TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Internetdelning på iPhone är väldigt enkelt och tacksamt

Skribent:
Publicerad: , 16:21
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:18
Respons: 12 kommentarer

Internetdelning, eller tethering som det kallas på engelska, finns i iPhone om din teleoperatör erbjuder det. Jag har Telenor och de har fritt blås. Det här är emellertid inte någon funktion jag brukar använda mig av, men idag har den kommit väl till hands.

Det här är för många en ganska grundläggande funktion men jag har förstått att långt ifrån alla känner till det, så därför kommer här en snabbguide till hur du kommer igång!

I skrivande stund befinner jag mig nämligen i Stockholm och bor på Scandic Malmen. Deras WiFi har fungerat fint vid tidigare besök, men den här gången har det varit under all kritik. De få gånger jag lyckats ansluta mig via deras trådlösa nätverk har uppkopplingen bibehållts i max en minut, innan den försvunnit.

Efter klagomål i receptionen fick jag först till svar att det inte fanns något problem, men några timmar senare hade flera klagat och då skulle man ta tag i det – vilket man emellertid inte gjorde. Det här var nog sista gången jag bor på Scandic Malmen.

Tack och lov för iPhones Internetdelning!

iphone-tethering-internetdelning

Du kan dela Internetanslutningen antingen via USB-anslutning eller Bluetooth. Jag har testat bägge utan problem men USB är att föredra eftersom Bluetooth inte är turbosnabbt.

För att aktivera Internetdelning väljer du i din iPhone Inställningar -> Allmänt -> Nätverk -> Internetdelning. Här aktiverar du tjänsten. Notera att den bara finns tillgänglig om din teleoperatör tillåter tethering.

I datorn behöver du nu välja att ansluta till din iPhone. Exakt hur du gör det beror på vilket operativsystem du har. Jag har Windows 7, så jag stängde bara av WiFi och sedan fungerade det automatiskt.

Uppdatering: Går det inte igång automatiskt, starta iTunes.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

12 kommentarer

 1. Åse2012-09-24 at 13:25Reply

  Hej! Jag har en dator (minst 10 år) Dell, Latitude D600, Windows XP. Måste jag ha iTunes på datorn för att kunna köra internetdelning mellan min iPhone 4S och datorn??

 2. Ms. Blue2012-06-24 at 21:00Reply

  Hejsan!

  Jag undrar hur man kan göra så att folk inte kan ansluta via deras dator. Min bror gav nämligen bort min 3G internetdelning till grannarna och jag vill inte att andra använder det. Så hur kan man ta bort det?

 3. Alfred2012-03-03 at 22:25Reply

  Hej!
  Du skrev om uppdateringen och om man inte har itunes i just den datorn då? vad ska man göra? för jag vill inte ha itunes på denna…

 4. Sara2011-04-30 at 11:10Reply

  Väldigt irriterande att det inte funkar med OS 10.5.6! Min gamla skruttdator är helt passé!

 5. Mike2010-10-06 at 21:57Reply

  Hej,

  Det är lite knasigt att operatören ska få styra vad man gör med sin egen internetförsedda handenhet. Jag förstår inte varför de ska få ha kontrollen över om jag delar min telefon som accesspunkt till min dator, det är ju ändå internettrafik via mobilen, på deras dyra bandbredds-cappade internetlina. Varför spelar det då roll att jag inte tittar på hemsidor på telefonen utan på datorn? Någon som vet?

 6. Pär2010-10-05 at 00:27Reply

  Tkj: Ah, jag var lite otydlig. Jag menade att android-lurar (med 2.2) kan av sig själva, utan att ansluta med sladd till dator, agera som hotspot för internet.

 7. Patrik2010-10-04 at 21:20Reply

  Haft samma problem på just malmen.

 8. Dan2010-10-04 at 19:01Reply

  Synd bara att man (typ) måste ha iTunes installerat. Det går ju även att lösa genom att installera enstaka paket som man packar upp från det komprimerade iTunes-paketet. Då måste man dock även strula med några Quicktimefiler. Synd det inte går att fixa rätt drivrutiner på ett smidigare sätt, t.ex. ha ha dem ligga och automatinstalleras från iPhonen. Jag vill ju inte behöva installera tunga iTunes bara för att kunna surfa med telefonen som modem.

 9. Internetdelning på iPhone är väldigt enkelt och tacksamt | Domäner, webb & seo - OmDomaner.se2010-10-04 at 18:55Reply

  […] kommit väl till hands. Det här är för många en ganska grundläggande funktion men jag […] Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet Spara / dela med […]

 10. Pär2010-10-04 at 18:49Reply

  Det är underbart när saker bara funkar. Kopplade min androidlur via usb till bärbar dator med ubuntu 10.04, och vips kunde jag surfa. Bäst på det här området är förstås mobiler med android 2.2. Då kan man dela ut internet via wifi, och alltså dela med flera (upp till 8 tror jag det är).

  • TkJ2010-10-04 at 22:35Reply

   Pär: Det går fint i Windows 7 också, stöd för att köra datorn som WiFi-hotspot finns inbyggt. Funkar jäkligt smidigt.

 11. Tweets that mention Internetdelning på iPhone är väldigt enkelt och tacksamt -- Topsy.com2010-10-04 at 16:56Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, City Network. City Network said: RT @tkj: Nybloggat: Internetdelning på iPhone är väldigt enkelt och tacksamt http://bit.ly/9E7zK0 #svpt […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.