TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

If: ”Garantin för iPhone 4 gäller inte vid minusgrader”

Skribent:
Publicerad: , 12:29
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:18
Respons: 10 kommentarer

iPhone garanti minusgraderEtt uppmärksammat försäkringsfall i Norge berättar om en kvinna som vägrats en ny iPhone 4 efter att hennes spruckit. Hon hade sin iPhone i bilen, där den tydligen sprack. Men eftersom det var minusgrader ute gäller inte Apples garanti.

Försäkringsbolaget If har tidigare kritiserat Apples smartphone för att vara ömtålig och gå sönder mycket oftare än andra mobiler. Nu ger de kritik mot Apples garantivillkor som säger att iPhone 4 bara får användas i temperaturena 0 till +35 grader. Det passar inget vidare med det svenska vädret.

Garantivillkoret med temperaturer gäller även tidigare versioner av iPhone, vilket jag skrev om för ett bra tag sedan. Det är således inget nytt. Anledningen till att If tar upp det här, är att hälften av alla skadeärenden gällande mobiltelefoner handlar om iPhone.

– Mobilkunder i Sverige måste naturligtvis kunna använda sin Iphone när det är minusgrader. Allt annat är orimligt. I mina ögon är Apples garanti ett skämt, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Vad det handlar om är att försäkringsbolagen inte tycker om att betala för att ersätta iPhones som gått sönder inom garantitiden. Det är något Apple borde stå för, säger If.

Källor:

Gillade du artikeln?

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

 

10 kommentarer

 1. Esse2011-01-20 at 14:37Reply

  MacBook Air är f.ö. den snabbaste standard-Macen som vi har när det kommer till vanligt användande i Mac OS X :) (På grund utav att det är den enda som kommer standard med Flash-lagrin)

 2. Esse2011-01-19 at 19:56Reply

  Som trogen lyssnare av Macradion vet du att vi inte har några problem att kritisera Apple :)

  En sådan artikel är faktiskt på gång, finns många problem att lösa – iPhone-service är dock inte en av dem :)

 3. TkJ2011-01-19 at 12:56Reply

  Peter: Du och dina fakta! ;) Skämt åsido, du har rätt i att händelser från andra mobiltillverkare inte uppmärksammas på samma sätt.

  Nu baserar jag det här – som alldeles för ofta när det gäller mig – på ren magkänsla och utan fakta, men min högst subjektiva åsikt är att Apple gör väldigt bra produkter (det vet du att jag tycker, jag älskar min iPad, iPhone och MacBook) men jag är inte speciellt förtjust i Apples attitid som företag. De är knappast ödmjuka, om man säger så… DET tycker jag är trist.

  En annan tråkig detalj med Applevärlden, är att diskussioner och nyhetsflödet tenderar att bli väldigt svartvitt. Det är inte ofta bloggar och tidningar som handlar om Apple/Mac är självkritiska. Ofta försvaras Apple med näbbar och klor, och allt de gör är fantastiskt bra. Jag tror att det gör att de som riktar kritik mot Apple – medvetet eller omedvetet – överdriver på rent pint kiv. Och det är lika trist.

  Jag skulle vilja se Allt om Mac publicera något i stil med ”Topp 10 kassa saker med Mac OS X” och ”Så trimmar du du slöa MacBook Air”. :)

  Med kramar,
  Tommy

 4. Peter Esse2011-01-19 at 11:15Reply

  Anledningen att vi inte läser om Nokia eller Sony Ericsson är att det inte finns något nyhetsvärde i vad de bolagen sysslar med.

 5. Peter Esse2011-01-19 at 11:14Reply

  TKJ: Nej Apple är faktiskt bäst i hela branchen: http://www.pcworld.com/article/211085/2010_reliability_and_service_survey_smartphone_and_wireless_providers.html

  Problemet är när man går via operatörerna som skickar dem till Anovo och andra som verkligen inte har bra rykte.

 6. Inget unikt med iPhone och minusgrader - Allt om Mac2011-01-19 at 09:42Reply

  […] senast var det vår kompis TKJ som tog upp det på sin blogg. Han har i sin tur iPhoneGuiden.se som källa och de i sin tur Macstories som hänvisar till […]

 7. TkJ2011-01-19 at 09:14Reply

  Esse: Apple ÄR sämre på kundservice när det gäller garantifrågor och dylikt. Det är inte ofta vi läser om hur Sony Ericsson eller Nokia förnekat en kund en ny telefon när denna har gått sönder på konstigt sätt…

  Jag kollade upp temperaturerna hos Samsung, Nokia och Sony Ericsson:

  Sony Ericsson: ”För optimal prestanda bör produkten inte användas i temperaturer lägre än -10°C eller över +45°C. Utsätt inte batteriet för temperaturer över +60 °C.”

  Nokia: ”Undvik extrema temperaturer. Försök alltid förvara batteriet mellan 15 °C och 25 °C (59 °F och 77 °F). Vid extrema temperaturer minskar batteriets kapacitet och livslängden förkortas. En enhet med för varmt eller kallt batteri kan tillfälligt sluta fungera. Batteriernas prestanda är särskilt begränsade i temperaturer långt under 0 °C”

  Samsung: ”Undvik att utsätta batteriet för mycket låga eller höga temperaturer (under 0° C eller över 45° C). Extrema temperaturer kan orsaka att enheten deformeras och minska enheten och batteriets laddningskapacitet och livslängd.”

 8. Esse2011-01-19 at 00:06Reply

  Dessutom borde en initierad tekniknörd som du TKJ veta att ”0 till +35 grader” är något som står i manualen till de flesta teknikprylar.

 9. Esse2011-01-19 at 00:04Reply

  Konsumentköplagen säger att vi har 3 års reklamationsätt. Det är emellertid inte samma sak som Garanti.

  Du måste själv kunna påvisa att det var ett fabrikationsfel.

 10. Maria2011-01-18 at 13:03Reply

  Ja, samt det faktum att de envisas med 1 års garantitid, trots att vi har 2 år enligt konsumentlagen i Sverige. När min Iphone 3gs pajade i höstas så sa teliakillen att han kände till ca en kund som fått rätt via arn. Såfort de ser en repa så hänvisar de till yttre påverkan… Nu hade arn inte kunnat hjälpa mig, för det här var ju en företagstelefon, och då gäller ju inte konsumenköplagen. Vår tekniker tyckte att vi skulle köpa produkter av företag som vågar lämna 2 års garanti. Så det blev en Samsung.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.