Här hittar du gratis bilder att använda i din blogg | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Här hittar du gratis bilder att använda i din blogg

FruktskålBlogginlägg blir ofta bara en massa text, vilket egentligen är rätt trist. En bild eller ett fotografi kan verkligen höja standarden ett par snäpp. Men att ta egna fotografier är inte alltid aktuellt, i alla fall inte om du skriver rätt många inlägg eller om du helt enkelt inte är någon vidare fotograf (som mig). Då är sajten stock.xchng ett riktigt guldkorn

Hos stock.xchng hittar du nämligen tusentals och åter tusentals fotografier. En stor del av dessa är helt fria att använda och du kan enkelt ladda ner dem och lägga in dem i dina bloggposter. Sökmotorn är lätt att använda och eftersom det finns så grymt många bilder i databasen hittar man nästan alltid något som passar inlägget.

Jag använder själv stock.xchng regelbundet, och när man letar bland bilderna känner man ofta igen en del hos andra bloggar och nyhetssajter. Så vill du piffa upp din blogg, lägg in ett bokmärke på stock.xchng!

Mer läsning:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Per

  Tipsar helt fräckt om min egen sida med fria foton, lite nischad med bilder från Västra Hamnen i Malmö men är du ute efter modern arkitektur och/eller hav, så hittar du nog ngt där!

 • Pingback: Tips på databas med fria bilder att använda()

 • Pingback: Gratis Foto – Tips & Favoriter | Gratisprogram - Hundratals tips!()

 • Pingback: Gratis Fotografier @ Gratisprogram()

 • Bengt Karlsson

  Hej, Ja det finns lite bilder på http://www.gratis-foto.se ifall det är bilder man är ute efter…

 • Pingback: Hitta gratisbilder att använda till din blogg | Webmastern.se()

 • Jag kör med WordPress och älskar Photo Dropper – ett plugin som kombinerar just WordPress, Flickr och Creative Commons. Jag skriver om det hela här: http://www.babyjesus.se/blog/?p=967

  Uppskattar ditt bloggande Tommy!

 • Pingback: Det här med bilder till bloggen… | Bloggtidningen()

 • ÄÄÄLSKAR DIN BLOGG :)

 • Manou: Man ska ju inte bara undvika, man ska inte alls använda skyddade bilder. Men… Förvånansvärt många jag pratat med försöker inte ens ta reda på om de kan använda en bild. Gör det! Jag brukar dra iväg ett mejl eller ringa om det finns sån info, och hittills har jag faktiskt inte fått nej.

 • Har man en blog är man försiktigt och undviker att använda copyright bilder. Så sajten stock.xchng är mycket välkommen.

  Tack för tipset!

 • Såg att du hade en lista på fler sajter med gratis bilder, så jag har väl inget att tillägga där. Men ett annat tips:

  De flesta har en digitalkamera, antingen det är i form av en mobiltelefon med kamera eller en separat kamera. De flesta senare modeller av mobiltelefoner har riktigt bra kameror inbyggda, åtminstone om man plåtar i dagsljus. Man ska inte stirra sig blind på megapixlar, eftersom det är optiken som är viktigast, men man bör kanske ändå ha runt 3 megapixlar med sig. Det räcker långt.

  Nåväl, oavsett kamera: Ta bilder. Mycket. Ofta. Jämt. Alltid! Jag driver min sambo till vansinne genom att alltid plåta en massa till synes onödiga och meningslösa objekt; det är ögonblicksbilder från varuhuset, bilder på blommor, stenar, kor, hundar, barn, torgvyer, sjöar, träd… You name it!

  Men… förr eller senare har man nytta av de här bilderna, antingen i en blogg eller i ett annat sammanhang. Alldeles nyligen fick jag användning av en bild föreställande mjölkkylen på City Gross. Bara en sån sak! :-)

  Tips: Som sagt ovan, plåta allt och ofta. Sen brukar jag ta ner bilderna i såväl vikt som storlek i gratisgodisprogrammet Fotosizer (http://www.fotosizer.com), som är riktigt bra på att hantera bilder.

  Risken med att få bilder med taskig kvalitet finns alltid, särskilt om man plåtar med en mobiltelefonkamera, men spara dem ändå – oftast är det en barnlek att fixa till dem, ex vis i Picasa från Google.

  Ännu ett tips: Fixa till bilderna (förminsak och anpassa och ev redigera med effekter, och skapa sen en mapp med en massa underkataloger där du kategoriserar bilderna; t ex Natur, Människor, Mat, Teknik, osv.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.