TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Digitalfoto

Instagram flyttar äntligen ut på webben (delvis)

Skribent:
Publicerad: , 07:25
Uppdaterad: 2015-05-07, 20:04
Respons: 2 kommentarer

Instagram lanserar Web ProfilesNär Instagram, ett numera populärt socialt nätverk som cirkulerar runt användarnas digitalfoton de tar med sina mobilkameror, lanserades så kom det först till iPhone. På webben hade Instagram bara information om appen – ville du delta i nätverket för att kolla på bilder, gjordes allt via appen.

Många av användarna har klagat över att det inte finns något webbgränssnitt för tjänsten. Det går alltså inte att visa sina bilder på webben, vilket är trist när man vill visa dem för de som inte använder Instagram. Nu händer det saker och Instagram har börjat rulla ut fotosajter för sina användare, så kallade Web Profiles.

Instagram får hela tiden nya användare, inte minst tack vare att tjänsten lanserades i en Android-version. Det var många som blev hiskligt upprörda över faktumet att Instagram inte längre var exklusivt för iPhone, utan att även fotointresserade med Android-mobiler fick vara med.

Problemet låg främst i faktumet att det finns ett så brett spektra av Android-mobiler. Det kan också förklaras med andra ord: att en hel del av alla de billiga och enkla Android-mobiler som finns, har en digitalkamera som är ruggigt dåligt jämfört med kameran i iPhone 4 eller 5.

Men oavsett så innebar Android-appen att Instagram växte ännu snabbare och till slut köpte Facebook upp tjänsten för en miljard dollar. En fullkomligt absurd summa.

Ett steg ut på webben

Att man nu till viss del flyttar ut det sociala nätverket till webben är ett stort steg, samtidigt som man bibehåller själva grunden i mobilerna. Grejen med Instagram är att du tar bilder med din smartphone och sedan applicerar coola filter på dem via Instagram-appen, och därefter publicerar dem på det sociala nätverket.

Sedan länge har du även kunnat posta uppdateringar till Twitter och Facebook (så pass att Twitter nu vill konkurrera genom att lansera filter i sin egna app). Då skickas det med en länk som visar ditt foto på webben. Men användarna har velat ha en egen Instagram-sajt kallad för Web Profiles där samtliga bilder finns. Dessa sajter gör att folk som inte har Instagram också kan titta på dina digitalfoton.

Instagram för webben

Vad du däremot inte kan göra via webben, är att publicera foton. Det är en funktion jag inte tror att vi kommer att få se. För om man gör det möjligt, öppnar man dörrarna för alla typer av kameror och då försvinner grundidéen om att du ska kunna dela med dig foton du snabbt tar i din vardag, och det är detta som mobilkameror är bäst på.

Öppnar man för uppladdning av alla typer av bilder kommer tjänsten fyllas till stor del av skräp, och till viss del av rena studiofoton.

Instagram Web Profiles håller på att aktiveras hos användarna allt eftersom. Det kommer att ta ett par dagar innan alla har fått sin profil. I skrivande stund finns det till exempel ingenting på min www.instagram.com/tkjohansson.

Vill du kika på hur en profil kan se ut, besök Instagrams bloggpost där de presenterar nyheten och listar ett antal snygga profiler.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Om vad som hänt medan jag varit bortkopplad | Helen Alfvegren2012-11-11 at 13:03Reply

    […] nästa vecka firar två år med den här älskade appen. Vill du läsa mer om detta, kika in hos TKJ eller håll dig till de sajter som faktiskt försöker imponera på sin användare genom att bjuda […]

  2. Dags att Instagramanamma mobile first-tänket! | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.2012-11-06 at 16:22Reply

    […] till webb (som bland annat @Sa_na_si var snabb på att berätta mer om här, liksom @tkj som också pratar mer om varför du fortfarande inte kommer att kunna publicera Instagramfoton direkt på […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.