TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

Helgläsning: Mitt liv som proffsbloggare!

Skribent:
Publicerad: , 21:22
Respons: 33 kommentarer

Sedan ett par månader tillbaka har jag sagt upp alla frilansuppdrag jag har haft för tidningar, för att helhjärtat köra på mina bloggar. Idag driver jag, förutom den här bloggen, PCOnline och AppReview. Det är ett heltidsarbete och det drar in min lön.

Varje vecka får jag flera brev från aspirerande bloggare som vill veta hur man lyckas. Hur gör man för att nå drömyrket proffsbloggare? För visst är det ett glidaryrke med gott om pengar och lite arbete! Eller? Tja… För er har jag skrivit ner några ord från verkligheten.

Jag hyr sedan ett halvår tillbaka ett kontor i en industribyggnad där jag försöker vara 8-17, även om det inte alltid blir så. Ibland trillar jag in på kontoret framåt 11, ibland jobbar jag bara sent på kvällen och vissa dagar jobbar jag hemifrån – antingen från soffan, skrivbordet i vardagsrummet eller mitt hobbyrum i källaren, där jag även har en slags ministudio med en hög instrument. Jag kan inte spela, men jag gillar att leka med ljud.

Ibland stannar jag upp och reflekterar över hur besynnerligt jobb jag egentligen har. Det händer framför allt när jag jobbar i pyjamas från TV-soffan och under tiden min fru sliter som sjuksköterska på ett äldreboende. Då känns det som om jag har ett fuskjobb, men sen inser jag att det faktiskt är ett riktigt jobb. Även om vi inte är så många i Sverige som har det så här. Det är inte ofta Arbetsförmedlingen lägger ut annonser för ”Slacker sökes till bloggande glidarjobb, bra betalt och fria arbetstider”…

När någon frågar vad jag jobbar med och jag för en gångs skull berättar vad jag verkligen gör – istället för att ta den enkla vägen och bara säga att jag jobbar med att skriva om datorer och Internet – tittar de ofta konstigt på mig. Som om jag egentligen är arbetslös och bara sitter hemma och degar framför datorn. Min fru hade till exempel följande diskussion med en man från bygden:

”Så, vad gör din karl?”

”Han jobbar hemifrån.”

”Haha! Ja, det gör jag med. Jag är arbetslös.”

”Nej, men alltså, han jobbar hemifrån. Han arbetar med Internet.”

”Jaja, jag brukar också använda Internet.”

Hmm.

Proffsbloggande är ett jobb – punkt

Den myten ska jag härmed slå sönder och samman! Visst, jag ska inte ljuga – jag älskar mitt jobb. Jag kan jobba när som helst, och var som helst. Men den som tror att det räcker med att skriva några bloggposter och sedan spendera resten av dagen med att slösurfa och leta ny musik på Spotify har fel.

Faktum är att själva skrivandet bara är en liten del av mina arbetsuppgifter. Jag lägger mycket tid på att läsa nyheter och artiklar inom allt möjligt om datorer och Internet, för att hålla mig så á jour. Det är ett rätt brett område och det är massor av saker jag inte kan mycket om. För att ta ett exempel – försök själv hålla koll på allt som händer inom grafikkort. Eller allting som händer inom datorsäkerhet, eller alla nya produktlanseringar.

Mycket av tiden går till administration av olika slag. Samarbeten, så som tävlingar, kan utan problem ta flera arbetsdagar att organisera. Dels ska du hitta sponsorer för tävlingspriser, dels ska du skapa ett intressant tävlingsmoment som lockar till deltagande, all data och statistik ska hanteras, tävlingen ska marknadsföras och slutligen ska en vinnare dras. Det skenar lätt iväg.

Jag skulle tippa på att jag spenderar i alla fall två-fyra timmar varje dag med att hålla kontakt med företag och mediabyråer som har nya tjänster och produkter att lansera. Mycket resulterar inte i omedelbara bloggposter; en hel del handlar om att hålla mig själv uppdaterad inom olika tekniker. Jag har inget emot den här kontakten – ärligt talat tycker jag tvärtom det är kul och lärorikt.

Just nu har jag till exempel fått ett referensexemplar av en SSD-enhet från Kingston, som jag testar på alla möjliga plan. SSD kommer stort och jag måste kunna det. I schemat ligger bland annat installation av SSD i en bärbar PC för att se prestandaskillnader gentemot en ordinarie hårddisk. Det är väldigt intressant och kul!

Skilj på jobb och fritid!

