Gratis brännarprogram - Bäst för Windows | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Programvara

Brännarprogram: Topp 5 gratis för Windows!

Skribent:
Publicerad: , 10:56
Uppdaterad: 2013-05-27, 17:51
Respons: 34 kommentarer

Gratis brännarprogram, ladda nerGratis brännarprogram för Windows finns det gott om! Behöver du ett gratis program för CD-bränning eller DVD-brnning finns det många som du kan ladda ner från nätet.

Du behöver ett brännarprogram för att kunna bränna skivor med musik och film, eller för att bränna en ISO-fil till en skiva. I den här artikeln hittar du fem olika och bra gratis brännarprogram. De passar olika bruk, och det beror vad det är för typ av skiva du vill bränna. Läs mer om brännarprogrammen här nedan!

Mitt inlägg om det gratis brännarprogrammet CDBurnerXP har varit omtyckt, med tanke på hur många som har läst det. Därför tänkte jag tipsa om ett gäng andra gratisprogram för att bränna CD-, DVD-, HD-DVD- och Bluray-skivor. Det finns en hel del faktiskt.

Komplett brännarprogram? Om du vill ha ett komplett verktyg för att bränna CD/DVD/Bluray-skivor, skapa film- och musikskivor, bränna säkerhetskopior på dina digitalfoton och andra viktiga filer, och mycket mycket mer – då ska du ta en titt på Roxio Creator. Det är ett av marknadens mest populära och heltäckande programvaror för bränning! Läs mer här.

Om du har en bärbar dator som är relativt ny, är det inte säkert att du har någon optisk enhet – det vill säga CD-brännare eller DVD-brännare. Bärbara datorer som är väldigt lätta har sällan CD/DVD-spelare. Då behöver du skaffa en extern DVD-brännare, som du ansluter via USB.

Du hittar sådana hos de flesta återförsäljare. Har du en väldigt ny dator med USB 3.0 istället för bara gamla USB 2.0, kan jag rekommendera att du letar efter en USB 3.0-kompatibel DVD-brännare. Då blir överföringshastigheten, och därmed brännar-hastigheten, betydligt bättre. Det finns Bluray-brännare men de tomma skivorna är sjukt dyra.

Du behöver inte lägga hundralappar på Nero eller Roxio om det bara är själva brännarprogrammet du är ute efter. Här kommer de bästa jag har hittat hittills:

Gratis brännarprogram

Gratis brännarprogramCDBurnerXP (Min favorit!)
Detta ypperliga enkla och lättanvända verktyg är som sagt en favorit bland programmen. En bra detalj med CDBurnerXP är att det är på svenska. Dessutom är det enkelt att använda och det klarar de allra flesta grundläggande funktioner du kan tänkas behöva.

DeepBurner Free
Finns i en gratis- och en betalversion. Den fria versionen har inga begränsningar men saknar vissa avancerade funktioner; exempelvis möjlighet att kopiera disk till disk. I övrigt kan du bränna ISO-filer, data-, audio- och video-skivor och skapa bootbara CD/DVD-skivor.

Gratis brännarprogram

ImgBurn
Det finns inte många format som ImgBurn inte klarar av; CD, DVD, HD-DVD och Bluray. Du kan bränna img-filer och du kan skapa img-filer antingen genom att läsa av en hel skiva eller utifrån filer och mappar. ImgBurn klarar image-filer av typerna BIN, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG och PDI.

Burn4Free
Det här är en riktig klassiker med miljontals nerladdning. Programmet bränner CD- och DVD-skivor av de allra flesta format, och har ett brett stöd av brännare – såväl interna som externa. Du kan bränna data- och ljudskivor, och du kan skapa och bränna ISO-filer. Du kan bränna vanliga musikskivor baserade på spellistor, M3U- och ASX-filer. Observera att programmet tydligen installerar ett extra verktygsfält i Internet Explorer, men detta går att ta bort.

