt till att innehålla massor av funktioner. Programmet är väldigt enkelt att komma in i och det har ett riktigt bra gränssnitt. Paint.NET har stöd för lager, filter och mycket annat. Programmet finns i svensk översättning. Läs också guide till Paint.NET.

3. IrfanView

Gratis bildredigeringIrfanView är egentligen en vanlig bildvisare, men med åren som gått har programmet utvecklats till att även innefatta bra och lättanvända finesser för att förbättra och redigera digitala bilder. Programmet passar bäst för den absoluta nybörjare som har små krav på funktioner. Men det är också ett bra komplement för dig som har exempelvis Photoshop.

4. PhotoScape

Ett av mina favoritprogram är PhotoScape. Det fungerar lite annorlunda än andra bildredigeringsprogram eftersom det mer är en samling av verktyg, som används under samma tak. Det till trots är det lätt att förstå och enkelt att använda. Photoscape passar perfekt för bloggare och andra webbutvecklare, då det exempelvis går snabbt att göra ramar på bilder eller skapa kollage. Läs mer om PhotoScape.

5. Google Picasa

Gratis bildbehandling med PicasaPicasa är en klassiker som riktar sig mot digitalfotografer. Det är i grunden ett verktyg för att organisera digitalfoton, men det har även många verktyg för att förbättra och redigera dina digitalfoton. Programmet finns i svensk översättning och är väldigt lätt att komma in i. Det låter dig få ordning på dina bilder.

Har du några andra tips på bra bildredigeringsprogram, får du gärna skriva tips här nere bland kommentarerna! Jag skulle till exempel gärna vilja ha tips på fler Linux-program och även program för Mac OS är så klart intressant.

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996.
Utgivare: TkJ Media AB, Ryssby i Småland.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på FacebookTkJ på Vine

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Sponsorer

Arkiv

maj 2016
M T O T F L S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ad: Affiliatenätverk

Commission Junction Världens största affiliate-företag! Bra system, lätt att tjäna pengar!

Affelix Svenskt affiliatenätverk som dels har mycket lead-kampanjer men även säljer CPM.

EuroAds Affiliatenätverk med bland annat program inom hälsa.

Double Tjäna pengar på din hemsida!

Tradedoubler Sveriges största affiliatenätverk

Zanox Tjäna pengar genom att länka till företag

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick