TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbapplikationer

Imorgon släcks Google Reader ner – du har väl flyttat?

Skribent:
Publicerad: , 11:35
Respons: 6 kommentarer

Google Reader stänger nerDen 1 juli, alltså imorgon, stänger Google igen sin populära RSS-läsare Google Reader. Så om du ännu inte flyttat till någon annan tjänst är det hög tid att göra det idag. Det finns ett antal alternativ, där NetVibes, Feedly och The Old Reader är de tre tjänsterna som flest verkar ha flyttat till.

Personligen valde jag The Old Reader, eftersom den ser ut och fungerar ungefär som Google Reader, och det är som bekant svårt att lära gamla hundra att sitta… Nu har jag kört The Old Reader ett tag och tycker att den fungerar fint. För dig som vill flytta har jag skrivit en steg-för-steg-guide.

Det var inte helt utan irritation jag loggade in på Google Reader i mitten av mars och fick upp en liten dialogruta som talade om att Google tänkte släcka tjänsten den 1 juli. Google Reader har i många år varit mitt främsta verktyg för att bevaka nyhetsflödet.

För dig som inte är bekant med RSS-läsare, så är det en applikation genom vilken du prenumererar på RSS-flöden. Alla bloggar och de flesta nyhetstjänster har RSS-flöden – en XML-fil som innehåller de senaste artiklarna. Här hittar du mitt RSS-flöde.

Med en RSS-läsare prenumererar du på flöden från alla sajter du gillar och du får då ett gemensamt ställe där du ser alla nya artiklar publicerade på sajterna. Det betyder att du inte behöver surfa runt på alla dina favoritsajter för att kolla om de uppdaterat. För oss nyhetstörstande Internetanvändare är det här ett nödvändigt verktyg som sparar mängder av tid.

Exportera från Google Reader till The Old Reader

Flytta från Google Reader

Förra månaden frågade jag er läsare om vilken tjänst ni har flyttat till, och tre alternativ sticker ut; NetVibes, Feedly och The Old Reader. Den mest populära verkar vara Feedly. Tjänsterna fungerar lite olika, främst när det kommer till hur de presenterar nyhetsflödet. Mitt val The Old Reader listar alla rubriker rakt upp och ner, precis som Google Reader. Enkelt, nedskalat och lättanvänt.

Google har tack och lov funktioner för att exportera alla dina prenumerationer. Att börja om från början hade varit hopplöst, då jag har fler hundra RSS-flöden som jag prenumererar på. Nu kommer du snabbt igång med exempelvis The Old Reader genom att exportera dina prenumerationer från Googlee Reader och därefter importera dem i The Old Reader.

Läs: Så flyttar du från Google Reader till The Old Reader

Ett annat alternativ till dessa tre, är den svenskutvecklade tjänsten Bloglovin’. De har gjort det enkelt för dig att importera allt från Google Reader.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Uppsamlingsheat med pryl- och app-nytt | Mats Rydström2016-03-02 at 15:27Reply

  […] TkJ.se skriver liksom alla andra om att Google Reader stängs ned imorrn – det tycks ha blivit någon Y2K-liknande panik över vad man ska ta sig för att […]

 2. Anders92013-07-01 at 14:00Reply

  Flyttat till The Old Reader, och det funkar, men jag saknar ”Nästa Olästa” funktionen i Reader. Den var helt suverän, när man vill skanna igenom många inlägg.

 3. Stefan Nilsson2013-06-30 at 16:00Reply

  Flyttade själv över till både Digg Reader och Feedly men har inte bestämt mig ännu. Båda känns ofullständiga men jag misstänker att den förstnämnda kommer uppdateras inom kort med tanke på att den är helt ny på marknaden.

 4. Johan D2013-06-30 at 12:25Reply

  Gäller detta även android-appen från google? Jag testade och The old Reader och gillade utseendet men lyckades inte hitta någon mobilapp. Finns det?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.