TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

NEXSTORY: Ljudböckerna för dig! Sveriges trognaste och ledande tjänst för att lyssna på tusentals ljudböcker till fast månadsavgift!
Prova gratis 14 dagar >>

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Säkerhet

IOBit Malware Fighter 2.0 – Gratis skydd mot farlig kod

Skribent:
Publicerad: , 10:31
Uppdaterad: 2014-02-01, 05:29
Respons: 15 kommentarer

IOBit Malware Fighter, gratis antivirus och antispywareIOBit har lanserat sitt säkerhetsprogram IOBit Malware Fighter 2.0. I skrivande stund är programmet så nytt att det inte ens finns på utvecklarens hemsida, men man har laddat upp det till olika programsajter. Programmet är ett komplement till ditt vanliga antivirus och skyddar mot olika former av farlig kod. Det kan också hjälpa dig att städa upp om din dator blivit infekterad.

IOBit Malware Fighter 2.0 har bland annat fått ett nytt gränssnitt, där man uppenbart hämtat inspiration från Windows 8. Designen är ren och snygg och följer designen som används i det nya gränssnittet i Windows 8 (Metro), även om Malware Fighter körs i skrivbordsläget. Under huven finns enligt tillverkare ett effektivare skydd mot farlig kod. Det är ett snyggt och lättanvänt säkerhetsprogram.

Om vi ska kategoristämpla programmet IOBit Malware Fighter 2.0, hamnar det någonstans mellan antispyware och antivirus. Du ska inte ersätta ditt vanliga antivirus med Malware Fighter, utan istället köra programmet som ett komplement för extra säkerhet och skydd mot spyware och adware, keyloggers, kapningsprogram och maskar.

Gratis antivirus / antispyware från IOBit

IOBit Malware Fighter innehåller ett enkelt och lättförståeligt gränssnitt inspirerat av Windows 8.

Gränssnittet i den nya versionen är som sagt inspirerat av den nya stilrena formen i Windows 8. Malware Fighter ser snyggt och rent ut, och det är lätt att använda. Det är översatt till svenska men översättningen är ärligt talat inte speciellt bra. Man har använt någon form av översättningsverktyg utan att låta någon korrekturläsa det. Men det är IOBit inte ensamma om. Det ser lite oproffsigt ut men huvudsaken är att programmet fungerar bra och att man förstår språket hyfsat.

Programmet är snabbt och det tar inte mycket prestanda av datorn. När jag kontrollerade använde Malware Fighter 2.0 cirka 8 MB minne, vilket är föredömligt lite. Det gör att du kan ha programmet utan att vara orolig för att det ska käka upp en massa interminne eller ta processorkraft.

Malware Fighter finns i en gratisversion samt i en Pro-version. Den stora skillnaden är att Pro-versionen har ett bättre realtidsskydd som stoppar farlig kod från att installeras på din dator. Gratisversionen har ett visst realtidsskydd, men vill du ha ett komplett och starkt skydd ska du köpa IOBit Malware Fighter Pro.

IOBit Malware Fighter 2.0 Free

Det är tydligen ett säkerhetsproblem att jag inte har installerat Start Menu 8…

En irriterande detalj i programmet är att det listar att man inte installerat IOBits andra program som ”Problem”. Så i samma sektion där man listar funnen farlig kod står det även att jag inte installerat Start Menu 8. Det går inte att ta bort dessa. Istället finns en Fixa alla-knapp för att ordna alla problem. När man klickar på den installeras programmen. Riktigt fult gjort.

Här laddar du ner IOBit Malware Fighter 2.0 Free.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 

15 kommentarer

  1. Fredds2013-05-17 at 12:23Reply

    Snälla sluta tipsa om skräpprogram…

    Dessutom verkar programmets gränssnitt vara kopierat från Norton Internet Security 2013.

    • Henrik Andersson2013-05-17 at 12:36Reply

      Bara för att han skriver om ett program så betyder inte det att han ” Tipsar” om det, för inte tro du att alla recensioner du läser är tips på filmer du borde se eller musik du måste lyssna på?

      Samt om han Rekommendera ett program så kommer han skriva ut det så att det är tydligt att se(som han/dom brukar göra) och att bara skriva om program och produkter man gillar är inte i sajtens eller läsarnas bästa intresse.

      • Guest2013-05-17 at 19:53Reply

        Bög

        • Dick Dahl2013-05-17 at 21:08Reply

          Kom till Jönköping i helgen. Här kör vi Pridefestivalen Qom Ut. Du kommer att trivas med din läggning, Henrik :-)

          • Tommy k Johansson2013-05-17 at 21:52

            Vill bara inflika att det var Guest som skrev det där, inte Henrik… Han skrev det till Henrik. Egentligen borde jag väl radera kommentaren, men det är väl nyttigt att se vilka muppar det finns… :)

        • Tommy k Johansson Fager2013-05-17 at 21:58Reply

          Alltså, om du ska hålla på med sådana här tramsiga påhopp, skriv under ditt riktiga namn, herr ”Helsingborg”.

          Du är medveten om att jag kan se ditt IP-nummer? Du har nämligen ett fast IP-nummer så jag kan se att du postar som flera olika avsändare. Du använder ditt vanliga namn och din e-postadress utom när du sysslar med påhopp då du använder alias. Din e-postadress ligger på din egna domän, vars Whois-uppslag inte är anonymt, utan lämnar glatt ifrån sig såväl namn som postadress till dig.

          Man är inte anonym på Internet. I alla fall inte om man inte använder anonymitetstjänster… Suck.

