TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Film

Gratis film hos Voddler – Så gör du!

Skribent:
Publicerad: , 19:34
Uppdaterad: 2014-02-19, 22:26
Respons: 11 kommentarer

Voddler gratis filmVoddler gick ur betastadiet och öppnade sin videotjänst igår. Det betyder att du inte längre behöver en inbjudan – Voddler invite – för att kunna skaffa ett konto och titta på filmerna.

Videosajten har i dagsläget cirka 2000 filmer varav 1600 är gratis att titta på. De övriga 400 är nya filmer som kostar mellan 27-37 kronor att hyra. Voddler säger sig ha avtal med så gott som alla stora filmbolag – något som tyvärr inte avspeglar sig i utbudet…

Voddler har haft en hel del stora problem och fått bygga om den tekniska lösningen, något som säkert påverkat inläggningen av nya filmer (de behöver kodas och läggas in i systemet, enligt tidigare pressmeddelanden). Voddler har blivit hackade och attackerade, och tvingats stänga ner vid ett flertal tillfällen. Företaget har helt enkelt haft rejält med otur.

Nu verkar man ha fått ordning på allt eftersom man öppnar (pressmeddelande). Gissningsvis kan Voddler nu lägga mer fokus på att bygga ut filmkatalogen istället för att täppa säkerhethål. Jag hoppas det, för en majoritet av de filmer som finns för gratistittande är rätt sunkiga.

Gratis film – så gör du

När du skaffat ett konto hos Voddler, vilket är gratis, behöver du ladda ner och installera en speciell programvara. Den finns för både Windows och Mac. Klienten gör att du blir en del av VoddlerNet, ett fildelningsnätverk som ser till att hantera strömmandet av filmer till användare.

Gratis film hos Voddler

Att man använder denna typ av teknik att sköta datatrafiken är på många sätt positivt. Det är bra att ha flera källor än en när du hämtar data, jämfört med att hämta från en enda server. Samtidigt finns det nackdelar. Kritik har pekats mot att klienten ligger i bakgrunden och äter upp användarens bandbredd även när du inte tittar på film.

Applikationen är lätt att installera och därefter loggar du in på Voddlers hemsida och letar upp en film du vill se. Denna bit är smidigt uppbyggt. När du har hittat något kul, klickar du bara Play för att titta. Filmen (även TV-serier och dokumentärer finns) öppnas i helskärmsläge och drar igång automatiskt. Tryck Mellanslag för att pausa och [F] eller [Esc] för att växla mellan helskärm och fönsterläge.

Gratisfilmerna finansieras med reklam i början av filmen. Dessa kan du så klart inte spola förbi.

Så vad anser jag om Voddler?

Jag har tidigare varit rätt syrlig mot Voddler. Den främsta anledningen är att Voddler lanserade sig själva som filmens svar på Spotify. Att se på film skulle vara gratis och finansieras med reklam. Men sedan började man istället ta betalt för alla filmer, bortsett från några gamla B-rullar.

Att presentera sig som filmvärldens Spotify, gjorde att Voddler har fått galet mycket publicitet. Voddler har lyfts fram som den fantastiska tjänsten där man får gratis film – trots att den beskrivningen inte alls hängde ihop med sanningen. Det tyckte jag var fult. Nu tycker jag emellertid att det ska påpekas att en klar majoritet av filmerna hos Voddler faktiskt är reklamfinansierade.

Gratis musik med Spotify

Idag började jag om från början och gjorde ett nytt test. Förra gången körde jag i Windows – nu testade jag på min MacBook Pro. Som webbläsare körde jag Safari. Först använde jag Google Chrome, men där stötte jag på patrull i form av en dialogruta som meddelade att Voddler inte fungerar i Chrome. Med Safari var det inga problem att logga in och det gick också smidigt att installera Voddler-applikationen.

Själva filmspelaren verkar vara byggd i Adobe Air, så det behöver du också för att kunna använda.

Laggar, laggar och laggar

Därefter provade jag att dra igång gratisfilmen Far Cry, som inleddes med 7-8 minuter reklam. Under tiden reklamen visades stoppades uppspelningen fem gånger för att buffra data. Detta fortsatte in i filmen, vilket gjorde den osebar.

