TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

App-utveckling

Intervju med apputvecklarna på Adapted

Skribent:
Publicerad: , 10:03
Respons: Skriv en kommentar!

ApputvecklarnaAdapted vann tidigare år pris i en apptävling utlyst av Hjälpmedelsinstitutet. Nu har det appkoncept som man tog fram för tävlingen släppts på App Store. 

Jag passade på att göra en e-postintervju med Daniel Solving och Andreas Olsson, som är de personer som driver företaget.

Berätta lite om er. Vilka är Adapted?
Adapted består av Daniel Solving och Andreas Olsson. Vid sidan av Adapted så arbetar Daniel som digital strateg på en reklambyrå och Andreas är systemutvecklare.

Vad sysslar ni med på Adapted?
Vi har börjat utveckla lite idéer med barn och ungdomar med funktions- och förståndsnedsättningar som målgrupp. Daniels son Olle har Fragile-X varför det ligger oss ganska nära och vi har sett att det finns ett stort behov. Vi har mycket tankar kring kognitiva hjälpmedel och är måna om att få fram verktyg som är anpassningsbara efter individen och inte tvärtom.

Vad har ni byggt för appar?
I dagsläget så har vi appen Om en bild ute i App Store. Om en bild är en talträningsapp där man skapar sina fotoalbum och talar in ljud till bilderna. Genom att lyssna på ljudet kan användaren utöka sitt ordförråd. Vi har många logopeder och specialpedagoger som använder appen och de har även sett möjligheten till att använda Om en bild för sociala berättelser och stegvisa instruktioner.

Vad använder ni för mjuk- och hårdvara för utvecklingen?
Vi försöker använda så mycket gratis mjukvaror och tjänster vi kan utan att tumma på produktivitet och kvalitet. Plattformen vi valt heter Appcelerator Titanium. I Titanium programmerar man i Javascript. Javascriptkoden kompileras sen till ”native” kod för iOS och/eller Android. När vi har en ny version klar för testning använder vi Testflight för att låta en testgrupp testa appen innan vi släpper till den till App Store. Vår kod versionshanterar vi med en tjänst från Unfuddle.

Hur får ni kunder?
Vi deltog i Hjälpmedelsinstitutets tävling Developer Challenge 2012 och vann den tävlingen med vårt koncept för Om en bild. Tack vare vinsten i Developer Challenge så har Hjälpmedelsinstitutet promotat oss en hel del och det har öppnat en del dörrar. Annars så är det mycket via Facebook-grupper, bloggare etc som vi sprider budskapet via. I och med vår inriktning så har vi ganska tydliga grupper att gå mot och för även dialoger med habiliteringar och andra verksamheter med spetskompetens så att vi både gör så bra produkter som möjligt men även når rätt kunder.

Har ni några bra tips för andra apputvecklare?
Gör inte för mycket från början. Kom snabbt ut med något för att få in feedback så att du kan arbeta vidare med rätt saker.
Överväg HTML5 när ni väljer plattform för er app. Det finns mycket att vinna på att slippa anpassa appen till iOS/Android/Windows Phone. I och med det växande stödet för HTML5 har många funktioner som tidigare bara kunnat göras ”native” blivit möjliga i browsern. Vill man använda AppStore och Play som distributionskanaler finns verktyg som PhoneGap som paketerar en HTML- lösning som en app.

Läs mer

Adapted

Om en bild i App Store

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.