          • Fredrik Rosenquist2013-05-17 at 23:17

            Tja visst kan jag göra det. Inte lätt att dela på en anslutning/rum när man har lan med några personer. Mig veterligen så har jag aldrig hoppat på någon här. De som i vanliga fall brukar dela på anslutningen är normalt, jag, syster, mor och 2 polare. (de som har access till familjens trådlösa router, och möjligtvis en till) Från och med nu låser jag min dator när jag går ifrån den. Brukade förövrigt kommentera som Fredds när du hade annat bloggsystem.

            Istället för att där skulle stå bög så skulle där stå på ett ungefär

            ”Jag kanske uttryckte mig väl lite fel. Men tycker att iobit är ett ganska tveksamt företag med tveksam kvalite på deras produkter.”

            Han dock aldrig skriva klart innan texten ändrades till bög. Slutade förövrigt kommentera här då jag inte vill registrera mig hos disqus, fick dock göra det i och med att jag tycker att det blev en liten pinsam situation för min egen del och fick ett behov att förklara mig. Du kan ju svara på detta tkj då jag gärna vill se att du läst det.

          • Tommy k Johansson Fager2013-05-18 at 00:30

            Så vad du säger är att du höll på att skriva ett seriöst svar till Henrik, varpå Disqus helt plötsligt ändrade din text till ”Bög” och postade det? Det tycker jag låter väldigt besynnerligt.

            Jag skulle gärna vilja ha en teknisk förklaring till hur detta gått till. Har du drabbats av någon form av trojan som känner av när du skriver kommentarer på webben och ändrar dessa till ”Bög”? Och i så fall, varför inträffade inte detta när du skrev dina övriga kommentarer?

            Det här är alldeles för tekniskt intressant för att kunna raderas. Jag vill veta mer om denna ”Bög”-trojan, eller vad det nu är för något.

          • Fredds2013-05-18 at 10:28

            Inte jag utan en av mina tillfälliga rumskamrater. Var skrev jag ”trojan”? Trojanen kallas Andreas och sover på en madrass på mitt rum. Eftersom att du är så otrevlig så ber jag om ursäkt för det inträffade. Jag lägger in din site i min routers webbfilter så den inte kan besökas när denna diskussion är färdig. Och jag skulle vilja att du redovisade vilka påhop som kommit från min ip. Och du Guest blir namnet när man kommenterar genom disqus och sedan direkt deaktiverar sitt konto.

          • Tommy k Johansson2013-05-18 at 20:42

            Det var jag som skrev trojan. Du påstår att du skrev ett seriöst svar, men att när du skickade det så ersattes texten av ”Bög”. Jag var nyfiken på hur detta tekniskt sett är möjligt, eftersom det låter som en helt absurd bortförklaring. Nu har du ändrat dig till att det var din rumskompis Andreas som skrev det. Och via ett mejl till mig hade du någon annan förklaring. Om jag har upplevts som otrevlig så beror det bara på att jag inte gillar den typen av påhopp, oavsett vem av er som skrivit det. Den här bloggen har varit väldigt befriad från sådant, så det är trist när du eller Andreas (eller någon annan) spräcker den trenden. Om du känner dig som offret i det här, så kan jag bara beklaga.

          • fredds2013-05-18 at 21:13

            Ska vara mer precis om hur det gick till. Han inte skriva klart då jag sprang och hämtade läsk i kylskåpet innan vi skulle dra igång dota2 match och ja någon av mina underbara kompisar ändrade det till hur det står nu. Har hela tiden påstått av det var så även om jag inte var allt för tydlig då det igentligen låter som en bortförklaring. Men jag hade ju kunnat strunta i det och låtit det vara, vilket jag kanske borde ha gjort. Om du nu inte har fel på ögonen så läs mailet igen. Snarare så att jag försökte få bort stämpeln som nu du satt på att jag ängnat mig åt påhopp under annat namn då jag var en flitig bloggläsare som tänkt fortsätta kommentera intressanta inlägg, men nu lär det ju inte bli så ändå. Finns ju andra teknikbloggar ändå. Du kan ju redovisa under vilket/vilka namn jag ägnat mig åt påhopp om du nu menar det du sagt. Jag vet själv att jag inte ägnat mig åt det. Du är fri att radera eller behålla vår diskussion som nu smutsat ner ditt inlägg. Som sagt man blir guest om man raderar sitt konto direkt efter man kommenterat. Jag får väl tacka för ditt svar.

          • Tommy k Johansson2013-05-19 at 11:48

            Se där – du skrev ditt svar, lämnade datorn och någon ändrade texten och postade. DET är en bra logisk förklaring som jag kan godta. Nu anser jag detta vara avklarat.

  2. Jan Bengtsson2013-05-17 at 11:57Reply

    Hej! Jo jag köpte & installerade för en tid sedan detta program, men efter några dagar fick jag ett allvarligt automatiskt meddelande från Norton Internet Security 2013, att jag omedelbart bör avinstallera detta program beroende på allvarliga programkonflikter. Och Norton tror jag man bör kunna lita på, jag har aldrig haft några som helst problem med dom. Så jag avinstallerade Malware Fighter 2.0 – tyvärr då jag trodde det var ett bra program för den här typen av datorskydd. Och tyvärr kan jag inte hitta någon återbetalningsmöjlighet från programsäljarna i det här fallet, vilket många andra program erbjuder.

    • Tommy k Johansson Fager2013-05-17 at 22:02Reply

      Tack för bra kommentar! Klart värdefull läsning för läsare som funderar på att köpa.

  3. ztizze2013-05-17 at 11:37Reply

    Hur står sig detta mot spybot search and destroy?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.