TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

BTW: Internet World (@digitalaaffarer) har intervjuat mig

Skribent:
Publicerad: , 14:48
Uppdaterad: 2012-05-05, 00:06
Respons: 6 kommentarer

IDG och TkJI kategorin egotripp kan jag tipsa om att IDG nu publicerat en intervju som Internet World gjorde med mig för ett tag sedan. För tillfället finns jag med stor bild på IDG:s förstasida, vilket är första gången. Det tycker jag är rätt coolt.

Intervjun handlar så klart om bloggande om hur jag har det som heltidsyrke. Det är relativt få förunnat i Sverige, även om det uppenbarligen finns många som drömmer om det. Så vill du läsa mer om hur jag har arbetat, kan du göra det i intervjun.

Intervjun gjordes för ett tag sedan och kommer att publiceras i nya numret av Internet World. De har även lagt upp den på webben, och du kan läsa den här: Tommy K Johansson: ”Det är ett krävande arbete”.

TkJ på IDG (skrytbild)

På tal om att ha bloggande som yrke blev jag också nyligen intervjuad av P3, inför ett program som sänds på söndag nästa vecka. Jag lägger upp en länk när programmet finns att lyssna på online.

Något som reportern på P3 sa, var att de flesta som har bloggande som yrke, gör det via någon form av bloggportal där de får månadslön eller liknande för att skriva. Därför sticker jag ut ur mängden genom att driva bloggen i egen regi, och även ta hand om annonser, marknadsföring och sådant.

Egentligen är det inte jättekonstigt. Jag driver min blogg som ett företag, precis som alla andra företag som sysslar med webbpublicering. Som regel jobbar jag vanliga arbetsdagar, alltså 8-17, på eget kontor, där jag sysslar med att skriva bloggposter och sköta om allt annat som har med egenföretagandet att göra. (Förutom bokföring och pappersarbete, för det har jag en revisor till.)

För övrigt är jag pappaledig för tillfället, så det är rätt lugnt här på bloggen. Jag ska plocka in någon frilansare som kan hålla liv i sajten under tiden jag byter blöjor, kokar välling och leker med sönerna.

Uppdatering: Jag kunde inte logga in eller skapa konto på IDG för att svara på en kommentar om dålig omsättning 2010. TkJ Media AB bildades någon gång under 2010, men jag fortsatte att använda min enskilda firma fram tills årsskiftet. Så mina inkomster började inte komma till aktiebolaget förrån januari 2011, och således är bokslutet för aktiebolaget 2010 ingenting. Idag jobbar jag som bekant inte superhårt, utan lägger mer tid på familjen, men för den som är nyfiken så ligger omsättningen på runt 50000 i månaden. Det betalar lön och de få kostnader bolaget har.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Taggar: TkJ
E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Elisabeth2012-05-18 at 12:29Reply

  För mig är du en av de personer som fått mig att ändra uppfattning om bloggande och som gjorde att jag kom igång med min blogg. Bloggen var för mig länge ett negativt laddat media just för de bloggar jag då kände till var narcissistiskt präglade. Du visade på en annan väg. Bra att du lyfts fram. De varmaste gratulationer och så önskar jag dig en riktigt bra föräldraledighet.

 2. Callena2012-05-03 at 21:29Reply

  Kul att äntligen läsa en intervju av dig och tror inte att jag tidigare sett någon bild på dig.
  Du är lite doldis i bloggvärlden vilket är väldigt coolt. När folk snackar om bloggare nämner de ofta Kenza, Engla, Blondinbella… ja du vet, alla ”dom där”. Men då brukar jag nämna dig. En stor skillnad är ju att din blogg inte fokuserar på dig som person utan på ämnen som kan vara intressanta och till nytta för andra.

 3. frogart2012-05-02 at 16:21Reply

  Riktigt bra och intressant intervju även om jag visste det mesta redan. Blir så om man håller koll på dina bloggar:)

  Du skriver dom absolut bästa IT-bloggar som finns ute på nätet!!!

 4. Gunilla2012-05-02 at 15:21Reply

  Jag läser alltid dina bloggar med stort intresse och är imponerad av din ambition att skriva intressant för oss småföretagare. Sluta inte!

 5. Caroline Eriksson2012-05-02 at 15:07Reply

  Jag läste intervjun igår i Internetworld, väldigt bra!

 6. iHanna2012-05-02 at 14:56Reply

  Det är en intressant skillnad mellan de som skriver för en blogportal eller någon annan (ett större företag), och den som lyckas göra som du, som skriver i ett ämne du är passionerad för från början och valt själv! Kan det verkligen bli lika dynamiskt, fritt och bra när man får månadslön och sökt jobbet och skriver på beställning? Tror inte jag läst den sortens bloggar speciellt mycket.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.