Gratis film på nätet

Jag provade sedan ett par andra – bland annat TV-serien Itzhaks Julevangelium – med samma resultat. Några minuter film visades, sedan stoppades uppspelningen för att hämta hem mer data innan den gick igång igen, och så höll det på. Jag har tillräckligt mycket bandbredd för att kunna utesluta det som källan till problemet.

Min upplevelse av nya Voddler är att det fungerar bra mycket bättre än tidigare versioner. Men trots det är Voddler inte något intressant tjänst. Utbudet är dåligt, bild och ljud är inget vidare, men framför allt är det allt laggande som gör det omöjligt att kolla på en film.

Strömmande video är absolut det som kommer att ersätta DVD-filmen om några år. Kommer Voddler att vara en del av detta? Nej, det tror jag inte…

Läs också: Swefilmer strömmar film gratis och lagligt

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

11 kommentarer

 1. TkJ testar Voddler | Sweet Spot2012-01-06 at 19:49Reply

  […] hela testet på TkJ’s blogg. Det här inlägget postades i Mediaspelare, Mjukvara och har märkts med etiketterna TkJ, […]

 2. Felix2010-10-03 at 21:37Reply

  Det går inte att avanmäla sig då?

 3. Voddler öppet för alla! | Corew2010-09-16 at 07:25Reply

  […] Så hur gör man då? Jo du besöker http://www.voddler.com och klickar uppe till höger på ”Sign up”. Följ sedan instruktionerna för att skapa ett konto och för att installera klienten. För en mer detaljerad beskrivning så kan du besöka TKJ blogg. […]

 4. TkJ testar Voddler – Sweet Spot2010-07-11 at 22:03Reply

  […] hela testet på TkJ’s blogg. Av Patrik Skrivet i Mediaspelare, Mjukvara · Etiketter: TkJ Voddler […]

 5. Lillstrumpan2010-07-08 at 02:48Reply

  Jag instämmer i kritiken angående Voddler dessutom så när jag scannade igenom min dator efter nån vecka med Voddler så blev alla mina säkerhetsprogram galna Norton,Asquared och Super antispyware sa att det är ohyra i Voddler och tillsammans så tog dom i princip bort alla Voddler filer för mig dessutom va det riktigt otrevlig ohyra varianter som ladder ner mer och mer ohyra och när så många program reagerar så har jag mycket svårt att tänka mig att det inte skulle va nåt dessutom så märkte jag på datorn att något va fel att den va infekterad

  så Voddler hamnade i karantän och sen helt borttagen heller hyr jag då film från Headweb och betalar

 6. Fredda2010-07-05 at 13:37Reply

  Bra inlägg! Har stött på exakt samma problematik rörande Voddler som du beskriver. Hade stora förhoppningar på denna tjänst men tycker att det blivit en rejäl besvikelse.

 7. TkJ2010-07-04 at 01:09Reply

  Juri: Nej, det är bara strömmande. Att ladda ner hade filmbolagen knappast gått med på… :)

 8. Juri2010-07-03 at 11:56Reply

  Jag har inte ens testat Voddler, så jag undrar om man kan ladda ner filmen och se den senare, när allt finns på ens hårddisk, eller måste man se det ”live”, alltså som strömmad video?

 9. Gratis film hos Voddler – Så gör du! « Data & Internet Tips & Trix2010-07-03 at 06:49Reply

  […] gör du! 3 juli, 2010 Peder Hermansson Kommentera Gå till kommentarerna Läs mer här: Gratis film hos Voddler – Så gör du!. Categories: Artiklar Kommentarer (0) Trackbackar (0) Kommentera […]

 10. Kenny2010-07-02 at 22:37Reply

  Voddler fungerade för länge sedan när de använde deras (dåliga, men ändå) variant av XBMC. Sedan bytet till webbspelaren har jag bara stött på problem efter problem, både med spelaren och uppladdningsklienten.

  Voddler; gör om, gör rätt. Ännu en gång…

 11. Jonas Berggren2010-07-02 at 22:31Reply

  Kan inte annat än att hålla med. Jag var störtförtjust när Voddler trumpetade sin ankomst och skaffade mig invites att dela ut. Men nu slänger jag nyhetsbreven i SPAM-korgen…
  Tråkigt men jag hoppas att ”Spotifykonceptet” är här för att stanna.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.