TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

11 iPad-apps du måste prova!

Skribent:
Publicerad: , 06:54
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:19
Respons: 10 kommentarer

ipadI natt lanserades Apple iPad i Sverige. Elektronikbutiker hade nattöppet och det var tydligen många som stod och köade för att få köpa en iPad. Mobiloperatörerna fick dock inte sälja iPad tillsammans med sina speciella abonnemang. Enbart Mac-återförsäljare får idag sälja iPad.

På ett sätt är iPad likadan som iPhone – den är ingenting att ha utan applikationer. För dig som precis skaffat en iPad kommer här mina tips på 11 iPad-appar du bör skaffa!

Din iPad ska så klart användas för både nytta och nöje. Därför har jag väldigt banalt delat in applikationerna i två kategorier.

Verktyg för iPad

ipad-app-mobilerss

MobileRSS Free

Jag är en fanatisk användare av RSS, och läser de allra flesta blogginlägg och nyhetsartiklar i en RSS-läsare. På datorn använder jag Google Reader. På min iPad har jag fastnat för MobileRSS Free som kopplar upp sig mot ditt Google-konto och hämtar RSS-prenumerationerna därifrån.

ipad-app-wordpress

WordPress

iPad-applikationen för WordPress är alldeles lagom för att godkänna kommentarer och kanske göra enklare ändringar i bloggposter. Den lämnar visserligen en del att önska, men den gör sitt jobb.

ipad-app-expressen

Expressen iPad

Egentligen är jag ingen hängiven läsare av Expressen. Men deras iPad-applikation kan jag rekommendera att du i alla fall testar. Jag tycker att de har gjort ett rätt bra jobb för att återpublicera tidningarna på iPad.

ipad-app-twitter

Twitter iPad

Twitters iPad-applikation är väldigt, väldigt bra. Gränssnittet har de verkligen lyckats med. Prova dig fram genom att dra i olika fönster, både med ett eller flera fingrar. Det döljer sig många smarta funktioner i applikationen. Följ mig på Twitter!

ipad-app-marvel

Marvel Comics

Marvel gör helt rätt i att ta sina serietidningar till iPad. Läs gärna med recension av Marvels iPad-app. Surfplattan är utmärkt för att läsa serier på, och det blir inte sämre av att tidningarna är rätt billiga.

ipad-app-qiozk

Qiozk

Fler tidningar hittar du i den svenska butiken Qiozk. Det är en applikation för iPhone och iPad som låter dig köpa och läsa svenska tidningar. iPad-versionen är väldigt bra och det finns många tidningar till riktigt bra priser. Läs min recension av Qiozk!

ipad-app-photogene

Photogene

Photogene kostar visserligen cirka 30 kronor, men det är programmet värt. Det är ett bildredigeringsverktyg med många smarta finesser. Tyvärr saknar som bekant iPad kamera, men det finns många andra sätt att få bilder via och med Photogene fixar du till dem!

Spel för iPad

ipad-app-angry-birds

Angry Birds HD

Behöver jag förklara Angry Birds? Troligen inte. De allra flesta har säkert spelat det här vansinnigt roligare och beroendeframkallande pusselspelet. Angry Birds HD är den högupplösta versionen som utnyttjar hela skärmen på iPad.

ipad-spel-pinball-hd

Pinball HD

Det här mitt favoritspel på iPad! Flipperspelet kommer med fyra avancerade banor, och du styr klossarna genom att trycka någonstans på skärmen; förslagsvis med tummarna nere i hörnen.  Tilt går också bra genom att helt enkelt rycka till i iPaden, men var försiktig så att du inte straffas…

ipad-spel-gta

GTA: Chinatown Wars

Grand Theft Auto: Chinatown Wars är inget för småbarn. I likhet med andra spel i GTA-serien är det våldsam, galet och vansinnigt roligt för alla som förstår att det trots allt bara är ett spel…

ipad-spel-jewels

Jewels HD

Det här klassiska pusselspelet har många namn. Du ska flytta de färgade juvelerna så att tre eller fler likafärgade hamnar jämte varandra. Det finns flera olika typer av spel, och de är alla lika beroendeframkallande och svettiga.