Men det tar så klart tid. Jag är ensam företagare med åtta timmars arbetsdag. Mer än så varken vill eller får jag jobba – jag är gift och vi har en 1,5-årig son, och dem vill jag umgås med så mycket jag kan, och därutöver har jag läkare som på grund av min Crohns sjukdom beordrat mig att inte jobba så mycket. Det är jag helt övertygad om är bra för mitt företagande.

Efter att jag skaffat eget kontor utanför hemmet är det lätt att skilja på jobb och fritid. Det kan jag varmt rekommendera till alla som drömmer om att bli proffsbloggare. Glöm att du ska jobba hemifrån, det fungerar inte när du blir professionell. Av egen erfarenhet vet jag att du kommer att tänka ”jag kan ta disken när jag ändå är hemma”, eller ”jag kan passa på att vika lite tvätt” när kreativiteten tryter. Eller saker som att sova till lunch och tro att du ska jobba sen. När blir det tid för att träffa familj och vänner då?

De så kallade modebloggarna ger ofta ett sken av att de mest glider runt och shoppar kläder, fikar och festar. Det kanske är sant när det gäller mindre modebloggare, som antingen lever på mamma och pappa, eller som faktiskt har ett jobb bredvid (eller är idioter som köper allt på kredit).

Men tittar du på de riktigt stora modebloggarna är det business bakom deras bloggande. Den som tror att Blondinbella bara hänger på Stureplan, handlar Gucci och fikar med andra bloggare, är helt fel ute. Isabella Löwengrip, hon som driver Blondinbella, jobbar stenhårt och är entreprenör ut i fingerspetsarna. Jag har aldrig officiellt sagt något om henne, men jag är väldigt imponerad av hennes prestationer.

Så ser min vardag ut

Men jag är ju ingen modebloggare. Jag har inte 100000 besökare om dagen, och jag publicerar – till er stora tacksamhet, jag lovar – inga dagens outfit (det är alltid slitna jeans, t-shirt med tryck och munkjacka, om du undrar). Inte heller hänger jag på Stureplan.

Till mångas stora förvåning – trots att jag gång på gång påpekar det – sitter jag mitt inne i skogarna på det småländska höglandet, i ett samhälle som heter Klavreström.

Jag och familjen bor i ett falurött hus med vita knutar, byggt 1894. Tänk Astrid Lindgren. Vi har en stor vildvuxen trädgård, och tomten delas med ett annat litet rött hus med vita knutar, där det bor en trevlig farbror som alltid kommer ut och pratar när jag klipper gräset eller skottar snö. Vi har tre katter; jättebondkatten Lemmy (jag döpte honom efter sångaren i Motörhead), lilla kolsvarta Selma som är blandras av något slag och kattungen Kirkegaard (Emma, som till skillnad mot undertecknad har utbildning, döpte honom efter någon filosof), en blandning mellan Maine Coon och Norsk Skogskatt.

Klockan 6:30 går jag upp, och väcker Hjalmar. Vi delar, till Emmas stora irritation, ett förskräckligt morgonhumör, så den kommande halvtimmen ägnas åt en brottningsmatch, svordomar och hot om strykningar från testamenten, för att få på kläderna på grabben. Därefter kör jag till dagis och lämnar honom. Sedan drar jag vidare till kontoret, där jag tar en kopp kaffe och går igenom nattens nyhetsflöde.

Den enda nackdelen som proffsbloggare

Sedan kan dagen gå precis hur som helst. Jag försöker att ha ett schema över bloggposter som ska skrivas, personer som ska kontaktas, och mejl som ska skickas. Det håller sällan.

Det är här den enda nackdelen med det här jobbet kommer in i bilden. Som proffsbloggare ska du uppdatera varje dag, och helst flera gånger. För att det ska fungera måste kreativiteten vara på topp. När jag var anställd på ett tidningsförlag var det okej att ha torka en dag, och bara slösurfa bort hela dagen, för att ta igen allt dagen efter. Det fungerar inte likadant nu. Idag måste kreativiteten flöda hela tiden, konstant. Skrivkramp är inget som finns på kartan. Du måste kunna prestera, varje dag.

Klockan 17 släcker jag ner och åker hem. Såvida det inte är tisdag, då jag oftast stannar kvar till sent, för att lyssna på Slashat.

