TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Antivirus

Kaspersky Pure 3.0 skyddar dina pengar på nätet

Skribent:
Publicerad: , 13:15
Respons: Skriv en kommentar!

Kaspersky Pure 3.0Igår lanserades Kaspersky Pure 3.0, den nya versionen av företagets kompletta säkerhetspaket. I likhet med de flesta andra antivirusföretag har även Kaspersky ett Internet Security-paket, men för dig som vill ha ännu fler funktioner ska du titta på Pure (Symantec har något liknande i sitt Norton 360, Trend Micro har Maximum respektive Premium Security, och det finns fler exempel).

För ett år sedan kom Kaspersky Pure 2.0 och nu är det dags för den nya versionen. Inför uppgraderingen har Kaspersky fokuserat på att skydda användarna när de hanterar pengar på Internet – exempelvis e-handel och banktjänster – samt skydda deras ”digitala innehåll” med hjälp av bland annat backup med hjälp av Dropbox samt lösenordsfunktioner i stil med LastPass.

Inför utvecklingen av Kaspersky Pure 3.0 kontrollerade företaget vilka som är de stora farorna idag. Och det råder ingen tvekan om att vi har sett en markant ökning av olika phishing-attacker där cyberbrottslingar försöker komma över inloggningsuppgifter till framför allt sajter där pengar är inblandade; korttjänster, PayPal, Internetbanker och så vidare.

Du som har följt min blogg har säkert läst när jag rapporterat om olika bedrägerier där brottslingar försöker lura Internetanvändare att lämna ifrån sig inloggningsuppgifter till banker och andra finansiella tjänster. Det har dykt upp fler än ett bedrägeri via e-post där man försökt lura mottagarna att lämna ifrån sig kompletta uppgifter för VISA- och Mastercard-kort.

Kaspersky Pure skyddar dina pengar online

För att erbjuda dig ett bättre skydd när du hanterar pengar på Internet, innehåller Kaspersky Pure 3.0 en funktion som heter Safe Money. Safe Money använder sig av flera olika metoder för att skydda dig mot bedrägerier av olika slag. När du besöker en banksida eller liknande, kommer denna att kontrolleras så att det inte är en falsk sida.

Tjänsten känner av när du besöker en banksida eller ett betalningssystem som PayPal, och aktiverar då Safe Browser, som innebär att webbläsaren läggs i en sandbox. Webbläsaren körs då i en stängd verkstad, där det varken går att komma åt resten av systemet eller vice versa. På så sätt isoleras ditt ärende från resten av datorns aktiviteter. Det innebär till exempel att en keylogger inte kan övervaka trafiken.

En annan funktion som också används för att göra dig säkrare online, är Password Sync. Tjänsten fungerar som LastPass. Du sparar alla dina lösenord i molnet och de synkas mellan alla dina datorer som kör Kaspersky Pure 3.0. Dina lösenord skyddas av ett huvudlösenord, och du kan använda Password Sync för att generera starka och unika lösenord när du registrerar dig på till exempel e-butiker.

Onlinebackup och Java-övervakning

Kaspersky har vidare inlett ett samarbete med Dropbox, där man låter Dropbox ta över säkerhetskopiering. Kaspersky Pure 3.0 inkluderar alltså Dropbox och den används som onlinebackup. Tyvärr är det bara 2 GB, vilket är vad du får i gratisversionen av Dropbox. Jag tycker nog att man skulle kunna erbjuda mer än så när man anger Dropbox-funktionaliteten som en nyhet i Pure 3.0. Du får ju exakt samma sak om du registrerar dig gratis hos Dropbox.

Slutligen vill jag nämna Automatic Exploit Prevention, som övervakar populära program där man den senaste tiden funnit många allvarliga säkerhetshål; Adobe Acrobat, Adobe Flash, Java, med flera. Funktionen håller koll på om de här programmen uppträder misstänksamt, för att kunna hindra så kallade nolldagssårbarheter.

TkJ.se återkommer framöver med ett test av Kaspersky Pure 3.0, för att se hur det fungerar i action…

Tips på andra bloggposter:

Programinformation

Kaspersky Pure 3.0

  • Hemsida: Kaspersky Pure 3.0
  • Utvecklare: Kaspersky Lab
  • Pris: 899 kr
  • Kategori: Antivirus
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 415

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.