TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Film

Gratis film nu även hos film2home!

Skribent:
Publicerad: , 09:08
Uppdaterad: 2014-02-19, 22:25
Respons: 2 kommentarer

Videotjänsten film2home börjar konkurrera mot Voddler genom att erbjuda gratis filmer, finansierade med reklam. Än så länge är gratisdelen i beta och utbudet är skralt, men det verkar fungera rätt hyfsat.

Jag har skrivit en del om filmsajten Voddler (läs Så tittar du på gratis film hos Voddler), som lanserat sig själva som filmens svar på Spotify. Det är något jag har riktat en hel del kritik mot eftersom de tidsvis tagit betalt för allt utom ett gäng sunkiga gamla B-filmer.

Nyligen gick Voddler ur betaversionen och då gick det, till deras försvar, att se en klar majoritet av filmerna gratis mot att man tittar på reklam. De senaste filmerna kräver emellertid fortfarande att du betalar för att se dem.

Gratis film hos Film2home

Film2home är en tjänst där du hyr filmer online och strömmar dem till din dator. Företaget har arbetat på att ta fram en teknisk lösning där du på ett lagligt vis kan titta på film gratis. Nu har de släppt alternativet i betaversion. För att testa behöver du anmäla ditt intresse via hemsidan, och då kommer du efter ett tag att få en testkod som aktiverar gratistjänsten.

Voddler gratis filmGratis film helt lagligt

Jag har fått min kod och testat. Om jag ska jämföra med Voddler så är utbudet på film2home sämre till kvantiteten. Voddler har fler gratisfilmer att välja mellan. Även kvaliteten är sisådär. Det finns ett par riktigt bra filmer – Bad Santa! – men det är inte många kända storfilmer.

Däremot fungerade tekniken bättre än hos Voddler. Att strömma en film gick alldeles utmärkt och det hackade inte alls som det gjorde hos Voddler. Samidigt bör jag påpeka att det finns många faktorer som spelar in vad gäller hastigheten – så som belastning på mitt nät respektive deras.

En annan tjänst som också strömmar film gratis, är Swefilmer. Det här är dock en tjänst som befinner sig i gråzonen vad gäller det legala. Som användare bryter du emellertid inte mot lagen när du tittar på film hos Swefilmer, på grund av att man hittat ett maskhål i juridiken… Läs mer om hur Swefilmer fungerar.

Film direkt i webbläsaren

En väsentlig skillnad mellan film2home och Voddler är att den sistnämnda kräver att du installerar en applikation som kopplar upp dig till fildelningsnätverket VoddlerNet. Detta nätverk gör att alla användare hjälper till att strömma filmer till varandra.

På det stora hela är det positivt, men eftersom klienten alltid tar upp en del av din bandbredd även när du inte använder Voddler kan det vara irriterande. Den går dock att manuellt deaktivera.

Gratis film på TVNär du tittar på film hos Film2home gör du det via webbläsaren och en Flashspelare. Något annat än webbläsaren behöver du inte, och det har fungerat i alla jag har testat på både Windows och Mac. Du kan klicka upp filmen i fullskärmsläge, och då blir upplösningen hyfsad.

Den enklaste lösningen att kolla på din vanliga TV, är att ansluta datorn via HDMI – om dator och TV har denna port.

Film2home har enligt dem själva cirka 3000 filmer, medan Voddler har 2000. Den allra bästa svenska filmtjänsten Headweb har cirka 2500 filmer, men erbjuder inte någon gratisversion. Som betaltjänt är emellertid Headweb klart bättre än de övriga. Deras tekniska plattform är imponerande bra och de vinner de flesta tester som görs.

Vilken filmtjänst tycker du är bäst?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Från VHS till streaming! | Film och teknik2014-06-05 at 13:26Reply

    […] Under flera årtionden har sedan videon utvecklats och idag har man något som kallas för On Demand. En tjänst där man väljer helt själv när och till och med var du ska titta på filmen, serien […]

  2. Voddler får konkurrens | Europa2010-07-08 at 21:49Reply

    […] meddelat att man kan se filmer gratis hos dem följer nu konkurrenten Film2home efter med en beta version där man kan anmäla sig för att kunna se filmer gratis. This entry was posted in It and tagged […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.