TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bärbara datorer

HP vill bli bäst inom datordesign – släpper världens tunnaste laptop

Skribent:
Publicerad: , 22:01
Respons: 1 kommentar

HP Spectre, världens tunnaste PCMed sin nya bärbara dator HP Spectre vill företaget ta över Apples roll som bäst inom design och formgivning av datorer. Hur pass bra de har lyckats är upp till var och en att bedöma, eftersom design är en ren smakfråga. Med det sagt tycker jag personligen att Spectre är riktigt snygg.

HP Spectre är enligt tillverkaren världens tunnaste bärbara dator. Den mäter 10,4 millimeter på det ”tjockaste” området, vilket kan jämföras med Apples tunnaste MacBook på 13,1 millimeter. Vikten ligger på 1,1 kilo. Bortsett från designen är specifikationerna inte heller fy skam.

Apple har i många år haft marknadens snyggaste och tunnaste bärbara datorer, och det är inte förrän de senaste åren som PC-tillverkare på allvar börjat lägga tid på design.

Av recensioner att döma har Apple dessutom tappat fästet en smula på sistone. Det händer inte så mycket nytt; nya MacBook, iPad och iPhone ser i princip likadana ut som de gjorde för ett par år sedan. Så det är inte helt oväntat att HP nu lägger i en extra växel inom formgivning.

HP Spectre har ett chassi gjort i kolfiber och aluminium, med ryggen färgad i koppar. Tangentbordet är bakgrundsbelyst och musplattan är gjord i glas. För att fälla skärmen används kolvgångjärn, en snygg design. Skärmen skyddas mot repor genom att använda tekniken Corning Gorilla Glass.

HP Spectre
image-24379

HP Spectre är enligt tillverkarens världens tunnaste bärbara dator, och designen är intressant.

Nedskalade portar och ljud från Bang & Olufsen

Men som sagt, det är inte bara formgivningen som är det väsentliga. Själva hårdvaran i datorn är också genomtänkt. En detalj jag gärna skulle vilja se – eller rättare sagt, höra – är de inbyggda högtalarna som tagits fram i samarbete med Bang & Olufsen.

Bärbara PC-datorer har ofta skräphögtalare. Jag har testat ett par datorer med högtalarsystemet Beats, och det är fortfarande inget som imponerar jämfört med det ljud som en MacBook kan krama ut. Det här har jag sagt många gånger, men något som Apple lyckats väldigt bra med är högtalarna och musplattan. På de punkterna vinner MacBook nästan alltid.

Skärmen är på 13,3 tum och har Full HD-upplösning. Processorn går att få i antigen Intel i5 eller i7, och datorn kan levereras med upp till 8 GB internminne och 512 GB lagringsutrymme (flashminne på PCIe-porten). För nätverksanslutning finns ett 802.11ac 2×2-kort – något som dock inte är spikat, utan kan ändras.

När det gäller tillgängliga portar är det rätt intressant, eftersom det bara finns tre stycken USB Type-C-kontakter på baksidan. Två av dessa har stöd för Thunderbolt med hastigheter på upp till 40 Gbps (åtta gånger snabbare än USB 3). Samtliga portarna används för strömförsörjning, anslutning av externa enheter och skärmar, och allt annat.

HP Spectre
image-24380

HP vill bli bäst på att göra snygga bärbara datorer, och deras första exempel är HP Spectre, som går att beställa från och med 25 april.

Bra batteri, och prislappen

Batteriet kallas för en hybrid, och är uppdelat i fyra olika celler placerade på olika ställen i datorn, för att kunna möjliggöra den tunna designen. Batteritiden anges som upp till 9,5 timmar.

HP Spectre kommer att göras tillgänglig för förhandsbokning från och med 25 april, och prislappen börjar på 1170 USD (motsvarande cirka 12000 kronor inklusive moms).

Det som jag tycker är mest intressant, är att se vad HP mer kommer med framöver. Tänker de satsa på att göra väldesignade och coola datorer lär vi få se en hel del spännande prylar under året.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

BATTERI: Sponsrade länkar

Powerbank som klarar bilbatteri!
Vooni Jumpstarter Powerbank räddar din dag oavsett vilket batteri som tagit slut! Jumpstarter klarar nämligen att både ladda smartphones, surfplattor och datorer – och starta bilen när bilbatteriet är tomt. Det här är en väldigt bra pryl att ha i bilens handskfack… 10 adaptrar för olika strömuttag medföljer.
Läs mer om Vooni Jumpstarter!

Kommentarer

En kommentar

  1. Jonas Edlund2016-04-05 at 22:33Reply

    fast loggan är snyggast https://t.co/6WyKiOfiaH

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.