Active ISO Burner Free
Det här verktyget är för dig som bara är ute efter ett program för att bränna ISO-filer. Det är snabbt, enkelt och gör sitt jobb utan problem. Bara starta programmet, sätt i en tom skiva (CD eller DVD, klarar även Dual Layer) och leta upp ISO-filen på hårddisk. Starta bränningen och luta dig tillbaka.

Fler bra gratisprogram

Fler gratis brännarprogram hittar du i mitt arkiv över gratisprogram.

Läs också:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2017 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 • Pingback: Ny version av populärt brännarprogram @ Gratisprogram()

 • Pingback: Bränn CD/DVD-skivor med gratis brännarprogram @ Gratisprogram()

 • Valentino Nielsen

  Får ej brännarprogrammen att fungera i Windows Vista – Går utmärkt i XP. Jag bränner enbart Blu-ray numera – både backup, dataskivor, mina bilder och semesterfilmer. Men hittar inget program som kan göra detta i Vista utan att hänga sig.

 • Per-Eric

  Är det, som namnen ibland antyder, bara för XP i förekommande fall? Eller fungerar alla för Vista?

 • Leif Persson

  Hej! Har en image-fil på 4,8 GB, alltså något för stor för att få plats på en DVD. Finns det något brännarprogram som kan krympa image-filen till storleken på en DVD innan bränning??
  Tacksa för svar!

 • Bertil

  Det är ju viss skillnad mellan motorljud och musik…
  Själv föredrar jag en liten paus mellan låtarna.

  Mvh // Bertil

 • Gösta Cederin

  Bra med brännarprogram men ge mig några tips hur jag skall kopiera den musik jag har på vanlig D90-tape till CD-skiva.
  Tack/Gösta

 • Cinski

  Konstig inställning till musik du har Tommy. Om du köper en bil och motoren dör typ var fjärde minut i två sekunder skulle du acceptera det?? Tror inte det

 • TkJ

  Cinski: Att crossfade skulle vara den viktigaste funktionen i CD-brännarprogram håller jag inte med om. Personligen tycker jag den är helt ointressant, så jag har faktiskt inte ens kollat det. Jag tycker det fungerar utmärkt att lyssna på musikskivor utan crossfade, även om det på liveplattor blir ett litet gupp mellan låtarna. Men det är min åsikt.

 • Cinski

  Tack för tipsen Tommy men är det något av dessa programmen du tipsat om som kan bränna CD-skivor med crossfade om inte så är dom ju helt oanvändbara då det blir ett glapp mellan låtarna man bränner och det är ju inget man vill ha.
  T ex liveskivor eller då låtarna går in i vanrandra så blir det ju helt olyssningsbart.
  Du borde tipsa om denna funktion finns med då det är det viktigaste i ett CD-brännarprogram

 • saman

  fungerar alla dessa program till bärbara datorer också?

 • hej

 • TkJ

  Ulf: Låter konstigt. Jag provade att ladda ner från cdburnerxp.se och det fungerade fint. MSDN ska inte dyka upp, det är ju Microsofts utvecklarsajt.

 • Ulf Olsson

  Ville gärna ladda ner CDBurnerxp men kommer inte fram. Klickar på ”Nerladdning” och sedan hoppas jag på att det är rätt – cdburnerxp.se, permanent link. Då får jag fram > Kör. Efter det kommer en sida upp från MSDN. Sen förstår jag inte mer för jag har aldrig fått lära mig engelska. Trodde också att programmet skulle vara på svenska som det stod. Något råd till mig?
  Tack på förhand
  Ulf

 • Josefine

  Hejsan!
  Tänkte bara fråga dig en sak.
  Hur kommer det sig att jag kan bränna cd-skivor på datorn, men inte dvd? Svara gärna via mejl : [email protected]

 • micke

  hej du..försöker använda cd burner xp,men de slår hela tiden av mitt trådlöse bredband…vad kan de bero på??använder vista basic..

 • Sulan

  Infrarecorder (http://infrarecorder.sourceforge.net) är både öppet, fritt och gratis. :)

 • Imgburn är en personlig favorit och den fungerar smärtfritt. Ett klart val för mig.

 • Ah, DeepBurner, det använder jag länge. Rekommenderas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.