Gratis webbstatistik – verktygen som håller koll på dina besökare | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Webbutveckling

Gratis webbstatistik – verktygen som håller koll på dina besökare

Statistik till hemsidanAlla som driver någon form av webbsajt vill så klart få statistik över hur många som besöker sidan. Hur länge de stannar, varifrån de kommer och så vidare. Förr kryllade det av så kallad counters (räknare) som dock var väldigt begränsade eftersom de bara visade en liten räknare över hur många som besökt sidan. Idag är statistikverktygen betydligt mer avancerade

Google Analytics är det som de flesta verkar använda sig av idag. Det är ett riktigt bra verktyg som kan hantera flera sajter och som levererar massor av nyttig statistik. Nackdelen med systemet är att det körs på en tredjepartsserver – det vill säga, inte på din server eller ditt webbhotell –  samt att det använder ett Javascript för att räkna besökare (den kod som läggs på din sajt). En del besökare blockerar Javascript. Det blir alltså inte helt till 100 procent tillförlitligt. Men jag använder det själv.

Vill du vara helt säker ska du ha ett statistikverktyg som körs på din server och som inte använder några Javascript eller liknande webbläsarbaserade tekniker. FireStat är ett exempel på en bra lösning för bland annat WordPressbloggar. Jag har kört FireStat en hel del, och det ger bra information men det äter också upp stora mängder utrymme i din databas. Har du en begränsad mängd (ett tiotal MB) utrymme för MySQL-databas hos ditt webbhotell så kan FireStat vara aningen irriterande.

En gammal klassiker är Sitemeter, som jag också använder. Det enda skälet till varför jag använder Sitemeter, är att det väldigt snabbt visar mig hur många besökare jag har haft per dag, vecka, månad eller år. I övrigt är systemet tämligen begränsat. För ett tag sedan lanserade tjänsten en ny design, som dock plockades ner rätt fort för att återgå till den gamla. Det var tacksamt eftersom den nya sajten var hopplös.

Du hittar ännu fler gratis analysverktyg hos Six Revisions i inlägget 10 Promising free web analytics tools. Och tänk på att inte lägga allt för mycket tid på din statistik, så att du blir en statistikmissbrukare… ;-)

Mer läsning:

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Seoads.se

  Gratis besökare till din blogg hemsida eller sajt. Få gratis trafik till din sajt snabbt och enkelt. http://www.seoads.se

 • Pingback: Tommy K Johanssons blogg är värd att hålla ögonen på. Teknik på ett begripligt sätt. | En webbredaktörs vardag()

 • Hej!

  Vart lägger man in javakoden från Sitemeter på blogg.se?

  Mvh

  John

 • Jag nöjer mig med Google Analytics och Feedburners statistik. Google Analytics är jag nöjd med, men Feedburner ger en märklig statistik. Antal visitors stämmer inte alls med Google Analytics, samma sak med antal personer som hittar till min sajt genom att söka på Google. Det stämmer inte alls. Då menar jag inte feedburners träffar via rss, utan feedburners vanliga statistik över incomming, outgoing, visitors osv. Någon som har en förklaring till att Feedburner visar en så märklig statistik jämfört med Google Analytics?

 • Jag använder googles analytics, det funkar riktigt bra faktiskt :)

 • TkJ

  Jinge: Absolut ingenting, jag tror inte ens jag har testat den. Nog för att jag testar mycket, men ALLT kan jag inte ha koll på. ;)

 • Analytics är bra men dom är väldigt sega på att uppdatera statten!

 • Jag kompletterar Google Analytics med pluggen WordPress.com Stats.

 • Intressant site även för seniorer med mycket matnyttigt
  Har precis börjat snickra på en digital-akut för seniorer så det blir en del länkar hit till intressanta komplement

 • Vad har du emot Statcounter? Gratis och driftsäker.

 • StatsPress är en utmärkt wordpress-plugin för statistik – ungefär i still med Firestats. Kör båda och de rekommenderas.

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick