Boka in kalendern – imorgon är det Jobba hemma-dagen | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

Boka in kalendern – imorgon är det Jobba hemma-dagen

Jobba Hemma-dagen 2013Imorgon den 6 februari är det årets Jobba hemma-dagen, på ett initiativ av Microsoft. Många av er som följer den här bloggen jobbar med jämna mellanrum hemifrån. Om du arbetar med Internet brukar det finnas goda möjligheter att göra det, och det finns många fördelar med att arbeta hemifrån.

Ur ett större perspektiv finns det en hel del att tjäna på att anställda arbeta hemifrån. Bara en sådan sak som faktumet att många pendlar med bil till jobbet – genom att arbeta hemifrån sparar man tid och pengar, och det minskar miljöförstöringen. Att jobba hemifrån kan få de anställda att bli mer kreativa, att komma ifrån kontoret är nyttigt ibland. Men det finns en del saker att tänka på för att lyckas.

Förra året hölls Jobba hemma-dagen den 8 februari, och i år är det alltså den 6 februari. Jobba hemma-dagen är som sagt ett initiativ av Microsoft vars produkter allt mer går mot att köras över Internet, för att göra det möjligt att arbeta var som helst. Du kan läsa mer om dagen på dess Facebook-sida.

När jag skrev om Jobba hemma-dagen 2012 refererade jag till en undersökning gjord av YouGov.se där 60 procent av de tillfrågade svarade att de känner sig mer kreativa när de arbetar hemifrån.


Klarar du av att jobba hemifrån?

Jobba hemma-dagen 2013Men det är inte helt riskfritt att arbeta hemifrån. Jag har provat alla nivåer – från att arbeta hemifrån någon enstaka gång, via att ha några fasta dagar i veckan, till att arbeta helt hemifrån. Det sistnämnda kan jag verkligen inte rekommendera. Allra minst om du har familj. Att alltid arbeta hemifrån gör att det blir väldigt lätt hänt att arbete och fritid flyter ihop.

Det här varierar mellan person till person. En del klarar av det galant. Själv hade jag mycket svårt att till exempel koppla av att slappa framför TV:n, eftersom jag alltid var en meter från närmsta dator och hela tiden kände att jag inte borde slappa utan istället jobba.

Att arbeta hemifrån kräver disciplin. Tonvis av disciplin. Det finns alltid massor av saker som borde göras hemma – tvätta, diska, städa och så vidare – och det är lätt hänt att man prokrastinerar bort hela dagen. Här är ett par artiklar från arkivet du borde läsa:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.