iPhone 5: Nya rykten om Apples nästa generation | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

iOS

iPhone 5: Nya rykten om Apples nästa generation

Skribent:
Publicerad: , 12:53
Uppdaterad: 2012-09-18, 23:26
Respons: 7 kommentarer

iPhone 4SFörra gången vi läste och skrev om rykten om iPhone 5 slutade det med ett slags antiklimax där Apple lanserade en iPhone 4S. Därför fortsätter ryktena att komma. En iPhone 5 lär vara på gång, även om den kanske bara döps till iPhone precis som med den nya iPad.

iMore har publicerat en rad rykten om den nya generationen av iPhone. Man tror att enheten lanseras i oktober senare i år, och att skärmens storlek bibehålls. Stöd för LTE lär vara givet eftersom nya iPad fick det, fast det innebär också att 4G-hastigheten inte kommer att fungera i Sverige.

Allt om iPhone 5! Här kan du läsa allt om den nya iPhone 5. Alla nya funktioner, både i hårdvara och mjukvara. Ett komplett guide till din nya mobil.

iMore kallar den kommande uppgraderingen för iPhone 5,1 men det är väl mer troligt att den bara får heta iPhone rakt och slätt.

Det har alltid gått rykten om att en ny iPhone får en större skärm, för att kunna konkurrera med alla Android-mobiler som har upp emot 4,5 tum jämfört med iPhones 3,5. Troligen behåller Apple storleken. Dels har man sagt att 3,5 tum är en utmärkt storlek, varken för stor eller liten, och dels skulle en annan storlek innebära problem för apputvecklare eftersom man då måste öka upplösningen för att bibehålla Retina-kvalitet på bilden.

Man gissar vidare på att porten förminskas till en slags micro-dock, istället för den idag rätt breda kontakten. Syftet med att förminska kontakten är för att frigöra utrymme i enheten. Å andra sidan är det inte helt smärtfritt, eftersom marknaden rymmer tonvis med tillbehör som låter användare ansluta sin iPhone till högtalare, dockningsstationer, bilstereos och så vidare.

Något som dock är rätt säkert är att den nya iPhone får stöd för 4G/LTE. Det har den nya iPad fått. Problemet för oss i Sverige är att våra 4G/LTE-nät använder en annan teknik än de amerikanska, vilket gör att vi inte kan utnyttja funktionen utan får nöja oss med 3G.

Att Apple även uppdaterar till iOS 6 är också troligt. iMore påpekar att det förmodligen inte har några jättestora nyheter då Apple inte haft så lång tid på sig att vidareutveckla systemet (nio månader om det stämmer med lansering i oktober).

Nå. Som vanligt är det bara rykten.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

iPhonebutiken Över 700 tillbehör för iPad och iPhone!

 • Hoppas verkligen att det LTE-chipet som placeras i nästa iPhone funkar i Sverige. Det är den enda uppdateringen som jag verkligen ser fram emot. Skärmen funkar fint som den är nu.

 • Hoppas verkligen att det LTE-chipet som placeras i nästa iPhone funkar i Sverige. Det är den enda uppdateringen som jag verkligen ser fram emot. Skärmen funkar fint som den är nu.

 • Tycker inte skärmen är problematiken, iphone 4S är riktigt bra på de flesta fronter men självklart krävs ett säljande argument om Apple ska lyckas bra med lanseringen av Iphone5. Förbättring av Siri och mikrofon skulle kunna vara ett sätt att göra det, ett annat är som alltid kameran som kan förbättras. Skärmen är det inget fel på, så varför ändra den?

 • TkJ

  Samtidigt är det inte så lätt att bara byta till 4,5-tumsskärm på en iPhone. Det skulle innebära att Apple måste öka upplösningen för att bibehålla Retina-kvalitet på skärmen, och då måste utvecklare ta fram nya versioner av sina appar för den nya upplösningen, såvida man inte nöjer sig med att bara skala upp grafiken (vilket är en dålig lösning om man vill ha optimal grafisk kvalitet). Fördelen med iPhone har ju varit att det inte finns en massa olika konfigurationer, som på Android.

 • Kim

  Helt rätt att bygga nästa version med större skärm(om ryktena stämmer) då alla prognoser(eh spekulationer) pekar på att om några år kommer vi surfa mer via våra smartphones än datorer och då kan man inte stirra på en 3,5″ skärm, ögonen börjar ju blöda efter ett tag :) . Jag tror optimala storleken ligger just kring 5″ för en skärm för en ”liten” bärbar enhet för att man ska orka se tex en hel film på den utan att ögonen tar skada.

 • AndersO

  Håller med Sebbe! Apple måste komma med större skärm.

 • Den vardagliga användaren av iPhone lär förvänta sig mer än bara en iPhone 4S nr 2 nu.

  Jag tror inte de kan hålla på att inte uppdatera saker hur länge som helst. Folk är kräsna och en 4 eller 4.5″ skärm är nog snart ett måste!

  Olika typer av marknader går upp och ner hela tiden. Apple har styrt marknaden ganska rejält när det gäller ”vanliga människor” och vad de tycker är fräckt och bra. De lyckades att få dessa vanliga användare att börja spela spel, använda appar och helt enkelt göra mobiltelefonämnet hett! Om de inte fortsätter imponera på dessa människor, kommer mobilmarknaden att svalna av (självklart inte DÖ UT, men ändå..)

  Sen skall det vara sagt att mobilmarknaden inte kommer att fortsätta vara så het i all framtid genom att bara uppgradera utseendet på telefonerna. Vad blir nästa heta marknad? Vad skall man mer bygga in i telefonen för att det skall bli en, enastående, helt otrolig nyhet?

  Svårt att sammanfatta på så kort kommentar, men jag tror ni förstår åt vilket håll mina tanke går.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.