Uppdatering: IDG.se publicerade också en lista över 11 iPad-appar!

Uppdatering 2: Expressen har intervjuat mig och återpublicerat listan!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Kommentarer

10 kommentarer

 1. Bo Hansson2014-03-26 at 14:10Reply

  Hittat nytt låsvirus för iPad. Kom I gratisapp Data Counter från Appstore via AppsForFree. Blir inte av med det hittar inte antivirus för iPad.. Hjälp !

 2. Lisa2011-08-10 at 13:06Reply

  I love the iPad..it’s amazing how many fantastic apps there are available. I have a long list of favorites and a few of them are on your list. There is one however, that I’m not seeing anywhere and I dont know why. It’s called Freephoo and lets you make calls on your iPad – basically converts your pad into a phone. I use it quite a lot and managed to get a lot of my friends also on it :)

 3. Kjell2011-04-29 at 11:15Reply

  Expressen känns väl sådär. Ungefär lite som Aftonbladets App. En App som jag anser fått för lite uppmärksamhet är freephoo och deras paketering där man kan ringa vilken telefon som helst i ett stort antal länder. Den svagheten hos motsvarande Appar är därmed löst.

 4. Jag har blivit med iPad! « Nattens bibliotek2010-12-27 at 16:38Reply

  […] Tkj – ipads apps 11 i topp […]

 5. iPad släppt i Sverige [länktips]2010-12-01 at 23:14Reply

  […] iPad-apps: De 25 bästa Ipad-apparna (M3) 11 appar för Ipad du inte kan vara utan (PC för Alla) 11 iPad-apps du måste prova (TkJ) Några favoritapps för iPad (MagnusJonasson) 6 Film- & TV-appar till din iPad […]

 6. TkJ2010-12-01 at 12:23Reply

  Joakim: Helt ärligt hade jag inte en tanke på att Expressen skulle snappa upp det och kontakta mig. Det är helt 100% sant. Jag är inte PR-kompetent. Jag önskar jag vore det, men det är jag inte. :)

  Skälet till varför jag tog med Expressen var dels att den fått rätt stor uppmärksamhet och dels att jag ville ha med en dagstidning. Att valet föll på Expressen var en ren slump – det var den jag kände till.

  Nu så här efteråt kan jag gott erkänna att jag borde lagt ner en stund extra på research. Det betyder inte att jag inte tycker Expressen borde varit med – men jag borde skrivit en mer omfattande lista.

  Det finns många svenska appar som är bättre än de som jag har med. Jag utgick först och främst efter vilka appar jag själv installerat och använt.

  Hade jag vetat att listan skulle bli så här uppmärksammad hade jag lagt ner mer tid på det, helt enkelt. Ibland tenderar jag att glömma bort hur många som läser bloggen. Och det är också helt ärligt och helt sant.

 7. Joakim Jardenberg2010-12-01 at 12:11Reply

  Genuint nyfiken på hur du tänkte när du tog med Expressens app. Var det för att kittla dem att skriva, eller menar du verkligen att av 11 appar som man ”måste prova” bör den vara en?

 8. Mats2010-11-30 at 09:08Reply

  Jag använder också RSS väldigt mycket och är alltid intresserad av nya bra RSS-flöden.
  Finns det någon chans att du kan dela med dig av dina? Alltså inte bara en tio-i-topp-lista, utan typ alla du har.

 9. 11 iPad-apps du måste prova! | Domäner, webb & seo - OmDomaner.se2010-11-30 at 08:26Reply

  […] idag sälja iPad. På ett sätt är iPad likadan som iPhone – den är ingenting att […] Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet Spara / dela med […]

 10. Tweets that mention 11 iPad-apps du måste prova! -- Topsy.com2010-11-30 at 07:38Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson and Erik Johansson, iPhn.se. iPhn.se said: [TkJ.se] 11 iPad-apps du måste prova! http://dlvr.it/9QzbR […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.