TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Musik

Jay Z:s musiktjänst Tidal har blivit en total anti-succé

Skribent:
Publicerad: , 22:16
Respons: 1 kommentar

Tidel - så dålig att Spotity ökarTidal har blivit ordentligt omskriven den senaste tiden. Själv har jag inte skrivit ett ord om tjänsten, eftersom jag har tillräckligt med erfarenhet av branschen för att känna igen ett komplett magplask. Och det är precis vad Tidal blivit. Minst sagt.

Faktum är att Jay Z och Tidal har misslyckats så katastrofalt att tjänsten blivit en anti-succé. Samtidigt som konsumentintresset för Tidal har sjunkit från väldigt svalt till iskallt, har all publicitet om Tidal istället drivit användare till konkurrenterna. Dagen efter att Jay Z presenterade Tidal, gick Spotify upp på topp 40-listan inom iPad-appar för första gången sedan november.

Nyhetsbrevet Today in Tabs förklarar läget med Tidal:

Jay Z’s streaming-music-for-rich-people service Tidal is such a failure that it’s driving a revival of interest in its competitors. It is literally anti-successful. It’s like a success-ray, pointed outward. The CEO and about 25 others were fired a few days ago, to maintain Tidal’s target 1:1 employee-to-customer ratio. [Källa: Today in Tabs]

Anledningen till att jag ansåg att Tidal var en uppenbar flopp, var att Jay Z inte brydde sig om användarna när han presenterade tjänsten. Han fokuserade istället på att artisterna – och i det här fallet väldigt kända och stormrika världsartister – skulle tjäna mer pengar på användarna. Om man skulle sammanfatta Jay Z och hans PR-plan med ett ord, är det hybris.

Konsumenter skiter ärligt talat fullständigt i huruvida Jay Z och Madonna vill tjäna mer pengar. Vad de vill ha är en bra tjänst. Och en prisvärd sådan.

Det Tidal erbjuder kunden är bättre ljudkvalitet – fast till den dubbla prislappen jämfört med vad Spotify tar. Och visst, ljudkvaliteten är bättre. I alla fall på pappret.

Som premium-kund kan du strömma musik i 1411 kbps (Flac, lossless), vilket är jättebra. Problemet är bara att de flesta av oss lyssnar på strömmande musik i mobiler och på våra datorer. Dessa enheter har ytterst sällan tillräckligt bra ljudkretsar och högtalare för att kunna leverera. Du kommer, som IDG skrev i sitt test, inte att höra någon skillnad mot Spotifys 320 kbps.

Skälet till varför kunder skulle gå från Spotify till Tidal, är alltså att man som konsument vill betala dubbelt så mycket pengar för att ett gäng världsartister ska tjäna mer. Och vilken konsument vill det? Statistiken har ett svar på det: ingen.

All publicitet om Tidal har dock fört med sig en god sak: allt fler användare har förstått fördelarna med strömmande musik. Problemet för Tidal är att dessa blivande kunder, efter att ha läst om företaget, valt Spotify

#fail

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

En kommentar

  1. Varg i Veum2015-04-23 at 19:33Reply

    De hindrade effektivt, mig i alla fall, många att prova den högre ljudkvaliteten genom att kräva att man skulle ange sitt kreditkortsnummer för gratisperioden. Detta gör man naturligtvis endast av en anledning och det är att de hoppas att kunden åtminstone glömmer bort att säga upp tjänsten om hon inte vill ha den.

    Men som tur är så läste jag just detta att man måste mer eller mindre vara en audiofil med dyr utrustning för att höra nån skillnad på den högre kvalitén och vanlig kvalité. Då är det definitivt inte värt med överpriset.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.