TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

Grattis bloggen 5 år!

Skribent:
Publicerad: , 10:54
Respons: 1 kommentar

Hjalmar leker i solenJössös vad tiden går fort! Idag fyller nämligen min blogg fem år, och den har varit min heltidssysselsättning i ungefär två år. Första inlägget publicerade jag den 25 maj 2007, och sedan dess har det blivit över 5000 artiklar.

Det här är faktiskt bloggpost nummer 5025, om man ska vara exakt. Om det är något inom datorer och Internet som du vill läsa mer om, eller om du exempelvis har en fråga, jag jag rekommendera att du gör en sökning i bloggen. Oddsen är rätt bra för att jag – eller någon av frilansarna – har skrivit om det någon gång.

I skrivande stund är det just frilansare som håller liv i bloggen, eftersom jag själv är föräldrarledig fram till 31 juli. Med två barn på 3 år respektive drygt tre månader, har jag inte mycket tid över till att vara online, men just den här bloggposten ville jag ta mig tid att skriva.

Det har hänt en del under de gångna fem åren, utöver själva arbetet med bloggen. Stora privata händelser har jag skrivit om, även om det har varit helt off topic. Men det har varit aktiva år!

Emma och jag gifte oss. Vi flyttade till en nybyggd bostadsrätt med idiotisk arkitektur som gjorde huset kokhett på sommaren och svinkallt på vintern, som var uselt byggt av PEAB; de fick, för att ta ett av hundratals exempel från de ständiga hårt kritiska ombesiktningarna, riva upp parketten i flera rum i de flesta husen eftersom golven lutade med flera cm. Kvarteret heter Solsidan i Växjö och jag hittar inte på namnet – men för dig som har sett TV-serien stämmer det bra överens. Vi vantrivdes, och det var det sämsta köp vi någonsin gjort och kommer att göra.

Hjalmar föddes.

På det sista årsmötet vi deltog i, hölls en vild diskussions bland upprörda föreningsmedlemmar som var arga över att gatubelysningen i kvarteret var för stark så det stack i ögonen på dem när de var uppe och kissade på natten (jag skämtar inte!). Då kände vi att det var sista droppen, sålde bostadsrätten med förlust och flyttade till ett hus från sekelskiftet ute på landet. Här stormtrivs vi och vi har själva renorverat mycket, vilket är riktigt roligt.

Lagom till flytten blev jag blev väldigt, väldigt dålig i Crohns och låg på sjukhus i sju veckor, där jag fick operera bort två bitar av tunntarmen. Det tog lång tid att återhämta mig från den pärsen. Jag var senare i USA för första gången och hälsade på Microsoft. För tre månader sedan föddes Henry.

Kidsen

Nu har jag fru, villa med stor trädgård, kombi, två barn och tre katter. Det hade jag inte kunnat föreställa mig när jag för tio år sedan satt i en liten lägenhet och lirade Q3 till fyra på morgonen.

Resten av dagen kommer nog att spenderas ute i trädgården. Hur är vädret ute i Sverige hos dig? Här hemma i Klavreström, Småland, är det just nu 20 grader i skuggan. Klarblå himmel och i det närmaste vindstilla. Det känns som det dubbla i solen… Ett riktigt sommarväder med andra ord.

Jag har inte tid att jobba nu när jag har barnen på heltid, men jag hänger en del på de sociala nätverken. Om du inte redan är med på TkJ:s sida på Facebook, kan du bli det här.

Okej, grattis till bloggen! Nu kör vi på ett år till! :-)

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Taggar: TkJ
Kommentarer

En kommentar

  1. ulf2012-05-25 at 13:55Reply

    Grattis till jubileumet och ta vara på ”ledigheten”. Jag har inte träffat någon som sagt – ”jag borde jobbat lite mer när barnen var små”.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.