Jag kan ju tillägga att det krävs att du verkligen älskar och brinner för det du bloggar om, annars bör du ge upp. Jag fick min första dator, en C64, när jag var 11 år och sedan dess har jag varit fast. Det är därför jag bloggar om datorer och Internet. Och det kommer jag att fortsätta med.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

33 kommentarer

 1. jardenberg kommenterar - 14 Dec, 2010 #jjk | Jardenberg Unedited2014-08-06 at 18:47Reply

  […] Helgläsning: Mitt liv som proffsbloggare! […]

 2. Stefan Larsson2013-03-03 at 08:44Reply

  Kan varmt rekommendera: http://www.kunskapskällan.se (kunskapskällan med ä i webbadressen)

 3. Bra länkar – 11 december, 2010 | Per Olof Arnäs2010-12-23 at 13:34Reply

  […] Helgläsning: Mitt liv som proffsbloggare! En lysande genomgång av hur det är att vara proffsbloggare. Tommys blogg om datorer och internet kan varmt rekommenderas och hans ansträngningar märks verkligen. […]

 4. Anton2010-12-15 at 17:06Reply

  Fin bloggpost! Keep up the good work, är imponerad!

  /A

 5. Stefan Janson2010-12-14 at 22:25Reply

  Tack för inblicken, alltid kul att läsa om dessa framgångar folk har :)

 6. TkJ2010-12-14 at 22:18Reply

  Jan: Haha! Helt rätt – som egenföretagare ska man låta sig ha möjlighet att göra annat än att jobba också. :) Det händer faktiskt att jag skiter i allt på jobbet och kollar på en film istället, eller tar en tupplur på soffan. Jag skyller på tillfällig inspirationssvacka och Crohns, men egentligen tycker jag bara att jag jobbat så jävla mycket de senaste åren att jag kan unna mig det. Även om jag skulle tjänat mer pengar på att lägga tiden åt annat. :)

 7. TkJ2010-12-14 at 22:15Reply

  Andreas: Faktum är att din blogg varit en stor inspiration för mig – speciellt när jag började! Jag tänkte att ”när jag kommer förbi Viklund på Bloggportalen är jag nöjd!” :)

  Crohns har gjort att jag dragit ner på arbetstempot ordentligt och jag låter mig ibland vara hemma och vila när det behövs. Som idag t.ex. då jag bara pillat lite med Microsoft-tävlingen, sittande vid Macen i vardagsrummet.

  (Jag har även ett kontor/studio i källaren och är på G att – förmodligen till hustruns förtret – sätta upp ännu en kontorshörna i en skubb på ovanvåningen, eftersom det är kallt i källaren och jag vill ha ett enkelt skrivbord med keyboard och Mac med GarageBand; tacksamt nog har vi ett rätt stort hus… Typ sex rum, två stora garderober som kan funka som rum, tre hallar, två kök och källare med tvättrum och kontor/studio; huset hade två lägenheter när vi köpte det, nu har vi slagit ihop dem).

 8. TkJ2010-12-14 at 22:09Reply

  Fredrik: Det där med att jobba hemifrån är naturligtvis väldigt subjektivt. :) Har man bara tillräcklig självbehärskning och en väldigt förestående (och tyst!) familj, så kan det absolut funka. För min del går det inte alls – jag blir alldeles för distraherad av saker: därför är det bättre att jag spärrar in mig på ett kontor fyllt av engagerande teknikpryttlar.

 9. Fredrik Wackå2010-12-14 at 21:07Reply

  Intressant! Kul att få en bild av hur dina dagar som ensamföretagare ser ut. En liten detalj bara. Du skriver ”Glöm att du ska jobba hemifrån, det fungerar inte när du blir professionell.”

  För mig har det fungerat utmärkt i drygt 7 år. Visserligen reser jag några dagar i veckan, men något kontor har jag aldrig skaffat. Så om någon som funderar på egenföretagandet måste det inte nödvändigtvis vara som du skriver :)

 10. Andreas Viklund2010-12-14 at 15:46Reply

  Suveränt inlägg, mycket inspirerande. Jag känner igen mig i väldigt mycket även om min väg till proffsbloggandet var rätt så slingrig.

  Skillnaden för min del är att jag trivs med att jobba hemifrån, även om det mycket riktigt finns massor av saker som riskerar att stjäla uppmärksamhet ifrån jobbet. Det fungerade verkligen inte när jag och sambon bodde i en 2-rumslägenhet med flera hundar, där min arbetsplats var ett hörn i köket. Men det fungerar nu när vi flyttat till ett hus med sju rum, där det går att avsätta två rum som ”jobbet” och stänga in sig vid behov.

  Och Crohns, ja… Då är det en otrolig fördel att kunna styra över sin egen tid och utgå ifrån sina egna förutsättningar. Jag har en lindrigare variant (mikroskopisk kolit) och UC i släkten så jag har lärt mig vilka begränsningar det kan medföra i arbetslivet.

