TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Foto och bildredigering

InstaCollage Pro: Så skapar du snygga fotokollage för Instagram

Skribent:
Publicerad: , 07:02
Respons: Skriv en kommentar!

Så skapar du fotokollage för InstagramVill du kunna göra snygga kollage av foton för exempelvis Instagram behöver du en speciell applikation. InstaCollage Pro är ett av väldigt många alternativ till iOS, och det är en av de bästa. Det finns mängder av sådana här appar varav en del är gratis. Men vill du ha en bra app är det värt att lägga några kronor på det – i InstaCollages fall kostar appen 9 kronor.

Styrkorna med InstaCollage Pro är att det dels är lätt att använda, och dels innehåller det mängder av funktioner. Det finns gott om mallar för hur ditt kollage ska se ut, olika filter och ramar, möjlighet att lägga på text, samt en mängd grafiska symboler för att liva upp din bild – till exempel stora smileys och annat.

Du har säkert sett att många som använder Instagram gör snygga fotokollage av flera bilder i en. Instagram har en egen applikation för just detta som heter Layout, men tyvärr är den alldeles för simpel jämfört med alla andra appar inom genren. InstaCollage Pro är ett betydligt bättre alternativ, och de 9 kronor som appen kostar idag är den väl värd.

Applikationen är på engelska men lätt att förstå även för dig som inte behärskar språket bra, och trots att det finns mängder av finesser. Du börjar med att välja en design, över hur du vill att dina foton ska organiseras i ditt kollage. Antingen kan du välja ett vanligt rutnät av bilder, eller så finns det flera annorlunda val där bilderna blir formade som stjärnor, hjärtar eller annat.

Du får därefter välja vilka bilder du vill använda i ditt kollage. Om du vill ändra något senare är det bara att trycka på en bild och välja i menyn som dyker upp. Förutom att byta bild kan du rotera, skeva eller göra andra ändringar till varje respektive bild.

Skapa snygga kollage av foton för Instagram
image-23625

Med InstaCollage Pro skapar du enkelt snygga kollage av dina foton för Instagram. Du kan bland annat lägga på filter från ett stort arkiv.

InstaCollage Pro innehåller massor av filter under knappen Effect, indelade i kategorier som grunge och vintage. Trycker du på Frame hittar du även många ramar i olika stilar. Varje ram kan anpassas med färg, bakgrundsfärg och du kan justera ramarnas avrundning och annat genom att trycka Adjust.

Lägg på clipart och texter

När du är nöjd så långt kan du göra ditt kollage roligare genom att applicera grafiska objekt. Tryck ikonen Stickers så får du fram en katalog av bilder du kan lägga in; emoticons, love, holiday och text. Det är stora smileys, hjärtan, hälsningar och en massa annat. De som består av texter är dock på engelska.

Du kan lägga på egna texter, och här kan du anpassa texten väldigt personligt. Det finns flera effekter, såsom skugga och kontur, och InstaCollage har många typsnitt att välja mellan. De allra flesta typsnitten har svenska tecken, men ett par av de mer avancerade teckensnitten saknar tyvärr våra å, ä och ö.

Skapa fotokollage för Instagram
image-23626

Du börjar med att välja vilka foton du vill ha i ditt kollage, och vilken typ av layout de ska placeras i. Sedan kan du göra mycket – bland annat applicera olika symboler.

Slutligen, när du är nöjd med ditt fotokollage, kan du exportera det till Instagram eller någon annan applikation. Tryck på Share så får du fram valen, där du förutom Instagram även finner Twitter, Facebook, Flickr och möjlighet att skicka bilden via e-post eller öppna i en annan applikation. Det går till och med att välja upplösning på den exporterade bilden.

InstaCollage Pro är en avancerad men lättanvänd applikation för att skapa fotokollage. Det tillhör de absolut bästa inom genren, och jag kan varmt rekommendera det för dig som vill kunna göra snygga kollage av dina digitalfoton på din iPhone eller iPad.

LÄS OCKSÅ: 11 tips för att få fler följare på Instagram

Programinformation

InstaCollage Pro

  • Hemsida: InstaCollage Pro
  • Utvecklare: Mobile Click
  • Pris: 9 kronor
  • Plattform: iOS
  • Betyg: (8/10)
  • Kategori: Foto och bildredigering
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 460

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

 

PHOTOSHOP: Sponsrade länkar

Photoshop Elements är det bästa alternativet för hemanvändare som vill redigera och organisera dina digitalfoton! Lätt gränssnitt, enkelt att komma igång och mängder av de bästa funktionerna.

Premiere Elements Klipp ihop dina egna videos och filmer med hemversionen av Premiere! Gör om dina videoklipp till snygga filer för YouTube eller att bränna på DVD.

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.