TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sökmotoroptimering

Bok: Guldläge på nätet – Sökmotoroptimering för alla

Skribent:
Publicerad: , 02:22
Respons: 3 kommentarer

Guldläge på nätet - Sökmotoroptimering för allaGuldläge på nätet – Sökmotoroptimering för alla landade i min postbox för ett rätt bra tag sedan. Sjukdom och allmän osannolik otur vad gäller möjligheterna att arbeta gjorde att bokrecensionen puttades framför mig. Tills jag nu äntligen tagit mig i kragen och läst klart den.

Boken är skriven av Magnus Bråth och Michael Wahlgren, två namntunga personer inom Sverige SEO-bransch. Bråth driver det egna bolaget Bråth AB och Wahlgren är VD för Pineberry AB. Bägge företagen jobbar inom sökmotoroptimering, så det är rätt kul att två chefer på konkurrerande bolag skrivit en bok ihop.

Guldläge på nätet – Sökmotoroptimering för alla riktar sig till alla som vill lära sig sökmotoroptimering. Som Christian Rudolf skriver på Disruptive finns det en efterfrågan på sökmotoroptimerare bland företagen i landet, men boken vänder sig också till dig som har en egen sajt som du vill optimera för Google och andra sökmotorer.

Sökmotoroptimering är en hel vetenskap och det sker hela tiden förändringar. Därför skulle Guldläge på nätet mycket väl kunna vara en tegelsten vars innehåll var antikt i samma sekund som den ställdes ut i handeln. Så är dock inte fallet. Bråth och Wahlgren har hållit sig kortfattade och boken är på cirka 110 sidor.

Innehållet känns också som om det inte kommer att gå ur tiden på rätt länge. Detta utan att tipsen blir för generella och luddiga.

Guldläge på nätet för vem som helst

I förordet ordet skriver författarna att man hade två mål med boken:

  1. Den skulle bli så pass enkel att vem som helst kan ta till sig av innehållet.
  2. När du läst den ska du kunna genomföra en sökmotoroptimering.

Efter att ha läst boken kan jag hålla med om att författarna lyckats fint. Visst, punkt 1 är väl en sanning med en smula modifikation. Det är inte precis vem som helst, utan snarare vem som helst som helt eller delvis sköter en webbsajt.

Guldläge på nätet, en bok om sökmotoroptimering

Med det sagt är språket i boken lättförståeligt. Man slänger sig inte med en massa facktermer till höger och vänster, och i de fall man gör det finns det ett kort lexikon i slutet av boken som förklarar orden. Jag skulle tippa på att man också strukit rätt mycket, för det är inte många onödiga meningar. Kort och koncist, rakt på sak.

Förutom att språket är begripligt är även tipsen enkla att förstå. Ofta visar författarna dels hur du genomför en form av sökmotoroptimering, och dels förklarar varför du ska göra det samt visar på ett konkret exempel. Ibland demonstrerar man även hur du kan räkna ut vad du får bäst avkastning på.

Välskrivet om sökmotoroptimering

Guldläge på nätet innehåller sex olika delar. Man börjar med att förklara vad sökmotoroptimering är för något, följt av hur du planerar ditt arbete. Därefter går man igenom olika metoder att sökmotoroptimera din sajt. Den tredje delen handlar om länkar, något som är väldigt viktigt.

De andra tre delarna är kortare och innehåller tips på bra verktyg, hur du köper sökmotoroptimering och slutligen en ordlista samt förklaring av olika delar av en webbsida respektive ett sökresultat.

Blogg om sökmotoroptimeringI och med att boken är så välstrukturerad är det inte nödvändigt att läsa den från pärm till pärm. Du kan likaväl slå i den för att läsa om ett specifikt tips.

Under årens gång har jag personligen naturligtvis snappat upp en del om sökmotoroptimering. Men jag är långt ifrån speciellt kunnig inom området. Jag känner till de grundläggande metoderna och jag försöker hålla mig lite uppdaterad om vad som händer.

Trots att jag alltså inte är någon nybörjare har jag lärt mig en hel del av att läsa Guldläge på nätet. Det har jag tagit med mig för att ha i bakhuvudet när jag arbetar med mina sajter.

Guldläge på nätet – Sökmotoroptimering för alla kan jag rekommendera till dig som har en webbsajt och vill lära dig hur du syns bättre i sökmotorer. Det är en lättläst bok som ger många handfasta råd.

Boken ger dig en stabil grund att stå på när du vill bli bättre på att sökmotoroptimera. När du väl läst ut boken fortsätter du att skaffa mer kunskap genom att följa Pineberrys Sökmotorkonsult respektive Bråths blogg.

Här skaffar du boken:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Håkan Persson2014-06-17 at 12:13Reply

    Verkligen en välskriven recension och hade jag inte redan ägt boken så hade jag nog låtit mig övertygats att köpa den.

  2. Optimera ditt innehåll med sex enkla tips - earyou2014-04-15 at 13:45Reply

    […] lättläst liten bok är ”Guldläge på nätet” av Magnus Bråth och Michael Wahlgren. Recension och länk till Bokus hittar du här. Annars rekommenderar jag att åtminstone börja jobba med nedanstående enkla […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.