  Stå på dig, och fortsätt inspirera andra. Det finns inte så många yrkesbloggare ännu, men det är ett fantastiskt spännande jobb så jag hoppas att fler ger det en chans. :)

 11. Jan2010-12-13 at 20:50Reply

  Suveränt Tommy!
  Du är och förblir en stor inspirationskälla för oss andra som också håller på med det här!
  Jag är fortfarande anställd till juni som lärare tre dagar i veckan.
  Sedan kommer jag också gå över till det här heltid, men hyser inga illusioner om att jag ska orka jobba 8-17, eller ens 40 timmar i veckan. Fixar aldrig att vara effektiv med detta så många timmar i veckan. 30 max (från soffan).
  För tillfället lägger jag ner 10 arbetstimmar per vecka på hemsidorna.
  Förra året jobbade jag 15 timmar i veckan men har helt enkelt skärt bort onödiga element och effektiviserat arbetet. Får med andra ord lika mycket gjort på tio timmar som femton.
  Mitt motto som jag har skrivit lite överallt för att hålla mig fokuserad är ”ägna dig åt det som ger något”.
  All annan tid lägger jag hellre på viktiga sysslor.
  Som Xbox.
  Det är ren och skär lathet som ligger bakom detta minimalistiska jobbande förstås, men ibland är verkligen less more :-)

 12. Marcus Olsson2010-12-13 at 19:00Reply

  Mycket intressant och bra artikel! Kul att du verkligen gillar ditt jobb, sett många bloggare som brinner med det till en början – men sen går det snabbt utför.

 13. Håkan Liljeqvist2010-12-13 at 11:21Reply

  Vilket skönt avbrott i din blogg att få läsa dessa personliga beskrivningar om ditt liv som proffsbloggare.

  Det är fantastiskt att du nu står helt och hållet på egna ben utan en enda kund – bara egna bloggprojekt.
  Jag är också proffsbloggare och kan bara understryka det du säger – det är sannerligen minst ett heltidsjobb och kräver en förmåga att hålla fokus. Jag började också hemma, som en hobby, och idag står jag inför att ombilda min enskilda firma till ab då verksamheten helt enkelt har nått denna nivå. Man får helt klart nypa sig i armen ibland för att fatta att det är sant.

  Lycka till med dina bloggar även i fortsättningen! / Håkan

 14. mumari2010-12-13 at 08:49Reply

  Vilket underbart inlägg!
  Och c64, hohoho, DET var grejor det!

 15. Sebastian2010-12-12 at 20:25Reply

  Inspirerande inlägg!

 16. Nabil2010-12-12 at 16:57Reply

  Wah, vilket inspirerande inlägg! Lusläste det hela utan att reagera på något i min omgivning.

  Jag älskar att skriva. En bok jag bidragit med text till kommer ut om några dagar och börjar säljas överallt i Sverige. En milstolpe nådd, med andra ord.

  Sen så driver jag två bloggar också – däribland den jag länkat till ovan – och skriver på en självbiografi.

  Min dröm är att börja leva på mitt skrivande. SEO:n och allt det där andra jag sysslar med är bara tillfälligt.

 17. Jacqueline Kothabuer2010-12-12 at 13:09Reply

  Jag håller helt med dig rörande Blondinbella. Länge var jag skeptisk och trodde hennes föräldrar eller omgivning var avgörande för framgången. Sedan läste jag intervju med henne i Paul Ronges bok om sociala medier. Klick! Då insåg jag att hon var given för min nysläppta bok ”Mediababe – nio steg till framgång med hjälp av media”.
  I den djupintervjuar jag tio stjärnor varav Isabella Löwengrip alias Blondinbella är en. Hur har du lyckats? Vilka steg har skapat din framgång? Dr Åsa, EU-ministern Birgitta Ohlsson, Blossom Tainton, stå upp-komikern Karin Adelsköld, matprofilen Lotta Lundren, tv-inredaren Isabelle McAllister, trädgårdsentreprenören Victoria Skoglund (TV4 Nyhetsmorgon & Sköna hem) med flera ger konkreta karriärsråd och bjuder på inblickar bakom strålkastarljuset.
  Andra halvan av boken består av en guide i nio steg för den som själv vill göra en mediababe. Ingen av dessa tjejer är ju födda till framgång, utan precis som du beskriver i ditt blogginlägg har de jobbat för de. Sannolikt hade alla lyckats snabbare och lättare om de haft en manual som ”Mediababe” i sin hand. Min förhoppning är att boken skall göra det lättare för många fler människor inom olika yrkesgrenar att ta hjälp av media för att bli attraktiv för arbetsgivare och kunder. Om du har lust att veta mer om boken kan du läsa här:
  http://mediababeblogg.blogspot.com/2010/11/boken-som-lar-dig-attrahera-kunder-och.html#more

 18. Lukas Michanek2010-12-11 at 21:24Reply

  Riktigt bra Förklarande av din vardag, riktigt bra skrivet!!! 10/10

 19. Emelie2010-12-11 at 21:04Reply

  Väldigt trevlig artikel. Kul att få reda på lite mer om hur din vardag ser ut och hur det är att vara proffsbloggare.

