Gratis VPN-tjänst – bli anonym och slipp geoblockering | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Surfa anonymt

Gratis VPN-tjänst – bli anonym och slipp geoblockering

Skribent:
Publicerad: , 15:41
Uppdaterad: 2017-09-24, 11:08
Respons: 4 kommentarer

Hotspot Shield, en gratis VPN-tjänstHotspot Shield är något så annorlunda som en riktigt bra och gratis VPN-tjänst. Genom att använda den kommer du att tilldelas ett nytt IP-nummer, och du kan välja vilken land det ska tillhöra. Det gör att du kommer runt så kallad geoblockering, där sajter hindrar dig från att titta på webbsidor och videoklipp på grund av att du inte sitter i USA – eller ett annat land.

Med en VPN-tjänst kan du alltså surfa från ett IP-nummer från USA, och kommer därför runt geoblockering så att du kan titta på amerikanska Netflix, NBC, Comedy Central, YouTube och så vidare. Men en VPN gör så mycket mer. Den gör dig anonym på Internet och skyddar dig på flera sätt.

Det finns ett antal gratis VPN-tjänster men många av dem lider av alldeles för låg hastighet på datatrafiken. När du använder en VPN-tjänst skickas all din trafik via en annan server, och är denna överbelastad – vilket ofta är fallet i gratistjänster – kommer ditt surfande att bli slött och videofilmer kommer att lagga.

Hotspot Shield fungerar däremot riktigt bra. Visst, det händer ibland att videoklipp laggar till och sänks i kvalitet, men det funkar överlag väldigt bra. Gratistjänsten finansieras med annonser, så du får stå ut med någon reklamruta då och då. Vill du komma undan detta behöver du köpa Premium-tjänsten för $30 per år (250 kronor).

Stoppa geoblockering
image-24006

Med Hotspot Shield kommer du runt geoblockering som hindrar dig från att se allt på Internet på grund av att du surfar från Sverige.

Men innan du köper bör du överväga att skaffa en svensk VPN-tjänst, i alla fall om du vill ha tillgång till svensk support. En av de bättre på marknaden är OVPN som ger dig en mängd olika funktioner inom säkerhet och integritet, förutom de vanliga grejerna med att slippa geoblockering för att titta på film på amerikanska sajter som Netflix och Hulu. En annan riktigt bra svensk tjänst, som jag skrivit om tidigare, är F-Secure Freedome.

Hotspot Shield finns för Windows, Mac OS X samt iOS och Android. Programmet är väldigt enkelt att installera och komma igång med. Allt sker i princip automatiskt, och därefter kommer du åt inställningarna via en ikon i systemfältet.

Läs om fler bra VPN-tjänster.

Programinformation

Hotshot Shield

 • Hemsida: Hotshot Shield
 • Utvecklare: AnchorFree, Inc
 • Pris: Gratis (Premium 250 kr/år)
 • Plattform: Windows, OS X, iOS, Android
 • Betyg: (7/10)
 • Kategori: Surfa anonymt
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 3791

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

 • Robert Jansson

  Jag skulle behöva en vpn-tjänst som flyttar mig till Sverige, så jag kunde kolla på svt och tv4, då jag befinner mig utomlands. Förslag?

 • Funkade inge bra för mig. Fick meddelande ”Error” och ”Fix it now” inte lämnade den något spår i kontrollpanelens del där man ska kunna avinstallera programmet, som tur är så kör jag med Macrium så jag kan köra in en ny image, men verkar inte särskilt förtroendeingivande måste jag säga.

 • Jag tror man ska tänka sig för ett par gånger innan man kör gratis vpn. Hola t.ex., som är en spridd vpn verkar använda användarens bandbredd till andra saker http://mobile.pcmag.com/news/56661-free-vpn-hola-sells-users-bandwidth-puts-them-at-risk?origref=

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.