  Tycker din blogg är kanon :)

 20. Property Marbella2010-12-11 at 13:25Reply

  Tjenare Tommy,
  Coolt med en riktig inblick i ditt liv, mycket bra att du har ett kontor att åka till, det skapar principer och ordning.

  Tyvärr kollar jag vädret först varje morgon om jag skall vaxa brädan eller slipa kanterna på skidorna och sedan blir det si eller mañana så med det mesta runt omkring mig och mina medarbetare. Jag måste skärpa mig, (mañana).

 21. Fredrik2010-12-11 at 12:40Reply

  Kanon artikel!

  Jag känner dessutom personligen till ”slitna jeans, t-shirt med tryck och munkjacka” och kan instämma på att du gör bäst i att fortsätta skriva om datorer & internet ;)

 22. Ahmed2010-12-11 at 00:53Reply

  Bra skrivet, Tommy!
  Det var trevligt att få läsa lite mer om dig, din familj och ditt jobb. :)

 23. Websimon2010-12-11 at 00:21Reply

  kul inlägg att läsa om, har följt din blogg några år även om jag inte läser allt. Så länge man gör något man trivs med och känner lust för så är det ju bara att kämpa på. Jag tror att många som ”drömmer” om ett liv som proffsbloggare glömmer allt hårt jobb som ligger bakom, detta tycker jag att du får fram i detta inöägg!

 24. J.Backlund2010-12-10 at 23:53Reply

  Skönt att få läsa ett riktigt personligt inlägg. Tycker det var inspirerande, lite som en målbild.

 25. Jonny Elofsson2010-12-10 at 23:29Reply

  Trevlig bloggpost! Känner igen mycket då jag också haft perioder då jag jobbat hemifrån, och i kombination med kontor ibland.

 26. Ronny2010-12-10 at 22:36Reply

  Har följt din Blogg från starten och har fått mkt info och många ( jäkligt bra ) tips !
  Jyst information du skrivit om dig själv inkl fam o katterna …

 27. Tweets that mention Helgläsning: Mitt liv som proffsbloggare! -- Topsy.com2010-12-10 at 22:09Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, Tommy k Johansson and Martin Peterffy, Paul Belfrage. Paul Belfrage said: @tkj :s liv som proffsbloggare: http://ht.ly/3noqv Läsvärt om ett jobb som inte fanns för 10 år sen […]

 28. Elias2010-12-10 at 22:08Reply

  Kul att få veta mer om dig.

  Jag har alltid tyckt det är konstigt att vanliga företeelser måste heta något speciellt när de förekommer på nätet. Som ”internethandel”. Vadå internethandel, det är ju handel! Som råkar förmedlas över nätet istället för i butiker eller via posten. På samma sätt tycker jag det är med ”bloggare”. Det är ju skribenter som avses! Som råkar skriva på nätet. Ännu värre var din fru som bara sa att du ”jobbar hemifrån”. Det säger ju ingenting alls om vad man jobbar med! Jag jobbar också hemifrån. Med programutveckling. Jag kallar mig programutvecklare, skulle aldrig få för mig att bara säga att jag jobbar hemifrån.

  Så kalla dig för skribent, det är ju det du är!

 29. enok2010-12-10 at 22:07Reply

  Får man lov att fråga hur många unika besökare det handlar om idag? Rss:en syns ju.

  Förövrigt: Heja Tkj!

  • TkJ2010-12-10 at 22:32Reply

   enok: Runt 9000 unika per dag brukar det vara. Och tack! :)

 30. Bobby2010-12-10 at 22:05Reply

  Bra skrivet…keep up the good work.

 31. Dellis2010-12-10 at 21:58Reply

  Jättebra skrivet , du gör ett jättebra jobb =)

 32. Petter Hedman2010-12-10 at 21:54Reply

  Hej!
  Vilken skön post!
  detta beskriver verkligen bra, det som det innebär att vara en proffsbloggare.
  Jag har samma målsättnings om du har.
  Att faktiskt kunna leva på mina Onlineaktiviteter.
  Detta var inspirerande!

  Petter Hedman

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.